Wat voor Compressor bij Sleepslang Combinaties

Een Compressor om de slangen leeg te blazen is natuurlijk ideaal. Nu hoor je vaak verschillende verhalen hier over, maar ik ben nieuwsgierig wat voor Compressoren er zoal gebruikt worden. O.a. opbrengst e.d. is dan natuurlijk interessant.
Mijn ervaring is dat het met lucht leeg blazen vd slangen ten koste gaat vd capaciteit. Kort af, het duurt te lang, dus waar mogelijk gewoon water pompen ipv lucht.. Wat zijn hier de ervaringen en eventuele oplossingen uit de praktijk.

Deel dit topic

Reacties

+1
Rokus
Wij werken met lucht jah, capaciteit durf ik uit mijn hoofd niet te zeggen! Onze hoofdreden is vooral dat je een stuk makkelijker je slangen oprolt veel minder heen en weer gerij met het haspel (aangezien wij op veen grond zitten) en je moet een serieuze buffer tank hebben of een grote waterpomp om sneller te zijn als lucht! Wij zitten regelmatig met 1500m of meer slang eraan, dus dan heb je aardig wat kuubs water nodig voordat je water bij de bemester hebt!!
Siete
@Rokus
Bedankt voor je reactie.
Dat eerste ben ik helemaal met je eens. Ideaal!!
Dat tweede dan weer niet. Mijn ervaring is juist dat zodra je overschakelt naar lucht de gang er compleet uit is. De Doda of Bauer pomp slingert het water er door met veel meer opbrengst dan de 10 of 12m3 Compressoren die ik heb mee gemaakt.
Qua waterbuffer valt het ook wel mee. Die 1500m is idd niet extreem ver weg, maar je kort je slangen toch in. Waar je met lucht alles vol moet blazen hoeft dat met water niet. Je hoeft alleen het deel wat er af moet maar vol water te pompen. De rest kan gewoon vol mest.
Daarom dus mijn vraag wat voor compressoren er gebruikt worden. 😄
+1
Rokus
@Siete jah dat mest achter het water aan pompen deden wij vroeger zonder lucht ook maar als je dan aan het einde alles door moest spoelen met een pomp zonder water buffer en een waterpomp die maar 70m3 per uur geeft stond je ook tijd op water te wachten!
+1
mdoornekamp
Atlas Copco XAS 160 hadden wij. 10 cub per minuut bij een bepaalde druk.

Het klopt inderdaad dat je veel druk en capaciteits verlies hebt als je de slangen door blaast met lucht. De lucht compressor komt vaak niet boven 7 à 8 bar. Mest mest pomp je zomaar 12 tot 15 bar. De snelheid gaat er dus wel wat uit. En extra risico met wokkelen en los schieten van koppelingen. Dat is een beetje kwestie van ervaring en goed team werk/communicatie met je collega.

Wij pompen eerst effe 2 of 3 cub water en dan lucht erop. Voordeel is zoals @Rokus zegt dat de slangen veel makkelijker oprollen. Daarnaast heb je veel minder water nodig. Wij kunnen wel 4 x verzetten met 1 tank water.
Siete
@mdoornekamp
Jij ook bedankt voor je antwoord. Dat komt idd wel overeen met mijn ervaringen.
Het water is zowel in aanvoer als buffer het probleem niet. Meer het wachten tot de lucht er door is 🙈
mdoornekamp
@Siete Wij hebben er altijd wel boeren bij met weinig water. En als je met vrachtwagens erbij in de tarwe zit, weet je nooit waar je terecht komt. En met varkens mest heb je geen water nodig om te verdunnen tijdens het bemesten.

(klik om te vergroten)

Of je moet een groot buffer vat hebben
Siete
@mdoornekamp
Ja ik snap je. Zo wie zo met vrachtwagens is het anders ja. 😃👍
Heb die Pompkar idd wel vaker gezien. Blijf het n indrukwekkend ding vinden. Haha
verwijderd
Siete
@Sjon
Bedankt voor je antwoord.
De manier hoe is me idd duidelijk. Ben vooral nieuwsgierig naar de verdere ervaringen en wat voor compressoren gebruikt worden. 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0