International 844 S - Krukaskeerring lekt nog steeds

Goedemorgen specialisten,

Begin dit jaar ben ik vol goede moed begonnen met de trekker in 2en te halen en alles wat ik tegenkwam te vervangen. Zo ook de krukaskeerring. De oude was kogelhard geworden en had zich al iets ingevreten in de krukas. Dus een speedi-sleeve erop gezet en een nieuwe keerring.

De keer erop gestart en hij lekte weer. LMB erbij gevraagd en het bleek dat ik de sleeve niet diep genoeg had gezet. Opnieuw een sleeve er om, lichtjes geschuurd, keerring en sleeve ingevet en weer terug.

Nu vindt dat ding het nog steeds nodig om zijn territorium af te bakenen, en na 3x splitsen ben ik het wel zat aan het raken. Ik kreeg de tip van iemand om de radiale krukas speling te meten, en die is ongeveer 0,25mm. Maar bij het lmb dachten ze niet dat dat de oorzaak kon zijn.

De keerring is er een van Case IH. De lekkage komt niet van het aluminium huisje of de pakking erachter.
Ik ben benieuwd naar verdere tips, of dat het toch zaak is om de hoofdlagers te vervangen.

Met vriendelijke groet,

Jacco

Deel dit topic

B4CaseIH

Reacties

+1
lanzkundendienst
Zit de sleeve wel strak om de krukas, wel eens gehad dat de sleeve te los om de krukas zat met als gevolg weer lekkage.
B4CaseIH
@lanzkundendienst ja met de bus er opgeslagen, loctite eronder. Die zit wel strak en recht ja
+1
Klein Rot
@B4CaseIH
Je kan ook gewoon de originele keerkring gebruiken en deze iets dieper of ondieper in het aluminium huis kloppen zodat de keerkring op een nieuw loopvlak loopt. En dan is die 0,25mm speling op de hoofdlagers wel ruim nieuwe hoofdlager kunnen er van onderaf zo in gezet worden.
B4CaseIH
@Klein Rot hij loopt sws op nieuw loopvlak omdat er een sleeve onder zit. Bij het LMB dachten ze niet dat die radiaalspeling de oorzaak was. De keerring zou dat moeten kunnen hebben. Wat het dan wel is, dat is dus nu het raadsel wat ik wil oplossen..
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 S en hebben de trefwoorden olie , krukaskeerring en lekken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!