Deutz F2L612 - Hoe kom ik achter het bouwjaar

Hallo,

Voor het aanvragen van het kenteken is het bouwjaar nodig. Deze is alleen niet ingeslagen in het typeplaatje. Ik weet dat je het evt kan afleiden aan de velgen. Deze zijn bij die van mij alleen niet origineel vanaf de fabriek.

Is er nog een andere manier waar ik het van kan afleiden?

Het is een F2L612/6 met een F2L712 motor. Dan is het de eerst D25 serie als ik het goed heb. Ik dacht dat deze van 1958 t/m 1959 zijn gemaakt.
LG0enga

Reacties

basia
Vaak is bij Duitse tractoren het dag -maand- en jaar ingegoten in diverse delen , zoals koppelings huis , versnellingsbak e.d. b.v. 10.02.59 ; even goed speuren dus !
Ook zal het op het plaatje op het stuurhuis staan ; maar dat zal wel moeilijk te zien zijn denk ik ?
+1
OmeHenk
Bij de f2l612 staat het in de hartplaten van de velgen ingeslagen.
volgens mij zat er sinds 1957 al een f2l712 motor in. Echter werd de tractor nog f2l612 genoemd. (wat op typeplaatje staat)
Later werd dezelfde tractor D25 genoemd, maar dan staat er ook D25 op het typeplaatje.
Oldtimer-fan
Op het koppelingshuis staat het chassisnummer ingeslagen. Net boven de draaipuntbout van het gaspedaal. Begint met 4 cijfers, dan een schuine streep / en dan nog een aantal cijfers.
TrekkerBoer1
Hallo,

Hoe kan ik het bouwjaar van een Deutz D3005 achterhalen ? Staat dit ook ergens ingegoten in diverse delen?

Alvast bedankt🙂
goeiedag eem
@TrekkerBoer1 inlaat spruitstuk van de motor
LG0enga
Bedankt voor jullie reacties. Het ingeslagen serienummer heb ik gevonden. Velgen zijn niet origineel, die komen van een andere Deutz. Ik heb het jaar 1959 gevonden tussen de brandstofpompjes. Ik ga dit jaar gebruiken voor de registratie.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F2L612 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!