Landbouwvoertuigen

Wie weet er toevallig of het mogelijk is om een vrachtwagen op landbouwvoertuig te kunne krijge en op wat voor diesel moet je dan rijden ?

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Gewoon navragen bij RDW .Daar krijg je de duidelijkste antwoorden .
monteurtje
Ja dat is mogelijk.
je moet er dan wel voor zorgen dat hij niet harder rijd dan is toegestaan in de landbouw, zodra je dat voor elkaar hebt kun je hem terug laten keuren bij het RDW.
Rega
Gewoon begrenzen tot 25 km/h (versnellingen) en een driehoek achterop en dan aanmelden.
youri
Als het een landbouwvoertuig is mag je rode toch?
CASE1455xl
Bij veel van die distributie bedrijven rijden van die rangeer vrachtwagens, met landbouwvrijstelling. Dit zijn normale vrachtwagens, maar dan met wat aanpassingen.
Rega
@CASE1455xl

Terminal trekkers? Volgens mij zijn dit idd ook 25 km voertuigen.
ErDee
Nou geloof niet dat die maar 25 rijden, zagf er laatst een rijden op de weg van de ene naar de andere locatie van een transportbedrijf, die reed gewoon 60 ofzo
1046
@Rega

kan , maar hoeft niet , net hoe ze afgesteld staan , welke bak erachter zit, en of ie op kenteken rijd
leo en irm
Alleen berdijven ingeschreven bij de kvk kunnen een voertuig aanmelden voor ombouw naar voertuig grijs kenteken met beperkte snelheid zie rdw en verzekeren
Bartjuh1993
Ik had dezelfde vraag maar dan voor een jeep. Ik heb de RDW gemaild zij weten precies aan wat voor eisen hij moet voldoen. Kreeg een mail terug met alle eisen en waar ik die kan vinden.

je kan alle eisen van een landbouwvoertuig met beperkte snelheid vinden op: wetten.overheid.nl/BWBR0025798/Hoofdstuk5/…

keuring van een kentekenplichtig motorvoertuig naar een motorvoertuig met beperkte snelheid kost bij mij 80 euro ik weet niet of dat bij een vrachtwagen ook zo is.
edit: denk het wel zie reactie hieronder
Bartjuh1993
Dit is wat in de mail van de RDW stond:

Als een kentekenplichtig voertuig, zoals een personenauto of een bedrijfsauto, wijzigt in een niet-kentekenplichtig voertuig, zoals een motorrijtuig met beperkte snelheid, moet het voertuig voldoen aan de definitie die geldt voor een motorrijtuig met beperkte snelheid. Bovendien moet het voertuig voldoen aan de permanente eisen voor dit voertuig. Om het voertuig “buiten registratie” te plaatsen moet u een verzoek sturen naar de afdeling VRD. Zij nemen uw aanvraag in behandeling. U ontvangt daarna een oproep om uw motorrijtuig bij een RDW-keuringsstation te laten keuren. Als het voertuig voldoet aan de definitie motorrijtuig met beperkte snelheid dan wordt hiervan in het kentekenregister een aantekening gemaakt.

De definitie
motorrijtuig met beperkte snelheid: motorvoertuig met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 25 km/h, niet zijnde een landbouw- of bosbouwtrekker of een bromfiets, niet ingericht voor het vervoer van personen en ingericht voor het bij op korte afstand van elkaar gelegen plaatsen afleveren of ophalen van goederen; onder motorrijtuig met beperkte snelheid wordt mede verstaan:
a. motorrijtuig met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 45 km/h, niet zijnde een landbouw- of bosbouwtrekker of een bromfiets, niet ingericht voor het vervoer van personen en wel ingericht voor het uitvoeren van werkzaamheden buiten wegen, aan wegen of aan werken op, in, langs en boven wegen;
b. motorrijtuig met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 45 km/h, met niet meer dan acht zitplaatsen, de bestuurderszitplaats niet meegerekend, niet zijnde een landbouw- of bosbouwtrekker of een bromfiets, dat een combinatie vormt met één of meer aanhangwagens die zijn ingericht voor het vervoer van personen;

Het gebruik
Over het gebruik van een motorrijtuig met beperkte snelheid kunt u informatie inwinnen bij de politie of op de website van het Openbaar Ministerie. De politie is te bereiken via telefoonnummer 0900-8844 of de websites www.politie.nl of om.nl/verkeer/.

Technische eisen
Het voertuig moet voldoen aan de hierboven genoemde definitie en aan de permanente eisen zoals die zijn beschreven voor iedere voertuigcategorie in hoofstuk 5 van de Regeling Voertuigen. De Regeling Voertuigen is te vinden via de website www.wetten.overheid.nl . In elk geval geldt dat de maximum constructiesnelheid niet meer mag zijn dan 25 (plus 5) of 45 (plus 5) km/h en dat er geen voorziening aanwezig mag zijn die de controle op de maximum constructiesnelheid kan bemoeilijken of beïnvloeden.

Documenten meesturen
U moet het complete kentekenbewijs met uw verzoek meesturen. Ook moet u beide kentekenplaten inleveren.

Het adres is:
RDW
Unit VRD
Postbus 30000
9640 RA Veendam

Kosten

De keuringskosten voor een kentekenplichtig voertuig naar een niet kentekenplichtig voertuig bedragen:
• Voertuig 3500 kg of lichter € 80,00
• Voertuig zwaarder dan 3500 kg € 80,00

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
9
TREFWOORDEN