Illustratie van:

Renault 681 - Hoe ontlucht ik de hydroliek

De 681s van mijn schoonvader moet waarschijnlijk ontlucht worden. Sinds kort werkt de hef- en de stuurhydrauliek ineens niet meer. Ik heb de olie van de achterbrug bijgevuld, maar zonder resultaat. Mijn volgende stap zou zijn ontluchten, maar waar en hoe die ik dit? Alvast bedankt voor je reactie.

Deel dit topic

Reacties

+2
DANOONTJE POWERR
In principe hoef je niet te ontluchten.
Misschien zit er een lekkage in je aanzuigbuis.
limbo
`hoi Chris de hydrauliek kan niet ont lucht worden dit is neit nodig omdat deze zich zelf ontlucht ,Ik vermoed dat de filter verstopt zit en wel de fij filter Deze vindt je net voor de stoel met een sleutel 32 (?) maak deze maar eens schoon anders zou ik ook nog de grof filter ff schoon maken of vernieuwen ,Deze vind je aan de rechter zijde van de tractor Loop anders ff de leiding na..ik hoor wel of het gelukt is,Gr Jeu
chris-molmans
@limbo waar precies zit die fij filter? Waar je de olie op bij vult?
Pauls
Of aanzuigfilter vuil, of de aandrijving naar de pomp ? meerdere mogelijkheden @limbo dat was gelijktijdig
limbo
Chris ik denk er nu net aan dati k het een en ander veranderd heb het moet de plaat waar de 4 bouten aan zitten los maken m8 schroeven om aan de filter te komen sorry ik had het ff vergeten,
chris-molmans
Grof filter is gewoon gangbaar, dus moet de fijn filter zijn. Maar waar zit die?
limbo
De fijn filter zit net als ikal aangaf net voor de stoel is een 4kant plaatje met 4 bouten m8 13 mm sleutel en de andere filter zit rechts aan de tractor is een alu filter welk er onder uitgedraaid kan worden en dAN VERNIEUWD DIENT TEWORDEN
koenclaas
Bij deze trekkers moet je wel ontluchten, staat in het werkplaatshandboek ook omschreven. Dit doe je door het stuur een aantal keren naar links en rechts te sturen. Je moet dan als je op het eind van de stuuruitslag bent proberen door te sturen.
DANOONTJE POWERR
@koenclaas ja duh.
Dat is altijd zo als je nieuwe filters hebt.
jehan
@koenclaas dat moet je dan doen als alle olie er af is geweest .en filters vervangen
spotmelker
Ik had met mijn 651 hetzelfde probleem. Filters hartstikke dicht omdat met de vorst het (condens)water bevroor waardoor er koffiemelk achtige drab je filters laat verstoppen. Tap anders eens wat olie af, dan zie je het snel.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

goeiedag eem
@spotmelker heeft zo'n Renault 1 olie circuit of 2? Wat ik bedoel te zeggen als je de achterbrug bij vult en die op peil is masr hij daar de olie niet uit zuigtabletten maar net zoals bij een deutz 6006 uit het hefdeksel hen je te maken met 2 circuits en als hij de verkeerde heeft bij gevult en daar op blind staart dat dat hydrauliek is zal hij van zijn levensdagen geen olie aanzuigen. Heeft hij dit probleem niet? Ik ken Renault niet zo goed
spotmelker
@goeiedag eem Renault heeft 1 reservoir dus versnellingsbak en achterbrug zijn één. Wel hebben ze 2 pompen.
goeiedag eem
@spotmelker oke, dacht je weet maar nooit😉😉
spotmelker
@goeiedag eem ha,ha, ik heb iets langer ervaring met Renault dan met Deutz. Meestal word ik verrast door de eenvoud van hoe iets werkt 😄
goeiedag eem
@spotmelker ja klopt sommige goed in heel moeilijk denken en zit vaak in kleine dingen 😉😉
chris-molmans
Beide filters heb ik nu nagekeken. Eigenlijk zag de fijn filter er nog best netjes uit. Jullie conclusie zou zijn, pomp kapot? Dan moet ik maar eens op zoek. Heeft iemand nog een tip, waar te zoeken?

(klik om te vergroten)

Fijn filter 681s
+1
spotmelker
@chris-molmans loop de rubber koppelingen in de aanzuigbuis ook even na. Daar kan een scheur in de lengte richting in zitten.
verwijderd
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @chris-molmans:
Jullie conclusie zou zijn, pomp kapot?

Waar lees je die reactie?
De pomp kan ook gewoon lucht aanzuigen.
chris-molmans
@DANOONTJE POWERR Naar wat ik lees zou hij de lucht uit het systeem persen nadat je bij lopende motor de stuur meermalen uitstuurt. Dit heb ik gedurende 10 minuten gedaan, maar zonder resultaat. Of doel je op een andere handeling? Zo ja, welke dan?
DANOONTJE POWERR
@chris-molmans Ik weet niet precies waar de pomp zich bevind maar het persgedeelte kan geen lucht veroorzaken maar meestal zuigt de pomp de olie uit de achterbrug.
Als die aanzuigkant een kleine lekkage heeft zal de lucht dus nooit uit het systeem komen en zal je dat moeten oplossen.
Interbert
Draait de pomp wel, anders spie van t tandwieltje gebroken.
chris-molmans
@Interbert als ik het metalen filtertje uit met motorolievulpunt haal, dan die ik hier het tandwiel draaien. Ik meen te concluderen dat dit de aandrijving van de hydraulicpomp is en deze dus draait. Of moet ik dit ergens anders checken?
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @chris-molmans:
moet ik dit ergens anders checken

Als er wel olie gepompt word draait de pomp wel, of de hoeveelheid olie ook genoeg is meet je dan met een drukmeter op bijvoorbeeld een hydrauliekventiel.
+1
Interbert
@chris-molmans tandwieltje draait dan wel, maar neemt hij de pomp wel mee. Doet ie niet als de spie gebroken is. En de pomp draait misschien wel tot ie druk moet leveren.
+2
Draai de leiding een paar slagen los voor het pers filter.
Komt daar olie uit als de trekker stationair draait ?
Zo ja , dan de volgende los na het filter en zo ga je verder
chris-molmans
@Ferdinanddijkstra YES, bij de eerste leiding bij het drukfilter kwam er vochtige olie uit. Weer de boel aangesloten en alles doet het weer. Grote dank voor jullie geduld en uitleg. Samen komen we er wel uit. Nu nog even de olie verversen.
Pauls
@chris-molmans Ben toch benieuwd, wss zat er lucht op de perskant. Lucht kan je blijven samen duwen, vloeistof niet. Ik hoop dat dit opgelost is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 681 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0