Illustratie van:

Fordson Dexta - Hoe moet ik luchtfilter met olie vullen.

Het peil weet ik, maar moet de olie in de centrale "bus" met gaatjes onderin of juist in de ringvormige ruimte om deze bus heen? Of in allebei?

Deel dit topic

Reacties

roscho
Je vult de ringvormige ruimte, de centrale bus met gaatjes komt daarin te hangen, de olie trekt door het fijne gaas ook omhoog en zo komt het vanzelf ook in de centrale bus. Helemaal binnenin is de buis waardoor de lucht de motor in gaat.
Als het goed is, staat er in de ringvormige ruimte een maatstreep, zo hoog moet het oliepeil staan.
harry-weijs
Dank je
harry-weijs
Mijn Dexta heeft 5 jaar stilgestaan en wil niet meer starten. Niet via de startmotor en niet door aanslepen. Motor draait wel rond bij starten maar slaat niet aan ook niet met spuitbus quickstart. Bij slepen blokkeren de wielen, ook in hoge versnelling. Wie heeft er nog tips?
roscho
@harry-weijs Gebruik bij aanslepen de hoogste versnelling. In een lage versnelling is de vertraging te groot, dan slippen de wielen.
Het je trouwens vooraf nog gecontroleerd wat voor smurrie of er in die 5 jaar in de tank is gekomen? Condens, roest etc. Misschien eerst even de aftapschroef onderuit de tank draaien, dat de ergste smurrie eruit kan. Daarna ook brandstoffilter verschonen/vernieuwen. Vervolgens de diesel handmatig oppompen totdat het uit de ontluchtingsschroef van de brandstofpomp komt. Dan verstuiverleidingen losdraaien en starten tot er geen luchtbellen meer uit de leidingen komen, leidingen dicht en dan zou hij moeten aanslaan. Tenzij de verstuivers ook zijn vastgeroest/vervuild.
roscho
@harry-weijs Zou je s.v.p. een vraag slechts eenmaal willen posten, je verliest zo het overzicht en de beantwoorders ook. Ik kwam erachter dat ik je vraag ook al op een andere plek zat te beantwoorden. Na een lelijk woord dat antwoord maar weggegooid.
Hallo,

Rookt de motor wel tijdens het starten?
zo niet, dan komt er denk ik geen diesel bij de motor. Misschien heb je het al gedaan, maar als eerst zou ik de (oude) diesel vervangen. Vervolgens ontluchten, alleen weet ik niet hoe dat precies moet bij een Ford Dexta, maar Roscho heeft het volgens mij hierboven al uitgelegt. Daarna kijken of die nu wel rookt tijdens het starten, en dus hopelijk aanslaat.
zo niet, gaat de motor wel snel genoeg rond? Als die (te) langzaam rond gaat, slaat die waarschijnlijk ook niet aan. Als dat het geval is misschien even kijken of de accu nog in goede staat is, je zou met een multimeter kunnen meten, een (volle) accu zou een spanning van rond de 12,7 Volt moeten aangeven. Misschien ook even kijken of de accu niet te klein is, anders is de accu na een keer starten leeg.
Succes!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!