Illustratie van:

Fendt 102 - Houtklover op hydrauliek fendt 102s

Hallo, ik heb een houtkloofmachine gekocht die werkt op de hydrauliek van mijn tractor. Op mijn fendt heb ik een ventiel voor de externe steek en retour aansluitingen. Maar de hendel kan je niet blokkeren in de steek positie. Moet ik deze dan met een hendeltje of zo in deze stand houden?

Deel dit topic

Reacties

goeiedag eem
Touwtje er aan maken of een soort elastiek werkt goeg of je maat er zelf een palletje op dat je hem vast zetten kan, heb ik ook bij onze 2 deutzen gedaan en werkt perfect
+1
Roebas
Ik heb al een paar maal gehoord het voor mijn tractor niet goed zou zijn om een houtklover op de hydrauliek aan te sluiten. Klopt dit verhaal?
Bert353
@Roebas 't is maar net wat je geloofd, maar een feit is dat als je veel hout te kloven hebt, je dus ook veel gebruik maakt van je oliepomp op je trekker.
En ik weet niet hoevaak je de trekkerhydrauliek verder nog gebruikt?
Eindresultaat: je zult de hydrauliekolie wat vaker moeten verversen, en eerder de pomp op de trekker vervangen.
dan kan het ook nog zijn dat vergeleken met de hydrauliekpomp op de klover, aangedreven door de PTO, het systeem van jouw trekker minder druk en opbrengst heeft, waardoor kloven langzamer gaat (in en uit schuiven van de cilinder) en je niet alle blokken gekloofd krijgt (de dikkere en gedraaide stukken.)
Mocht je dit willen veranderen, er schijnen losse hydrauliekunits te koop te zijn, die je zo aan de klover monteert, en met de PTO aan kunt drijven.
spotmelker
@Roebas bij systemen die minder dan 40 liter/minuut geven valt dat wel mee. Vroeger bij loonwerker wel met een wortelplukker volledig op hydrauliek van de trekker gewerkt, die hielden het ook vol en dan moet jij wel heel veel hout kloven.
Bert353
@spotmelker uitzonderingen zijn er altijd, Omdat wij hier alleen met hout stoken heb ik ook daarvoor gevraagd, en dat kreeg ik als antwoord.
+2
goeiedag eem
@Bert353 de hydrauliek pomp loopt altijd mee, dus de olie is altijd in beweging/werking, en een hout klover is maar even een piek druk en als het splijt nagenoeg druk loos, dus @Roebas gewoon mooi gaan kloven alsxdat een probleem zou zijn zou hij met veel voorlader werk helemaal naar zijn grootje gaan, heeft het veel meer van te lijden
Sjon
Als je een kwartier de klover niet gebruikt het hendeltje van de trekker los zetten of de trekker uit. De oliepomp draait anders de olie door het overdrukventiel en kan daardoor flink warm worden.
goeiedag eem
@Sjon nee hoor draait niet door het overdruk ventiel als er een ventiel op de klover zit pompt hij hem gewoon rond en meer niet, overdruk gaat pas boven de bijvoorbeeld 175 bar in het hele systeem eruit,
Fendt-groen
Ik zou er een elektrische hydrauliek pomp op zetten (wat ik ook hebt gedaan) zodat je niet afhankelijk bent van de trekker. Nog een stuk goedkoper ook met die dure gasolie tegenwoordig.
+1
Roebas
Hallo, dit weekend de houtklover aangesloten. Werkte perfect!

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN