Illustratie van:

Steyr 9125 - ervaringen met steyr 9125

Hallo,
Ik en op zoek naar een gebruikte trekker van ongeveer 125-135 pk. steyr 9125 lijkt mij wel wat. Wat zijn jullie ervaringen daarmee en waar moet ik op letten bij aankoop (zwakke punten?)

gr.arjen

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Ik heb zelf jaren met Steyer gewerkt, nooit problemen mee gehad, een fijne tractor om mee te werken.
Toch zullen er verschillende meningen komen.
casejxu
Zeer goede versnellingsbakken iig.. zitten bijv ook in deutz trekkers. nooit problemen mee
ErDee
Als je een trekker van 125-135 pk zoekt zou ik ook meteen voor die 135 gaan.. of je moet al ruim gedacht hebben, dan zou die 9125 idd goed passen. anders zou ik voor de zwaardere 9145 gaan(9135 bestaat niet). weet echter niet of hier verhalen over zijn zoals luiere trekker, de 9125 heeft meer pit enz.(hoor je wel eens bij een zwaarder model uit dezelfde serie) en problemen door meer pk`s.
maar je hebt dan wel een trekker met 145 pk, misschien heb je die niet (altijd) nodig maar je hebt wel reserve, zodat hij ook bij een zwaardere klus het werk aankan, zou je eens zwaar(der) werk moeten doen.
CVT6230
Kies er wel een met power shuttle, die hebben een lichtere koppeling
dx11
Echt mee gewerkt heb ik niet. Maar ik liep stage bij de Samenwerking, en vond de 9145 wel een fijne trekker. Ik stapte er op, en kon er eigenlijk zo mee wegrijden.

Rijd ook wel fijn. ze hadden ook een 9125, maar daar was de powershift van in de war meen ik. Ik weet niet of dit een vaker voorkomend probleem is?
CaseCS130
Prima serie. Zoals je zelf misschien wel weet is de Case CS serie exact dezelde trekker. Wij hebben sinds 3 jaar een CS 130 die exact gelijk is aan een 9125. Tot nu toe praktisch een probleemloze trekker geweest. De face lift versie met de uitlaat aan de zijkant heeft wat verbeteringen zoals een zwaarder differentieel.
Mechanisch is de trekker bijna onverwoestbaar. De elektronica is dat echter niet. Ik zou zeker alle zekeringkasten goed bekijken of er geen brandsporen op zitten en alle elektrische functies uitproberen.
tractorquintentje
@CaseCS130

electronica is idd een probleem bij deze series! Let goed op de werking van de powershift, ik ken een loonwerker die tal van steyr 9100 series heeft en Case CS'en (identiek eraan) en de werknemers klagen over het niet meer doen van de powershift. Dat ligt grotendeels aan de elektronica in de schakelpook...

Maar als je er een beetje zorg voor draagt dan zou dat normaal geen problemen mogen opleveren als dat bij de koop nog niet was!
steyr-wanroy
Ik heb nog al wat ervaring met een 9105 dat is dan wel een 4 cilinder maar verder hetzelfde als 9125 en ik vind dat altijd een fijne trekkere en techniche gezien doet hij het ook heel goed
dx11
Ik weet niet wat het budget is maar dit is wel een nette machine zo op de foto's

tractors-and-machinery.com/extern_content.php/…
pimm
Ik heb zelf wel ervaring met een steyr 9125, onwijs goede en lekkere trekker hij is ook goed sterk hoor op het bedrijf waar ik werk staat hij bijna altijd voor een 15kuub jako mesttank en die trekt hij goed ook als het nat is, ik weet niet hoe oud de trekker is die je zoekt maar de 9125 heeft 14000 uur en weinig tot geen problemen mee, het enige is dat de elektra het soms gedeeltelijk begeeft.

kortom ik vind het een hele goede trekker
pimm
Dit is de combinatie waar ik dus vaak mee rijd
casekoen
Ik heb me ook een steyr 9125 gekocht over 3 weken, valt reuze mee. enkel goed opletten voor de vooras, deze zijn zeer onderhoudsgevoelig en dus bij slecht onderhoud sletig. verder moet je goed letten op de staat van de synchromeshen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 9125 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
14