Illustratie van:

John Deere 6820 - hydraulische ventielen

Hoeveel enkelwerkende en dubbelwerkende ventielen heeft een john deer 6820?

Deel dit topic

Reacties

Axle Rose
Ja dat ligt eraan hoeveel ze er nieuw op besteld hebben. Ze zijn allemaal dubbelwerkend en maximaal 4. En je kunt uiteraard loadsense aansluiting hebben.
Wilco112
Dat ligt eraan hoeveel de eerste eigenaar erop wou..... Als de eerste eigenaar er weinig op nodig was zitten er weinig op was de eerste eigenaar veel nodig zitten er waarschijnlijk veel op xd
Mielmonteur
Minimaal 2 en maximaal 4
RobinBos
2 minimaal idd, en 7 max, inclusief mid-mount

heb je een serienummer?
Axle Rose
@RobinBos 7? Er passen toch maar twee per kant of ben ik abuis?
@Axle Rose al es gedacht aan frontlift en fronthydrauliek, die kun je ook uitbrengen als ventielen 😃
GROENEDEERE
De JD is standaard in nl met 3 dw ventielen. veel laten er als optie de vierde bijzetten. meer is altijd mogelijk. enkelwerkend zijn ze niet geleverd omdat een dubbelwerkende ventiel ook als enkel werkend te gebruiken is
hobbyboer
@GROENEDEERE

Quote:
De JD is standaard in nl met 3 dw ventielen.

Standaard? Bestaat dat nog?

Je kan nieuw bestellen wat je maar wilt en later eventueel nog bijzetten. Ik ken ze met 2, 3, 4 en we hebben er zelfs eentje (op het werk) zonder, die heeft alleen een powerbeyond aansluiting.

Robin heeft het hierboven over 7 stuks dw, maar ik denk als je perse nog meer wilt dat een beetje monteur dat ook wel voormekaar krijgt.
GROENEDEERE
@hobbyboer

wanneer kwam de 6820 uit? toen waren 3 ventielen standaard. en sommige hadden zelf 2 standaard. ik weet een 6820 in engeland die 9 ventielen achterop heeft. waarvan er vier ook naar de fronthef lopen. alleen zijn ze electronisch aangestuurd.
Ventielen genoeg? 😃
RobinBos
Je kunt tot max 7 dw af fabriek, minimum is 0.
die 7 zijn dan allemaal proportioneel gestuurd. meer kan altijd, maar ook uit kosten oogpunt kun je dan vaak beter een diverter er tussen zetten, dan maak je van 1 dubbelwerkend proportioneel 2 dubbelwerkend proportioneel, je kunt die twee dan alleen niet tegelijk gebruiken.
Axle Rose
@RobinBos Maar waar zitten die ventielen dan? Er passen toch maar twee per kant?
RobinBos
Mid-mount ventielen zitten onder de rechter deur. overigens kun je daarop ook een diverter krijgen af fabriek, dus zit je aan 8 dw.
Die ventielen bedien je dan met een kruishendel, electrisch of mechanisch.
RobinBos
Een electrisch zwart/wit ventiel(dw) om de oppikhaak in te trekken (bij veel engelse trekkers) is ook nog een optie trouwens, dan zitten we op 9
henno-94
Dank jullie wel, met al deze reacties kan ik mezelf redden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6820 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
4