Boeren bieden politie Doetinchem hulp aan

Boeren hebben volgens De Gelderlander aangeboden om met 100 tot 200 trekkers "alle straten van Doetinchem dicht te zetten, zodat geen relschopper er meer in of uit kan". Het gaat om leden van de activistische Farmers Defence Force.

De boeren laten aan De Gelderlander weten stand-by te staan om hulp te bieden, maar te wachten op een seintje om in actie te komen. "De regie daarvoor ligt bij de politie", laat een van de boerenleiders weten. In Doetinchem is een noodbevel van kracht. Iedereen wordt verzocht weg te blijven uit het centrum. Wie zich daar niet aan houdt, kan worden opgepakt.

RTV Oost schreef eerder vandaag dat een boer uit Kamperveen had aangeboden om met trekkers naar Zwolle te rijden om de stad af te sluiten en zo rellen te voorkomen. De burgemeester van Zwolle heeft de boer bedankt voor het aanbod, maar gezegd dat de situatie gisteravond op eigen kracht goed is opgelost.

Deel dit topic

Reacties

+4
Bennie Stevelink
Boeren die zich beschikbaar stellen als knokploeg? Wordt het imago van de boeren daar beter van?
+2
Weidezicht
@Bennie Stevelink nou d66 en nrc geven de schuld van de huidige rellen aan fdf. Dus nu hulp aanbieden aan de politie, wat uiteraard symbolisch is, althans de politie zal die hulp nooit inroepen, kan toch geen kwaad. Uiteraard zal links het wel weer verbuigen, maar dat tekent ook de vrees. Ps, ik ben volledig tegen al dat gerel en geplunder.
+4
matt
@Weidezicht wat nu weer gaan ze FDF de schuld geven van de huidige rellen.
Als ze de schuld eens bij zichzelf gaan zoeken,op twitter constant naar elkaar
Wijzen,en altijd de boeren de schuld willen geven.
Dat zet kwaad bloed.

Ga het land nu eens besturen lamlullen.
+5
matt
@hookwood ze zoeken zoals altijd een verband om weer tegen de boer te kunnen schoppen.
Corona kregen we ook al de schuld van hier in brabant afgelopen voorjaar.

Triest artikel 😞
Jean-PierreK
@Bennie Stevelink, ik lees niets over knokken, wel over blokkeren.
+1
Piet1960
@Bennie Stevelink Ik zag net Kaag van D66 op tv, die beweerde dat het ruim een jaar geleden de wetteloosheid al begonnen was met FDF door hekken en deuren te vernielen en toch daarna aan tafel mochten met LNV.
+11
Jannus
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Wordt het imago van de boeren daar beter van?

Wat een negatief sentiment zet je neer,hier is er ook over gesproken en niet alleen boeren staan klaar,het gaat erom dat het rellen een soort van overheidje pesten is of dat nu politie of het leger is laten we maar in het midden.

De positiviteit van waardering van het grootste boerenprotest ooit,zelfs onder zware legeraanwezigheid zonder confrontatie en nu door als boer/burger tegenover elkaar te gaan staan als symbool van dat de boeren het niet eens zijn met het feit dat de politie zo te lijden heeft onder de zware rellende druk van burgers.

De politie agenten doen vele malen liever een boerenprotest,ik zie dat als een compliment los van het feit dat ook de boeren een ophokplicht hebben maar zien dit als een burgerplicht.

Ik schat in dat als de boeren dit doen er ontzettend veel support gaat komen van gewone normale burgers die zich aan gaan sluiten om dit de kop in te drukken zonder dat er groen op straat bij moet komen

🔱🔱🔱
Wolswinkel
@Bennie Stevelink 👎 imago........pffff
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Boeren die zich beschikbaar stellen als knokploeg?

Waar lees jij dit? Ik heb er alleen even snel overheen gekeken, en mij viel op dat de boeren hiermee de politie wil steunen.
+4
verbi
@Bennie Stevelink Ze willen de stad afgrendelen zodat er geen relschoppers komen.En waar staat dat de boeren met een knokploeg komen?Maar zoals altijd met je reactie als FDF iets organiseert is het niks en als LTO het doet is het geweldig. Zo doorzichtig vindt het een erg zielige reactie.
+2
Jan-T
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
beschikbaar stellen als knokploeg? Wordt het imago van de boeren daar beter van

Volgens mij staat dat nergens.
Maar het is diep triest dat de boeren die verandering in gang willen zetten en voor zich zelf proberen op te komen.
Dat die telkens door beterweters uit de eigen sector op de plek worden gezet waar die ook niet hoort.?

