Ervaringen uienladers.

Hallo,

Ik ben op zoek naar een uienlader en heb nog geen keuze gemaakt welk merk/type machine het gaat worden.

ben benieuwd naar jullie gebruikerservaringen en adviezen.

rick

Deel dit topic

Reacties

agrotronfan
Wij gebruiken een amac e2 en dan de rollenbak eraf gehaald grote voordeel van zo'n machine is dat die kort is. afgelopen jaar zelfs 2 e2tjes aan elkaar gelast en een afvoer van een vierrijige rooier. maar als je voor capaciteit wil gaan zou ik wel voor een brede afvoer gaan de normale e2 van ons heeft een afvoer van 1.20breed en dan hebben we die iets schijn staan zodat je de hele band gevuld hebt.
interRick
Met 2 machines aanelkaar heb je wel machtig veel capaciteit. ik werk alleen met 2,25m bedden dus dan wordt een een 2 beds machine wel erg breed.
maar zo'n e2 is zeker al een hele vooruitgang in vergelijking met een d2? heb met verschillende d2's gewerkt en die hebben een te kleine afvoer.

heb je toevallig ook foto's van de dubbele e2 (of e4)
valmet6400power
Zijn jou uien wel meer waard dan 1 cent?
interRick
@valmet6400power

ik doe loonwerk zaaien en rooien.
roelie91
Afgelopen jaar met een amac axl uien geladen met axiaal bak. Met veel rotte uien reed ik ongeveer een kilometer of 2 2.5 per uur zo trok hij de meeste rotte eruit zonder al te veel te beschadigen. Maar op de stukken met goede uien hield het toch met een kilometer of 6 op omdat ze dan gingen rollen in de afvoer. (geloof ik 100 centimeter)

Zag van het jaar ook een speciale amac uienlader (nieuw gebouwd) zonder axiaal bak en een brede afvoer. Als ik dat zo bekeek was dat een hele simpele machine zonder te veel lagers en dergelijke.
Fast Eddy
Grimme dl wagenrooier
valmet
Grimme gz1700 wagenrooier. werkt priema
Kareltje
Je moet zeker geen Grimme dl nemen, die afvoer is niet goed. Die afvoer is een beperkende factor bij die dingen. DAarnaast gaat die met uien gooien als je die te schuin hebt. Bij Amac niet.

Maakt allemaal niet zo veel uit, een amac is simpel degelijk. Ik zou wel een E2 of F2 nemen, dan kan je tenminste de afvoer uit zetten.
Krakei zijn ook goede oprapers!

Een Axiaalset op een wagenrooier is alleen handig als er veel rot in zit en het heel nat is.
Met plantuien doet zo'n axiaalset ook meer schade dan goed, bij vroege zaaiuien ook trouwens.
jelledexta
@Kareltje

nouuuu...
we hebben vorig jaar een stuk met een amac gedaan(zonder axiaalset) en een stuk met een grimme dl1500 met axiaal set. en daar zat met toch een partij minder onkruid in!
dave 7810
Wij laden ze altijd met een zelfrijdende krakei met axiaal. dat gaat mirakels!
interRick
Zelf heb ik wel ervaringen met verschillende amac, grimme, avr en krakei rooiers/laders. ik heb er voor gekozen dat ik liever een machine heb met een egelmat dan een axiaalset.

een grimme dl1500 is wel een mooie machine maar daardoor ook wel gewild.

ook een amac g2 lijkt me wel wat toe. iemand ervaringen.
stannetje96
Wij doen het al jaaaaren met een Grimme DL1700 met axiaalset gaat ONWIJS! 😃
en dan gewoon een uien bek erin en valmet ervoor en rije. gaat wel mooi altijd.
weinig problemen mee, maar dat ligt ook aan je rooier zelf en hoe je het behandeld. rooier raakt nu wel flink af na ruim 15 jaar trouwe dienst. dus ook het nodige onderhoud door slijtage. maar verder niet egt vaak problemen gehad.
Kareltje
100% liever een g2(L) dan een dl1500. Net wat ik zeg: die hebben geen goede afvoer!
stannetje96
@Kareltje
prima afvoer hoor! rijden altijd de snelheid die we willen en afvoer ken et makkelijk an!
roelie91
@stannetje96 Dan hebben jullie zeker altijd slechte uien ? of een afvoer van 140 ?

vssconstruct.com/index.php/nl/…
william brooymans
Kijk goed dat je afvoer lang genoeg is om ook in de grotere kippers te kunnen laden. Egelband lijkt mij ook de beste optie. heb er hier eens 1 bezig gezien met een AVR Esprit met axiaal en daar kwam een aardig percentage kale uien voorbij zetten.
interRick
@roelie91

zo'n nieuwe amac is wel een mooie machine. is simpel, heeft een egelmat, gestuurde as en dissel en een grote afvoer.

eigenlijks precies wat ik zoek... maar waarschijnlijk iets te duur voor mij.

@Kareltje
zo'n g2 lijkt me wel wat alleen kan ik ze gebruikt nog niet vinden.
agrotronfan
@interRick wij hebben ook alles op 2,25 dus wat jij zegt klopt de machine is heel breed bijna 5meter willen wat meer capaciteit want we hebben ook al een zelfrijdende rooier die 3x 2,25rooit dus dan kan het laden ook sneller rijden met de 1bedraper 10km/h dus als je met een 2bedraper bezig gaat kun je wat rustiger rijden is voor de kipperschauffeurs wat makkelijker gebeurd namelijk nog wel eens omdat je zo snel in 1keer gaat dat de trekker afslaat. een egelband is trouwens ook wel wat die gaan wij dit jaar er ook opzetten
interRick
@agrotronfan

omdat ik loonwerk doe is transportbreedt wel een beetje van belang. maar als je met een 1bedraper 10km/h kunt rijden gaat het al verrekte snel.
wat voor een inschuurlijn ben je dan wel niet nodig.
werken jullie dan met die omgebouwde agrifac bieten rooier?

heb je ook foto's van deze machines? ben erg benieuwd.
agrotronfan
@interRick dat is zeker zo dat de transportbreedte van groot belang is daarom hebben wij ook onze twijfels hoelang het goed blijft gaan maar we wilden eerst een oude bietenrooier ervoor gebruiken maar zijn toch bang voor te veel beschadiging maar wij hebben een behoorlijke inschuurlijn grootste duoband en hallenvuller van miedema en dan de oude stort bak van janbakker. en wij rijden met de omgebouwde agrifac bietenrooier heb er helaas geen fotos van collega rijdt erop ik rij liever met de 1bedder want 3bedden tegelijk rooien vraagt heel veel energie maar het is de bedoeling dat ik ervolgend jaar ook op ga. maar de machine werkt fantastisch hebben 1dag gehad dat we 20hectare met die machine gedaan hadden en dan wil het nog niet eens heel best met de grond van afgelopen 2jaar dus hopen op een mooi grondje volgend jaar
interRick
@agrotronfan

dan werk jij zeker bij marco van beem? dat is zeker een mooie rooimachine die omgebouwde agrifac!

ik heb dit jaar voor het eerst gerooid met mn eigen rooicombinatie. zo'n 40 hectare gedaan.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
26