Illustratie van:

Deutz D5206 - Brandstof nivau meter dashbord

Ik heb een probleem met mijn tankmeter van de Deutz D5206. Zet ik het contact aan dan gaat de meter direct naar V. Zet je het contact weer uit dan blijft hij op V. Geef je een tik op het dashboard dan gaat hij naar L. Ik heb het dashbord maar los gehaald en voor zover ik kan zien zijn er 5 draden aangesloten op de tankmeter. Ik denk zelf aan:
– vaste spanning
– massa
– verlichting
– 2 draden naar de niveau meter in de tank
Is de niveau meter in de tank een variabele weerstand die je kunt meten met een laag-ohmige weerstandsmeter?
Wat kan hier stuk aan zijn.

MVG Bob de bouwer

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

twand2505
Mijn eerste ingeving zal zijn, of een draadbreuk (dan wil wel eens gebeuren onderdekap) dat de weerstanddraad aan massa draad of een massa van het frame komt te liggen, of weerstand in de de meter is kapot waardoor die gelijk aan massa ligt.

Wat ik in jou geval zal doen, draden loshalen van meter en vrij weg leggen als je hem nu op contact zet mag de meter niet bewegen, leg je het weerstand draad plus je massa draad aan massa van het frame, dan moet de meter na vol schieten, dan weet je dat je klokje en bedrading goed is dan zit het hoogstwaarschijnlijk in de niveaugever. Die kun je dan even demonteren en de weerstand meten. Ik heb wel eens gehad dat de voeler niet fijn meer op de spoel kwam.

Succes
bob de bouwer
@twand2505 Bedankt voor de uitleg, zal als tijd heb eens proberen
+1
bob de bouwer
De tankmeter is stuk, alleen de batterij spanning er op dan slaat hij al op "1".
Vandaag de niveaumeter er ook maar eens uitgehaald want bij meting had ik totaal geen weerstand.
De reden was al snel duidelijk, de weerstandsdraad was helemaal stuk, zie foto

(klik om te vergroten)

Weerstandsdraad is helemaal stuk

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5206 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0