Bekijk het ook eens positief man of ga een andere hobby zoeken.
+1
walker1
@Bennie Stevelink Ik verwacht ook niet dat de politie daar op in gaat. Hetzelfde als voetbal hooligans die hun stad gaan beschermen.
weurding
@walker1 ach.... je vergelijkt boeren met hooligans?
mike_v
Quote Reactie van @weurding:
vergelijkt boeren met hooligans

Niet percé vergelijken, hier was net op het Belgische nieuws dat ook (voetbal) supporterclubs zich kandidaat stelde om de straat op te gaan "tegen" de relschoppers ... 🤔 😆
+1
matt
De politie kan het prima aan kopt de telegraaf,net als bij het boeren protest
Kan de poltie het helemaal niet aan.
Maar de boeren hadden geen kwade bedoelingen,dat had die kaag ook kunnen zeggen.
+6
ted9
Je trekker ook nog ff om zeep laten helpen door een overheid die op elk maar dan ook elk bestuurlijk vlak fout op fout maakt.
+2
Wolswinkel
@ted9 Legervrachtwagens zijn er genoeg heb ik ergens gezien.
+4
geweldenaar
De enige rel-nichten tijdens de boeren en bouw protesten waren infiltranten van de politie zelf.
Jan S
@geweldenaar Tijdens de demonstraties waren ze ook weer zichtbaar aanwezig met hun provocaties. En met de avondklok zal het wel weer het zelfde liedje zijn. De laatste rellen lijken wat betref organisatie en uitvoering op de Amerikaanse Antifa en BLM rellen in het klein.
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Jan S:
Tijdens de demonstraties waren ze ook weer zichtbaar aanwezig met hun provocaties.

Denk toch eens nuchter na:

Quote:
Romeo’s zijn agenten van de ME die undercover worden ingezet en als opdracht hebben om te spotten. Hun acties zouden de-escalerend moeten werken. Ze kijken wie de meeste invloed heeft bij een demonstratie of wie de grootse relschoppers zijn en die worden meteen eruit gehaald en afgevoerd. meer uitleg: reportersonline.nl/politiegeweld-romeos/


walker1
@Grasbaal Inderdaad, zijn er om de ergste relschoppers er uit te vissen, gaat doorgaans heel vlug, ze pakken zo'n gast, trekken hem mee naar voren, door de ME linie, ME voert dan meestal meteen een charge uit. Romeo's en verdachte gaan weg in busje wat al stond te wachten. Buiten het zicht van de rellen gaat de verdachte dan naar politiecel, Romeo's mengen zich weer tussen relschoppers.
+1
Jan S
Quote Reactie van @Grasbaal:
Denk toch eens nuchter na:

Ik heb denk al heel wat meer filmpjes van die gasten gezien als jij. Maar ja die mogen hier niet geplaatst worden. Ze dagen demonstranten en politie uit, zodat de politie een alibi heeft om er op te slaan.
+1
Grasbaal
@Jan S Tis maar net wat je zien wilt, waarom zou de politie het uit de hand willen laten lopen?.

Quote:
Het gaat er ook om vanuit welk perspectief een filmpje wordt gemaakt. Vanuit het objectieve standpunt van bijvoorbeeld een journalist, vanuit het standpunt van een een burgerjournalist, vanuit het perspectief van een geëmotioneerde demonstrant, vanuit de kant van de politie of vanuit de versie van de media? En daarbij in acht nemen dat je rechts- en links georiënteerde media hebt in ons land. Welk filmpje zou de interpreteerbare werkelijkheid het meest benaderen? reportersonline.nl/politiegeweld-romeos/


Jan S
Quote Reactie van @Grasbaal:
Tis maar net wat je zien wilt,

Helemaal correct.

Quote Reactie van @Grasbaal:
waarom zou de politie het uit de hand willen laten lopen?.

