Fordson Major - montage brandstofpomp

Hoe zet ik motor op tijd kan geen merkteken op het vliegwiel vinden bij het inspectie gat in het koppelingshuis zoek andere opties
majorprutser

Reacties

Stuur @oldmanjose een berichtje die kan je zeker verder helpen.
old man jose
Thnx @tractorliefhebber
Maak een zwanenhals van een oude verstuiverleiding, zet die op de eerste plunjer van de brandstofpomp.
Draai nu de motor zolang rond dat van de eerste cilinder de beide kleppen geheel gesloten zijn. Controleer dan of de cilinder aan het BDP= bovenste ode punt.
Draai de motor dan een stukje terug dan zou er ergens in het controle gat lijntjes moeten staan met cijfers erbij.
Dit moet op ik dacht 29 graden zijn.
Als je nu met de pomp gaat draaien moet er uit de eerste plunje diesel komen.
Ga nu op de pomp zoeken wanneer de diesel komt dat is je afstelling .
Suc 6.
majorprutser
Dit ga ik proberen lijkt me een goede tip dank u zeer
Robert87
29 graden is wel een beetje erg vroeg. Hij hoort toch tussen 21 en 23 graden voor BDP
Robert87
Zorg er voor dat je eerst cilinder op inspuiten staat. Dus de 4de cilinder op tuimelen. (wisselen van inlaat naar uitlaat) Als dan het streepje van de pompas bij het blikje op de brandstofpomp staat, dan begint de inspuiting van de eerste cilinder van de pomp. Op het vliegwiel staat ook een gradenverdeling, zet je het vliegwiel op 22 graden, dan kun je de pomp op inspuiten zetten. Zorg er wel voor dat je de tandspeling kwijt bent. Dus eerst te ver draaien en dan terug. Weet je zeker dat je de speiling van de tandwielen op de distributie kwijt bent! Maargoed het blikje en de pompas strepen moeten dan bij elkaar staan. Let er wel op dat de streepjes indicaties zijn! Zelf heb ik het gedaan met een capilair glaasje (stijgbuisje), maar je kunt ook een doorzichtig slangetje gebruiken wil op zich best wel goed! Al moet je de pomp wel vullen met gasolie en dan voorzichtig draaien aan de pompas en dan zie je de gasolie omhoog komen! Op dat moment staat hij aan het begin inspuiting, kan niet verkeerd staan!
old man jose
@Robert87

Daarom stond erbij "dacht ik" Fordson is niet de enige tractor in mijn restauratie brain.
Robert87
@old man jose

Was puur ter aanvullng hoor! Wist het ook niet zeker. Hoe meer ervaringen hoe beter het is he!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!