Autosteer Cerea soft met wieltje op stuur of tandwiel in stuur?

Hallo

Zit te denken aan Cerea soft met autosteer. Vraag me af wat fijnst werkt? Met wieltje tegen stuur aan of met zo’n 3D geprint tandwiel in het stuur geschroefd?
Kun je er gemakkelijker doorheen sturen dan of moet je loskoppelen op kopeind of alleen op de weg?
En iemand ervaring met Pipo tablet?
En dan move rtk of eigen basisstation?
Graag hoor ik van jullie alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

+2
Moonshine
Omdat de software zonder stuurhoeksensor werkt en de middenstand van de wielen gokt aan de hand van de stand van de elektromotor zou ik voor de precisie voor de tandwielen gaan.
Hoe makkelijk je er doorheen stuurt ligt eraan wat voor motor je gebruitk.
Move rtk is relatief duur vergeleken met de rest van cerea, afhankelijk van je locatie kun je met een prepaid data simkaart en rtk2go wel op rtk rijden. Mocht dit niet willen is een eigen rtk basis snel goedkoper als een jaarabonement op movertk.
Wilting NH
Ik heb zelf een tandwiel. Vind dit persoonlijk veel mooier. Maar deze kun je er op de wendakker gewoon op laten zitten, stuurt wel iets zwaarder maar niet hindelijk
joske1980
@Wilting NH en heb jij hem dan scharnierend zodat je hem weg klapt bij weg transport?
+1
Wilting NH
@joske1980 ja klopt.

Op wat voor trekker wil jij het maken?

(klik om te vergroten)

joske1980
@Wilting NH John deere 6800
Dat ziet er netjes uit
Is dat allemaal 3 d geprint?
Wilting NH
@joske1980 ja klopt 3d geprint. Maar op cerea-forum.de staan wel kant en klare tekeningen die je kunt printen. Mischien stast die voor een jd 10/00 serie er ook wel tussen
joske1980
@Wilting NH kon er weinig van jd vinden wel veel fendt. Dure trekker en budget gps
+1
steyrTom
Heb een wieltje tegen het stuur aan omdat voor een tandwiel en motor onder het stuur geen plek is. Je kunt er wel tegen in sturen. Wanneer die niet nodig is kun je hem van het stuur af scharnieren.
zetordrivertimo
Mijn ervaring is dat met de "nieuwe" Cerea 300 het met een tandwieltje beter gaat, met de "oude" versie 288 werkt het beide even goed. De instellingen kun je veel mee doen

Je hebt ook nog de keuze tussen een android of Windows systeem.
Maar als beginner zou ik wel met de Windows beginnen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN