Illustratie van:

Ford 2000 - Vastzittende gaffelpennen van de remasjes

Hallo,

Ik heb een Ford 2000 uit 1970, die al sinds bezit in 2014, altijd maar goed remde aan 1 kant.
Nu heb ik de remschoenen afgesteld met het stelwieltje, en die staan goed. Echter de rechterpedaalslag is véél te groot. Dit ligt niet aan de schoenen, maar aan het stangenstelsel, waar ik 1 gaffeltje wat meer moet indraaien. Nu komt het probleem: Het gaffelpennetje zit muurvast. Ik kan er ook niet op kloppen, want daar is géén ruimte voor. Ik heb al vanalles geprobeerd, WD40, met spanklemmen, beiteltje in het gat, etc... Het beweegt 0,0. Het enige wat ik nog kan bedenken, is warmstoken.

Iemand dit ook al ervaren? Alvast dank.

Deel dit topic

Reacties

+2
Perfect
Het hele ding eraf halen en in de bankschroef warm stoken
opelfreak
Ok bedankt.
spotmelker
@opelfreak als je het pennetje er uit wil slaan gebruik dan een zo zwaar moeke hamer. Als je er te vaak op slaat stuik of verdik je het pennetje.
roscho
@spotmelker Of sla hem eruit met een drijver die dunner is dan de pen, dan raakt de pen niet afgeplat.
monster 2012
Wil het pennetje bij het pedaal ook niet los? als je die er uit hebt en het contramoertje los draait dan kun he dat asje wel verdraaien mits hij wil draaien in de gaffel,zoniet dan warm stoken dan verniel je het minst

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 en hebben de trefwoorden remmen en koppeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!