John Deere 6410 - Difffrentieelslot gaat uit bij snelheid

Als ik jet diffrentieel slot knopje van inze John Deere 6410 intrap, schakelt hij hem wel in, maar bij een bepaalde snelheid schakelt hij hem automatisch weer uit. Volgens mij bij 10km/u. Kun je deze beveiliging ook omzeilen? Het is namelijk wel eens makkelijk dat als het nat is je met een hogere snelheid een gat in rijd bijvoorbeeld
gerbenjd6520

Reacties

GerbertXL
Er staat me wat bij dat het automatisch gaat als je hms hebt.
+2
Fast Eddy
Als je met 10 kmh een gat inklapt, zit je of met je hoofd tegen het dak of je hangt met je buik op het stuur. En als je al harder dan 10 km kan rijden heb je over het algemeen voldoende tractie als je de voorwielaandrijving ook aan hebt staan.
gerbenjd6520
@Fast Eddy Als we hier een nat gat in rijden, ewoon een lage plek, hebben we veel wiel spin. Als je in D1 zit gaat hij slippen en krikg je dus meer touren, als je bijna stil staat schakel je op naar D2 of D3. Dan slipt hij niet maar smoort hij. Dan kom je weer vooruit. Door dit te doen komen wij hier aardig ver met de sproeimachine. Maar zoals ik hoor zal dat wel niet makkelijk te omzeilen zijn.
trekkerdockter
@gerbenjd6520 gewoon de schakelaar een eigen voeding geven ipv uit de computer.
+1
stannetje96
Quote Reactie van @gerbenjd6520:
als je bijna stil staat schakel je op naar D2 of D3. Dan slipt hij niet maar smoort hij. Dan kom je weer vooruit. Door dit te doen komen wij hier aardig ver met de sproeimachine.

Gaat wel pittig ruig als je zo met je spuit in de weer bent...
+1
bartjuh
@gerbenjd6520 je mag met spuiten toch niet harder dan 8km/h rijden... Geen probleem dus
gerbenjd6520
@bartjuh klopt. Maar met dit natte weer zegt de teller dat je 10 rijd, alleen is op dat moment de werkelijke snelheid 5km/u
bartjuh
@gerbenjd6520 is het 15 km verderop zo nat dan? Of staat ie op sliks
gerbenjd6520
@bartjuh het is hier op sommige plekken echt heel nat. In een luwte tussen huizen. We spuiten wel op smalle banden, maar met brede banden was je hier ook blijven hangen. Het is ook echt niet overal zo. Enkel dit stuk.
+1
stannetje96
@gerbenjd6520 kan je die spuit niet beter even in de schuur laten staan ipv alles aan gort te rijden voor de rest van het jaar?
gerbenjd6520
@stannetje96 is wel het mooiste. . Maar dit moest er voor opkomst op. En met nog meer regen in het vooruitzicht, moet je keuzes maken.
+1
Fast Eddy
@gerbenjd6520

Ik denk dat je voor het probleem een andere oplossing moet zoeken. Betere afwatering, drainage of brede spuitsporen.
geweldenaar
@Fast Eddy is mistal huurland mee die piepers. Kunde nie veul kosten op maken.
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @geweldenaar:
is mistal huurland mee die piepers. Kunde nie veul kosten op maken.

Ik heb weleens gezien dat ze (op huurland) de lage plekken in de spuitsporen vol reden met zand (spoelgrond van de bollenwasserij).
Direct na het poten/planten kipten ze dan vast bulten grond neer op een hoek van de percelen waar ze problemen verwachtte en dan werd er later in de sporen waar het nodig was uitgedoseerd met een oude vijzelbak/voerdoseercontainer.
( als die te breed lost, gewoon 2 gaten op de juiste plek in de bodem maken)
Fast Eddy
@geweldenaar

Dat ligt aan de deal die je met de verhuurder maakt. Als akkerbouwer wil je ook je aardappels weer van het land af krijgen neem ik aan.
hobbyboer
Volgens mij gaat het diff.slot eruit bij 12km/h.
Tuurlijk kan je die beveiliging omzeilen, maar zou het niet doen.
Het kan heel vervelend aflopen als je met hogere snelheid een bocht wilt (of moet!) maken en je bent het slot vergeten.
+1
Sjon
Dealer kan dit misschien met de laptop aanpassen.
+1
Sjon
Dealer kan dit misschien met de laptop aanpassen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6410 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!