Maishakselaar gaat in vlammen op in Poppenwier

POPPENWIER - Aan de Albadawei in Poppenwier is donderdagochtend een maishakselaar volledig uitgebrand.

Deel dit topic

Reacties

+2
maikwolsink
Vroege mais dan al
cyrus-van-gelder
Wel verekte sneu dan. Poppenwier ken ik .rij er vaak langs als ik naar mijn werk in Balk moet. Is een leuk klein dorpje in zuidwest Friesland. Zelf kom ik uit de woudhoek
Clayson M80
Weet de krant niet het verschil tussen een mais hakselaar en een gras hakselaar
blauwe tractor
Licht ontvlambaar die NH hakselaars.

hardnieuws.nl/gelderland/waardenburg/…
+1
mf 6150
@blauwe tractor
Zal je verdorie maar gebeuren, gebeurt helaas veel te vaak
+1
blauwe tractor
@mf 6150
Daar koop je geen hakselaar voor, Inderdaad gebeurt te vaak sonde is dat.
De brand driehoek: Temperatuur, Brandstof, en Zuurstof, 2 zijn er permanent aanwezig dus een klein ongelukje en het is zover
langeslagdiesel
@mf 6150 misschien uit een vreemde hoek door mij benaderd, maar ik denk dat de oorzaak in de vet kwaliteit van het smeer systeem zit. Net als de diesel zijn ze ook daarmee aan het kloten met bio zooi doormengen. Daar kwam ik een week of wat terug achter toen ik een vat vet tegenkwam van ongeveer 30 jaar terug. Dat is heel anders spul onder de zelfde codering. Dat spul van tegenwoordig dat is als het warm is net water. Het blijft niet eens aan je handen plakken. Net water dan. Maar het zal je gebeuren. Bult schade in 1 keer.
mf 6150
@langeslagdiesel
Daar zeg je zo wat, valt mij inderdaad ook op dat vooral bij de draaipunten van de verreiker het vet zo allemachtig dun is.
+1
2850Johndeere6R
@langeslagdiesel Het vet van vandaag aan de dag is vaak op lithium basis (zeepachtige) als ik het goed begrepen he en dat kun je tot een bepaalde temperatuur gebruiken en anders moet je een andere klasse gebruiken. Wij smeren alle delen die snel draaien en/of heet worden met molybdeen vet. Dat is zulke troep dat als je iets uit elkaar haalt waar het op zat je het heel slecht van je handen af krijgt. Dat heeft overigens wel super smerende eigenschappen.
1066
@2850Johndeere6R kan dit ook in de automatische smering
walker1
@langeslagdiesel als dat moderne vet net water is, zou het juist niet moeten branden...
+1
langeslagdiesel
@walker1 en lager wat heet loopt is iets warmer dan honderd graden. Dan weet jij wel wat ik bedoel met de beperking van water. Fijt blijft dat dit soort dingen de eigenaar heel veel geld kost. Voor het bedrag wat de verzekering uitkeert staat er geen andere gelijkwaardige hakselaar op de dam. En het plekje waar de restanten nu staan Moet nog ff gesaneerd woorden. Vervuilde Grond afvoeren, etcetera. Ik heb te doen met mensen die dit overkomt.
walker1
@langeslagdiesel Ja, je wordt er doorgaans niet beter van, van dit soort zaken, maar om er nu een heel drama van te maken, nee er gebeuren veel ergere dingen. Er zijn geen doden of ernstig gewonden. Dit is een keer vloeken, verzekering bellen en weer door. Met een huurhakselaar kan je de volgende dag alweer volop draaien in de grasoogst. Die bodemsanering hoeft ook geen drama te worden, beetje loonwerker die ook in het grondwerk zit heeft daar wel de contacten voor en het is misschien een halve dag werk, bovendien ga ik er vanuit dat die kosten ook onder de verzekering vallen.
nhfendt fan
In juni al een maishakselaar .......
+1
blauwe tractor
@nhfendt fan
Hoe dom kan je zijn.
+3
JD3010
@blauwe tractor Je kan ook overal een probleem van maken.
willemk
Was het de mijne maar geweest
mike_v
"De brandweer wist het voertuig snel te blussen"? Klopt .. Als alle brandbare dingen al weg zijn dan is het overige ijzer inderdaad snel te blussen ...
Rokus
@mike_v haha jah al had je hem uit laten branden was er net zoveel van over!
blauwe tractor
Jakkeren en jagen , niet eens tijd om schoonmaakhandelingen te doen. Vuil vet en hitte beter aanmaakspul kun je niet hebben.
Rokus
@blauwe tractor beetje kort door de bocht een lager kan altijd kapot draaien wat evt. een oorzaak kan zijn. En na een schoon blaas beurt heb je na een paar uur hakselen weer alles vol zitten met het droge vele gras wat er de afgelopen weken gehakseld is!
blauwe tractor
@Rokus Je kan toch niet ontkennen dat er veel druk staat op de loonwerker, van het ene karwei naar het andere tijd vrijmaken om even te kuisen kwartiertje werk veel gewonnen.
mike_v
9 van de 10 keren zal hetgeen jij tussentijds van je machine afhaalt niet de oorzaak zijn van een brand of ander probleem @blauwe tractor. Het gevaar schuilt hem in het vuil waar je niet zomaar bij kan.
blauwe tractor
@mike_v
Dan is nog altijd het motto niet schieten is altijd mis.
Kleine lekkages van olie of vet, defekt lager (is trouwens altijd te horen), je al toch wel zeker moeten zijn voordat je volgas in een berg gras, hooi, mais duikt
mike_v
Tuurlijk helpt het @blauwe tractor, maar voorkomen zal je het in de meeste gevallen niet doen. Volgens mij ontstaan de meeste branden nog steeds door olielekkage waarna olie op een hete motor komt. En tegen dat je dat doorhebt is het hek reeds van de dam.
Rokus
@blauwe tractor nou niet alles is te horen voordat een lager kapot draait is die al gruwelijk warm geweest je zou het maar net treffen dat er een hoppertje droog gras bij ligt!
kerstrunner
@blauwe tractor Strohakselaars die achter de pick-up van een grootpakpers hangen, bleken dikwijls vuur te vatten door stenen die vonken tegen de messen, mischien kan dat hier ook zo gebeurt zijn?
Pieter Buren
Hij staat er nog steeds:

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
hooidonk
@Pieter Buren
Jakkes, zo'n machine die nooit meer thuis komt, is altijd een triest gezicht!
basia
Zou de oud ijzer prijs doorstijgen naar 30 cent per kilo ?
Heb je toch nog een mooi zakcentje .
+1
walker1
@basia Ik denk dat de eigenaar liever het geld van de verzekering ziet, ipv het oud ijzer geld.
basia
@walker1

Ja ; dat denk ik ook wel , zal vast wel een ander bedrag zijn dunkt me .
walker1
@basia Dat mag ik hopen voor de eigenaar, als de verzekering uit keert, wordt de verzekering meestal ook eigenaar van het wrak, dus oud ijzer geld zit er dan ook niet meer in.
+3
florisrobben
Je word er als eigenaar nooit beter van en het geeft altijd een hoop ellende voordat alles is afgerond

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden maishakselaar , uitgebrand en vastgereden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!