Hef fendt 102 werkt niet meer

Ik heb sinds vrijdag mijn fendt 102 deze had 4 manden stil gestaan maar toch nog goed in staat hij werkt naar mijn wens tot vanavond toen ik met een bakje zand over de weg reed en mij hef zakte hij reageerd helemaal nergens meer op nu heb ik de vraag wat kan het zijn hoop dat iemand dit al eerder mee heeft gemaak en mij er bij kan helpen groetjes d'n blacke

Deel dit topic

Reacties

Fendttrisixfan
Bovenop het bedieningsblok staat een kraantje, als dit dichtgedraaid kan je niets meer met de hef doen
Wimsumar
Beste Blacke95: Ik denk dat de oliepomp totaal versleten is en als de olie wat warmer en dunner wordt (nadat je een tijdje met de trekker gereden hebt) geen druk meer geeft. Probeer morgen eens wat ie doet als hij koud is.

Ook kan de afdichting in de hefcylinder kapot zijn gegaan.
Als het kraantje (Fendttrisixfan) dichtgedraaid is wil de hef niet zakken. Het ''kraantje'' is dus niet de oorzaak.
keeko
Zit er wel olie in?
mark1997-De meije
Olie pijlen en als er te weinig in zit bijvullen
fendt308-driver
@mark1997-De meije

Quote:
Zit er wel olie in?

was al gezegd
chiel-fendt 936
Als er olie in zit probeer een iets aan te sluiten op hydroliekventiel als dat erop zit als die het doet zit het in de hefcilinder
basia
Aan de reactie van Wimsumar is weinig toe te voegen ; zelf heb ik ook een fendtje 103 met hetzelfde probleem ; pomp laten doormeten en bij warme olie en volgas nog slechts paar liter olie opbrebgst ! Dus met veel gas heft hij nog iets ; en als olie warm is is een werktuig heffen over .

Hefcilinder dichtring kan idd ook lekken ; maar dan is je olie-voorraad ook gauw leeg ; en stijgt het olie-peil in de versnellingsbak !
blacke95
Olie peil is voeldoende vrijdag alles bij gevult
Fendt Farmer 2E
@blacke95wel goede olie bijgevult?
fendtinterfan
@Fendt Farmer 2E maakt dat wat uit? als ie t maar doet
Wimsumar
Beste Blacke95]

Quote:
vrijdag alles bij gevult

Even ter contrôle of je het zelf wel weet: Waar zit de hydrauliekolievoorraad bij jou F-102?

N.B.: Als het vrijdag op peil is bijgevuld, kan het nu door inwendige lekkage weer leeg zijn.
Fendt Farmer 2E
@fendtinterfan je hebt ook vaak verschil in de dikte van de olie of hij vetter is dan heeft hij misschien te dunne olie en dan gaat de hef niet omhoog?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
9