Illustratie van:

Unimog 416 - staande uitlaat maken rvs

Hallo tractorfans.
ik ben van plan een staande uitlaat te gaan maken op mijn unimog 416 (verlengde 406).
nu is mijn vraag: welke diameter rvs pijp kan ik het best pakken? hoe dik moet de wand zijn? moet de demper er tussen blijven of moet ik die weghalen?

allemaal nog een fijne kerst, groetjes unimogboppe

Deel dit topic

Reacties

remco1234
Net zo dik als de orginele uitlaat zelfde diameter ook

demper je kan kiezen
leuk geluit maar naar 2 uur rijden koppijn
of gewoon lekker de demper er tussen laten en nergens last van hebben
Fendtgek
Ik heb bij mijn 421 2 staande pijpen gemaakt, van een oude melkleiding. Zag er wel vet uit, demper er onder weg, was ook mooi geluid maar ben je na een tijdje wel zat van.

Ps. ik had 40 mm melkleiding.
Joop3
Bij een 406 of 416 maakt het niet uit of de demper er wel of niet tussen zit. Die maakt zo al genoeg kabaal.
unimog_kevin
@Joop3

Nou Joop zet er toch maar even een demper tussen, want ik heb paar dagen zonder demper gereden (vanwege origineel uitlaat systeem te monteren) en ik wist nie hoe snel ik die demper moest maken 😛, en vooral om 7 uur smorgens door dorpjes rijden is ook geen lolletje met openpijp 😛
VolvoBm 2654
Ik had laatst ook mijn demper van de 406 af , zoals hier boven word gezegd , voor even is het leuk , maar ik heb hem er ook snel weer onder gezet:P
unimogboppe
@Fendtgek

okee, en had je er geen last van dat ze op den duur blauw worden? hier zeggen dat een oude melkleiding verkleurd omdat de wand niet dik genoeg is, en dan te warm word..
Fendtgek
Nou dat viel wel mee, alleen onder de bak waar ik hem had aangesloten op de oude uitlaat werd hij een beetje bruin, maar dat zag je niet.

Ik heb trouwens een deel gebruik gemaakt van flexibele uitlaat buis, dan heb je een beetje speling tijdens het lassen.
unimogboppe
@Fendtgek

okee, en wat voor diameter had jou melkleiding? en hoe dik was de wand? want ik heb ook nog wel oude melkleiding liggen, maar die wanden zijn niet zo dik..
Fendtgek
Ik had 40 mm. De wand was niet zo dik, iets van 1,5 mm.
unimogboppe
@Fendtgek

okee, bedankt voor de info;) ik ga dr wat van proberen te maken;)
Steyr thomas
40 is wel een beetje dun voor een 406/416. origineel hebben de trommelremmers 58 mm pijp en schijfremmers 70 mm open, dus ik zou zeker wel 70 of nog grotere diameter pakken. en wanddikte niet dikker als 2 mm voor uitlaat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Unimog 416 (vrachtwagen) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
13