Ooit van dubbele agenda's gehoord? In de landbouw lijkt mij dat evident. Vandaar ook dat de organisaties die zich het meest verzetten in de MSM en de politiek worden verketterd en weggezet als gewelddadig. Kaag weer op NPO2. Ze probeerde FDF nu te linken dan deze relschoppers. npostart.nl/nieuwsuur/26-01-2021/… op minuut 13.
+1
matt
@Jan S kaag bedrijft gewoon politiek,ze had ook kunnen zeggen.
Dat de amerikaanse BLM rellen gecopieerd werden,maar daar hoor je haar niet over.
walker1
@Jan S die romeo's zijn er echt niet om uit te dagen of om de boel te laten escaleren. Romeo's zijn echter niet bang voor partijtje vechten als dat nodig is, maar vergeet niet dat die niet in beschermende kleding lopen, geen helm op, ook geen schild en wapenstok. Die gasten lopen ook behoorlijk at risico soms en tijdens rellen kunnen ze de grootste raddraaier echt niet oppakken door alleen te zeggen: "wilt u even meelopen meneer?" Nee, is die gast pakken en zo snel mogelijk achter de ME linie komen.
+3
weurding

BertK
@weurding Op zijn minst zien ze regelmatig verschil tussen berichtgeving en wat ze zelf meemaken.
+4
Grasbaal
Hulp voetbalfans en boeren gewaardeerd, 'maar handhaving is taak van politie': nos.nl/artikel/…
+1
Jannus
@Grasbaal Het is ook een taak van de overheid en dus politie maar het signaal is gegeven en daar gaat het om
demelkboer
@Grasbaal en de mensen aan de onderkant van de samenleving beschermen is een taak van overheid maar dat lukt ook niet
Wat mogen ME en politie nou,die relschoppers zouden dit is in omliggende landen moeten proberen,en er wordt teveel gepraat hier in Nederland,in bijv Duitsland,frankrijk,spanje ,marokko,turkeye daar denk je wel even 10x na voor dat je gaat rellen,daar slaan ze je eerst helemaal kort en beginnen daarna gesprek.Daar hebben ze nog ontzag voor de politie en m.e We mogen zometeen alle schade weer ophoesten met z,n allen,want zie het maar eens terug te halen bij die kale kippen.
Albert Altena
De boeren hebben wel vaker het land gered.
+4
arie.j
Nederlandse variant...

(klik om te vergroten)

+1
Bennie Stevelink
Ik zal mijn vorige reactie toelichten:

Op de eerste plaats de staatsrechtelijke kant.
Er zijn in Nederland twee organisaties die over fysieke macht beschikken: de politie en het leger. Beiden staan onder strikte controle van een democratisch gekozen regering. Ze mogen fysieke macht alleen toepassen volgens vastgelegde regels, uitsluitend in dienst van de overheid. Het is uitgesloten dat een politieagent of een militair fysieke macht naar eigen goeddunken kan gebruiken voor persoonlijk belang.
Lokale FDF-groepen willen zich nu opwerpen als derde organisatie met fysieke machtsmiddelen. Fysieke machtsmiddelen die ze dit keer willen inzetten in overleg met de politie, maar bij andere gelegenheden inzetten naar eigen goeddunken voor het dienen van persoonlijk belang.
Dit is staatsrechtelijk volstrekt onaanvaardbaar en voor het volk erg bedreigend.

Dan de praktische kant:
Als er echt hooligans op een trekker-blokkade afkomen kunnen ze de trekkers bestoken met molotovcocktails, net zoals ze ook al verschillende auto’s in brand hebben gezet. De trekkers moeten dus beschermd worden door de politie die op dat moment zijn handen al vol heeft om in de binnenstad de orde te bewaren. Het zal voor de politie een extra belasting veroorzaken. Als de politie niet in staat is de trekkers te beschermen zullen de boeren dat zelf doen met knuppels en hooivorken. Op dat moment fungeren de boeren wel degelijk als knokploeg wat ongewenst is.

Als de toegang tot een stad geblokkeerd moet worden kan de politie dat zelf wel regelen door er simpel een container voor te laten plaatsen, bij voorkeur door het leger. Een container kan ook niet in brand worden gestoken en hoeft dus niet bewaakt te worden.

Het initiatief van de lokale FDF-groepen wekt bij mij de indruk dan ze een grote behoefte hebben om zich met fysieke machtsmiddelen te onderscheiden van de rest van de bevolking. Zo’n grote behoefte dat ze met dit initiatief naar buiten komen zonder eerst eens goed na te denken.
+1
Jan S
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Dit is staatsrechtelijk volstrekt onaanvaardbaar en voor het volk erg bedreigend.

