Fendt 311 - Elektrische hefinrichting negatief geschakeld

De elektrische hefinrichting van de 311 is er mee gestopt. Kan het systeem wel bedienen middels de hydrauliek hendel, dus het is een elektronisch probleem. De rode lamp op het bedieningspaneel brandt ook niet meer.
Nu heb ik met een multimeter de waardes nagemeten wanneer ik aan de hef/Daal knop draai, maar dan. Er anderen het aantal voltage niet (zit rond de 13,9V). Verder is de massa doorgeleid naar de hef/Daal schakelaar. Is dat correct? Ik zie nu dat de plus namelijk doorverbonden is middels een extra zekering. Ik zal een foto posten ter verduidelijking.

Mijn vragen: klopt het dat de massa op de schakelaars staan en heeft iemand de gouden tip wat ik nog zou kunnen proberen of uitzoeken waardoor de hef niet meer werkt?
Bedankt.

Deel dit topic

tonjansen

Reacties

tonjansen
Hier de foto van hoe het eruit ziet onder de regelkast in de cabine

(klik om te vergroten)

+1
eicher4048driver
@tonjansen ik zie dat de 2 zekeringen links op de foto al ooit zijn aangepast van torpedozekeringen naar steekzekeringen. Die zijn nog goed?
De hef/ daal knop al eens de weerstandswaarden van uitgemeten?
Hopelijk ligt het niet aan de ECU want dat is een dure kost.
tonjansen
@eicher4048driver En wat zou de weerstand moeten zijn of juist njet moeten zijn van de hef/Daal knop?
eicher4048driver
@tonjansen Weet ik ook niet, al vind ik dat wel maar een klein bereik. maar komt wel eens voor dat de potentiometer stuk wil gaan. Heb ik al eens voor gehad bij onze 308, en ook bij een deutz-fahr agrotron ttv 630. Als u mij uw email geeft kan ik u wel documentatie van de EHR bezorgen in pdf.
tonjansen
Als ik de hef/Daal knop bedien, dan zie ik wel het voltage wisselen van 13,5V naar 13,25V. Dan kan ik toch aannemen dat die hef/Daal knop goed werkt? Of moeten de waardes van het voltage anders zijn?
+1
marco steyr
Als je de hef omgeschakeld naar dubbelwerkend (naar de hydrauliek hendel) word de ehr uitgeschakeld door een magneetschakelaar. controleer eens of deze nog goed werkt, ik heb er met mijn fendt ook gedonder mee gehad.
+1
Fendttrisixfan
Makkelijkste is een werkplaatsboek erbij nemen, zonder is het bijna onbegonnen werk, vorige week ook 2 dagen zitten zoeken om een ehr terug werkend te krijgen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 311 en hebben de trefwoorden hefinrichting en defect geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!