PZ CM 135 - Glijschotel valt er steeds onder uit.

Van mijn pz135 valt de glij schotel er steeds onder uit. Heb alles goed schoongemaakt en gekeken of de kogel er nog in zit. Die zit er nog in en draai de schroef goed aan. En toch valt hij er met een minuut of 10 onder uit.
133mf1971

Reacties

+1
Yanmarthomas
Wij hadden dit probleem met onze 135 ook. Heel licht een laspuntje zetten tussen de bout en schotel dan loopt ie niet meer los. En als ie ooit los moet slijp je het laspuntje zo weer weg
133mf1971
De schroef loopt juist niet los. Hij klemt niet goed
Yanmarthomas
@133mf1971 oh ik dacht dat de bout losliep.. met jou probleem heb ik geen ervaring helaas....
Rozema
Heb je een foto van de onderzijde? De schotel hoort met een kogeltje zichzelf te borgen. Is er een buitenste lagerschaal afgelopen?
Jpkd
Schotel versleten nieuwe schotel bestellen pz machine is 40jaar oud
Fendt816
Is de schroefdraad niet versleten?
inter-sound
Ik denk ook dat het zit in het onderste lager van de aandrijfas. de kogel borgt zich boven dit lager. of de kogel is versleten en te klein geworden maar dit kun je misschien wel testen als de schotel eronder weg is.
inter-sound
tip1.tractorfan.nl/pdf/…
hier de gebruiksaanwijzing en onderdelenlijst/tekening
FransBrown
Gebruik je toch een originele borgbout?
Deze is op de top iets afgedraaid en er zit een gaatje in geboord die over het spanstiftje gaat . Dit spanstiftje zorgt ervoor dat het kogeltje er niet uitvalt als de borgbout(MT36) er geheel wordt uitgedraaid.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ CM 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!