Wat een BS. Iedereen mag en kan burgerarrestaties doen. Google maar even Burgerarrest.
+1
--Erik--
@Jan S het gaat hier niet over een burgerarrestatie. Het gaat over grootschalige inzet van personen en middelen. Het recht geweld te gebruik ligt in principe bij de staat. Hoe snel het uit de hand kan lopen, hebben we bij de zogenaamde pedo-hunters gezien met een fodelijk slachtoffer tot gevolg.
Jannus
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Het initiatief van de lokale FDF-groepen wekt bij mij de indruk dan ze een grote behoefte hebben om zich met fysieke machtsmiddelen te onderscheiden van de rest van de bevolking. Zo’n grote behoefte dat ze met dit initiatief naar buiten komen zonder eerst eens goed na te denken.

Ik kan me nog heel goed voorstellen hoe de stalbezetting in Boxtel tot stand is gekomen en hoe de politie daar gewoon uren bijstond te kijken,inbreuk op prive terrein en plunderingen van winkels kan ik zo niet goed praten en dan kan ik me heeel goed voorstellen dat er boeren opstaan (FDF) die wel een signaal afgeven.

Nu staan er winkeliers met puinhopen en tranen in de ogen hun spulletjes te pakken en dat vind jij zomaar toelaatbaar???

Nogmaals het gaat om het signaal hoe ver je er ook omheen wil kletsen dit praat je niet goed met staatsrechterlijk geneuzel maar dat benoem je meer uit angst van het vervolg wat je niet kunt overzien,als de boeren opstaan en krijgen de steun van duizenden normaal denkende burgersupporters dan kan ik je stellen dat de politie het nakijken heeft want ze hebben beschermende oogmerken in het zin en geen rellende activiteiten.

🔱🔱🔱
+1
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @Jannus:
Nu staan er winkeliers met puinhopen en tranen in de ogen hun spulletjes te pakken en dat vind jij zomaar toelaatbaar???

Waar zeg ik dat ik dat toelaatbaar vind? Ik leg alleen uit dat het onzinnig is om met peperdure trekkers een wegblokkade op te werpen. Trekkers die eenvoudig in brand gezet kunnen worden. Het is toch veel logischer om een blokkade door het leger te laten maken met zeecontainers. Die kunnen ze niet in brand steken of anderszins iets aan vernielen.

Naast dat het onnodig is dat boeren blokkades opwerpen, is het ook onwenselijk dat boeren dat doen, omdat wij ons in een positie plaatsen die niet in ons belang is.
diekman
@Bennie Stevelink nooit van goodwill gehoord Bennie.
Jannus
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
een positie plaatsen die niet in ons belang is

Klopt helemaal,maar het gaat om het signaal dat dit maatschappelijk niet getolereerd wordt en dan laat ik de uitvoering in het midden.

Het is niet ons belang maar sta je dan alleen maar klaar voor eigen belang??

Van een klein beetje stout doen zijn de meeste conflicten geslecht,probleem is dat de meesten niet durven...

🔱🔱🔱
diekman
@Bennie Stevelink vanavond even 8 uur journaal kijken
+3
matt
@Jannus ik ben het in deze wel met@Bennie Stevelink eens.
Laat dit de staat zelf maar oplossen.

Als ze weer eens een stal durven te bezetten,dan word het een andere zaak.
+1
Jannus
Quote Reactie van @matt:
Laat dit de staat zelf maar oplossen.

We liggen niet zover uit elkaar alleen interpreteer ik het ms iets te vergezocht
+4
matt
@Jannus heb er nog eens op over nagedacht kaag geeft fdf onterecht de schuld.
En wilders zal een andere schuldige aanwijzen.

Als mensen onterecht de schuld krijgen omdat de politiek graag wil scoren,dat zet
Kwaad bloed.
Jannus
Quote Reactie van @matt:
heb er nog eens op over nagedacht kaag geeft fdf onterecht de schuld.

Prima,daar houd ik wel van,nadenken kan nooit geen kwaad en dan is herziening van je mening ook welkom.
Iets negatiefs wordt direct eindeloos herhaalt maar het goede is men snel vergeten en zo is dat ook met de boeren en kaag is daar ook weer een voorbeeld van

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!