Gillend geluid in aandrijflijn bij inschakeling 4WD

Hoe kan ik de Kubota B7000 aandrijflijn smeren?
Hij maakt een droog gillend geluid!
Maakt alleen geluid bij inschakeling in 4WD!
Wie o wie kan mij verder helpen?

Groet Bram.

Deel dit topic

Reacties

+2
flip1150
Dit is normaal. Dit komt door de voorloop van de vooras. Ik wist alleen niet dat dit al bij zulke kleine trekkers het geval is. Als je dit niet wil is je enige optie een knik trekker.
Abrahamprik
@flip1150 Kan je dat niet gewoon smeren in de doordiffentieel?
Abrahamprik
@flip1150 Voordifferentieel!
flip1150
@Abrahamprik Het voor differentieel heeft alleen nut tijdens het draaien. Bij rechtuit rijden is een differentieel eigenlijk niet nodig.
Natuurlijk moet er olie in het differentieel zitten. Zwaardere trekkers hoor je al van kilometers ver aankomen janken als je de voorwielaandrijving in hebt staan. Als je de voorwielaandrijving in zet zal je ook zeer moeizaam (kort) kunnen draaien op vaste ondergrond.
Abrahamprik
@flip1150 Ok, dank voor je reactie.
Ik ga eerst maar eens goed onderhoud plegen aan de minitrekker!
+1
Kubota
De schuine buis vanaf de versnellingsbak die naar de onderkant van de vooras gaat, daarbinnen draait de aandrijfas voor de 4x4. In die buis wat olie/smeermiddel spuiten heeft bij mij (een B1402) geholpen.
Moet er wel bij zeggen, dat dit met en zonder voorwielaandrijving ingeschakeld een raar geluid maakte bij mij...
Abrahamprik
@Kubota Dank. Vanavond gekeken en inderdaad het aansluitrubber van de schuine buis in de vooras zat los en de ingang had waarschijnlijk ooit een dreun gehad waardoor de steekas steeds tegen het metaal aanliep waardoor het gillend geluid ontstond, deze voorzichtig open gebogen en de boel lekker in het vet gezet, de boel weer terug en probleem opgelost!!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0