Illustratie van:

Case MX 110 - stroom lekkage

Hallo ik heb een mx 110. Als deze een paar weken stil staat dan is de accu leeg getrokken. Gisteren een ampere meter tussen de accu en de accupool en er bleek lek stroom te zijn. Na iedere keer een andere zekering eruit te trekken kwam ik er achter, dat het de zekering was van de radio, klokje en het interieurlampje. Radio heeft een geheugen, dus een lekstroompje. Klokje dus ook. Radio losgetrokken bleek dat het dashbord de boosdoener is. Heeft iemand nog een tip? Massasleutel is het laatste redmiddel!

Deel dit topic

Reacties

NHSanderJD
Tja, op m'n werk hadden ze gewoon een massaschakelaar tussengemaakt.
RemcoPower
Hang de moar een emmer onder
radium45
Sinds ik een radio met blauwe tand gemonteerd heb, heb ik dit probleem ook, gewoon braaf massapik eraf gooien. Is zobiezo veiliger.
de yanmarman
Een radio heeft ALTIJD stroom nodig ookal staat het contact af, zo onthoud hij zijn instellingen.
jouwstra
Massaslot erop, dat geetter met een lege accu word je ook zat van...
ErDee
Maar zo veel stroom trekt een radio en een klokje toch zeker niet dat een accu leeg is na een paar weken?
TomopSame
En hoe groot is de lekstroom?

Als de stroom van de klok en het geheugen van de radio groot genoeg is kan je accu na enkele weken leeg zijn ja.
kawasaki
M'n trekker staat regelmatig op rust. En zo wie zo, tijdens de wintermaanden heb ik graag steeds 100% volle accu. Goed ontladen accu zijn trouwens ook onderhevig aan bevriezing en onherroepelijke schade bij stevig vriesweer. Er steken 2 accu's in. Daarom gebruik ik al jaren voor al m'n rijdend materiaal (auto,moto,grasmachien,trekkers etc..) regelmatig een paar dagen aansluiting op een "druppel-accu-lader". Na een paar dagen rustig opladen, geeft de lader aan dat alles weer ok is. Steeds vlotte start met max. geladen batterij. Dit toestel mag zelf lang aangesloten blijven en houdt u accu op peil.
remco1234
Af en toe starte??
Valtra-Fordpower
@de yanmarman

Dat is niet waar. Dat geld alleen voor de digitale radio's De analoge zijn helemaal uit als ze uit staan.
de yanmarman
Maar wie heeft nog zo'n radio ?
Das ook vij logisch, want die hebben geen geheugen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case MX 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!