Illustratie van:

John Deere 6120 - Olielekkage uit carterontluchting, wat kan het zijn?

We hebben een john deere 6120 die ineens motorolie begint te lekken uit de carterontluchting. In ieder geval ik denk dat dat pijpje van de carterontluchting is. Wat kan de oorzaak zijn, en wat is er eventueel aan te doen? Ik hoop dat het niet ernstig is...

Zelf zat ik te denken aan verkeerde olie, of teveel olie? ik heb al gepeild, er zat zeker niet teveel in.

Alvast hartelijk bedankt!

Deel dit topic

Reacties

RJBrouwer
Dit pijpje bedoel ik

(klik om te vergroten)

ford3000case745
Als het inderdaad de Carter ontluchting is heb je grote kans dat je carterdruk te hoog is door motorslijtage. Heeft de trekker al veel bedrijfsuren? En hij lekt alleen bij lopende motor?
RJBrouwer
@ford3000case745 heeft 7500 uur gelopen, als ie een poos gelopen heeft en hij dan stilstaat, begint ie te lekken
RJBrouwer
@ford3000case745 dat dacht ik ook al, maar misschien kunnen het ook andere dingen zijn, dus ik denk maak even een topic...
valmet6400power
@RJBrouwer
Ga er maar wel vanuit. Enige hoop die je hebt is dat je pijpje verstopt zit waardoor de motor druk opbouwt en daardoor olie in de lucht daar eruit gedrukt wordt. Maar de kans dat de zuigerveren versleten zijn oid is groter.
RJBrouwer
@valmet6400power ik zal kijken of ie verstopt is en anders moeten we verder kijken...
MaxxuM4ever
Rookt hij ook uit dit pijpje tijdens draaien en wat is het oliepeil? En je waterpeil, blijft dat gelijk?
RJBrouwer
@MaxxuM4ever zal morgen even kijken...
MRdeere
Wij hebben een 6420 met ongeveer 7000 uur. Die doet zelfde en al heel lang. Maar op beetje olie verbruik na is er nog niks ernstigs gebeurt. Ik denk persoonlijk zolang hij niet achterlijk olie gaat verbruiken en vermogen goed blijft niet te druk om maken.
Maar wel in de gaten houden
RJBrouwer
@MRdeere oké bedankt, we zullen het in de gaten houden, anders zal ie los moeten
MRdeere
@RJBrouwer Ik heb er wel eens naar gevraagd bij de dealer en die zeiden motor revisie kan altijd nog als het tegek word maar gwn goed in de gaten houden.
Maar nadat wij dit kregen ben ik er eens op gaan letten veel van de wat oudere Johndeere hebben n vettige/natte carter ontluchting.

Maar mischien ook effe opletten op water peil want koppakingen wel nog wel eens graag kapot gaan in JD van de 6020serie dat kan ook nog zijn dan moet ie helaas wel los
RJBrouwer
@MRdeere oké ik zal het morgen nakijken, hartelijk bedankt!
mdoornekamp
Versleten zuigerveren lijkt me sterk bij zo'n motor met deze uren. Verbruikt ie ook olie dan? Mijn 6630 ligt ook wel eens een drup olie onder de carter ontluchting. Maar verbruikt amper olie en loopt als een trein. Dus die ga ik echt niet los halen.
RJBrouwer
@mdoornekamp ik had gekeken, staat nu op de peilstok op min. , zullen we bij moeten vullen om te kijken of ie dat ook doet.
+1
mdoornekamp
@RJBrouwer en het is een jaar geleden dat je gepeild hebt?
RJBrouwer
@mdoornekamp nee gisteren
mdoornekamp
@RJBrouwer
Quote:
gisteren

ik bedoel die keer daarvoor
RJBrouwer
@mdoornekamp dat zal ik de dealer moeten vragen.
+1
valmet6400power
@RJBrouwer
Je peilt de trekker zelf toch wel eens mogen we aannemen? 😬
RJBrouwer
@valmet6400power hij is van mn opa, ik werk daar af en toe vandaar...
johndeerefiat
Misschien koppakking lek. Dat wil wel met die uren gebeuren. Misschien de trekker een keer goed aan het werk zetten, en het dan bekijken.
RJBrouwer
@johndeerefiat er komt motorolie en het koelvloeistofpeil zakt niet ofzo....
MaxxuM4ever
@RJBrouwer dat klinkt als diesel bij de motorolie dan denk ik. Dat is bijna de enige andere vloeistof stroom rond de motor naast motorolie.
De kans dat een boze ex iedere avond je trekker ver boven peil vult met olie zodat hij het er overdag via dit pijpje weer uit gooit lijkt me niet heel groot.
RJBrouwer
@MaxxuM4ever dus je denkt dat hij er diesel bij in gooit, en dat dan het peil stijgt, en dat ie wat er meer in zit, er weer uit gooit via de ontluchting?
MaxxuM4ever
@RJBrouwer meten is weten, gewoon alle peilen goed in de gaten houden. Ik weet niet of dit type gevoelig is voor een lekke brandstof pomp. Volgens mij dampt je trekker ook wat uit het pijlgat als je de pijlstok eruit trekt tijdens draaien van de motor als er diesel door de motor olie zit maar dan moet je de experts monteurs even afwachten.
RJBrouwer
@MaxxuM4ever we gaan er naar kijken, want we moeten niet hebben dat ie in de soep loopt, en het fijnste is dat ie gewoon weer goed is.
Moet in de zomer weer flink aan de gang.
Alex Schanssema
Heb ook een john deere met een 4.5 liter powertech motor. die wil ook wel beetje vochtig worden bij de carter ontluchting. ik weet het niet anders dan dat die het doet.
RJBrouwer
@Alex Schanssema hoeveel uur? hij was altijd wel vettig, maar nu lekt ie.
case 745 xl
@RJBrouwer heb met een trekker die de hele winter een beetje licht werk deed wel eens deze kwaal gehad. Dat was dan na zwaar werk waarbij die echt lekker warm word(mestmixen)weer over.
Alex Schanssema
@RJBrouwer bij 2000 draaiuren begon dat ongeveer
+1
volvo430
Dit is vrij normaal hoor, onze 6530,6430 en 6420 hebben dit allemaal na een dagje buffelen.
Ze hebben geen 1 van allen meer als 5500 draaiuren
+1
RJBrouwer
Update: na een paar keer zwaar belast nu is het zo goed als over...
RJBrouwer
Als het weer gebeurt en het stopt niet, weet ik waar ik aan moet denken! Allen hartelijk bedankt!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!