Hefarmen McCormick D320 demonteren

Hallo,
Het gaat over mijn McCormick D320. De oliekeringen van de hefas waar de hefarmen op vast zitten moeten worden vervangen omdat het behoorlijk olie lekt.
Ik krijg de hef armen er er niet af, ook geen ruimte om er een poelitrekker op te zetten, De bouten heb ik eruit gedraaid. Zie ik iets over het hoofd? Heel graag advies of een tip.

Deel dit topic

Loev

Reacties

Klein Rot
@Loev
Als je de kleine bouten met de grote platen verwijderd zouden de hefarmen er zo af moeten kunnen, even goed in de kruipolie zetten en in laten trekken dan met een hamer eraf tikken. Op de as en op de hefarmen staat een merkteken zodat je ze er weer op de goede stand op kan zetten.
Loev
Hoi @Klein Rot Ik heb alles in de kruipolie staan maar het zit muurvast, beide armen. Lijkt erop dat er corrosie tussen zit. Ga het maandag weer proberen elke dag een paar keer kruipolie erop.
mestyle
Anders kijken of je er een zon lagertrekler met 2 van die platen tussen kan krijgen zet je aan de achterkant van de arm en als je die dan aandraait snijd die er als het ware tussen.en als die dan iets komt zal die in het geheel wel.los komen
brauheist
Kun je m niet laten schrikken door een klap te geven aan het uiteinde?
Loev
@mestyle Bedankt voor je advies ik heb het geprobeerd. Zoals je op de foto ziet ook heet gestookt maar niet eraf komen hoor. @brauheist Schrikken ook geprobeerd maar zonder resultaat.. Zit muur en muur vast.

(klik om te vergroten)

mestyle
@Loev

Zo goed vast knallen en dan proberen met draadeinden er nog weer spanning bij op te zetten. Desnoods paar dagen laten staan.. goed onder spanning zetten en blijven spuiten met kruipolie. Als de spanning er goed opstaat met stuk slagkoper en dikke hamer knal op de as geven en eventueel rondom de arm heet stoken komt het soms nog vaster mee te zitten. Krimp is groter dan de rek
brauheist
Cola eroverheen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!