Illustratie van:

Landini 8860 - Mijn hef werkt niet waarschijnlijk omdat het bij het remventiel al retour gaat naar de versnellingsbak

De pomp snerpt de hef gaat niet omhoog de olie verdwijnt via het remventiel in de versnellingsbak. wat is de oorzaak?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

wilbertkw
Sinds wanneer is dit? Heb je toevallig het filter bij de pomp los gehad? Dan is de kans groot dat de pomp lucht zuigt. Even de wartel van de persleiding boven de pomp losdraaien en als daar olie langs komt weer vast draaien. Deze types zijn hier gevoelig voor zelden tot nooit het hydrauliek filter vervangen zonder te ontluchten
Andre@djms.eu
Het filter is niet vervangen wel heeft hij stil gestaan vanwege de motor revisie.
het probleem is niet nieuw hij heeft dit al eens eerder gehad er is toen wel aan gesleuteld maar dit heeft het probleem niet verholpen. ik heb de koppeling gelost ik zie wel dat de olie wit is wat in eerdaad duidt op lucht.
boegie
Andre@djms.eu">@Andre@djms.eu witte olie is van water
wilbertkw
Doet de hef het nu wel weer?
Andre@djms.eu
Nee de hef doet het niet ook de hydraulische ventielen werken niet
wilbertkw
Ik neem aan dat de hydrauliek hendels in de neutraal stand staan, dan weet ik het helaas zo ook niet. Zal er nog eens over denken
Andre@djms.eu
@wilbertkw hoi Wilbert nieuwe o ring op zuigaansluiting pomp en probleem opgelost. De o ring was te groot zie foto. Bedankt voor de hulp.
wilbertkw
Andre@djms.eu">@Andre@djms.eu daar is dit forum ook voor om elkaar te helpen. Nu hopen dat de pomp niet teveel schade heeft van het droog lopen. Wat 1ço-ring kan doen is een "goedkoop" ding en toch monteren ze ëen ander omdat ze die toevallig hadden liggen. Maar mooi dat het zo opgelost is[👍
Andre@djms.eu
Morgen vroeg haal ik het net eruit, en daarna haal ik dat remventiel uit elkaar.
jan4072
Als de pomp snerpt zou dat wel kunnen duiden op lucht in de leiding. Mocht dit zo zijn dan is het vaak een breuk in de aanzuigleiding of ergens een wartel die losgelopen is. En kom ik al dicht in de buurt van het filter wat niet goed er in gezet is en dat al voor langere tijd omdat je schrijft dat het filter er nu niet af is geweest maar ook dat het probleem zich al langer voordoet.
Andre@djms.eu
@jan4072 bedankt voor je reactie de zuigleiding de rubbers gaan eraf komen twee nieuwe in het filter gaat eruit en ook zal ik de koppelingen nalopen op lekkage.
Andre@djms.eu
De o ring is te groot en gaat daarom stuk op de rand vorig jaar is er een nieuwe pomp opgezet. Wat een kn……

(klik om te vergroten)

O ring in de zuig van de pomp

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini 8860 en hebben de trefwoorden hefinrichting en hydraulisch geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0