Valtra 900 - Frontaftakas werkt niet meer

De frontaftakas start niet meer. Tussen het electrohydraulisch ventiel en de schakelaar om de aftakas op te zetten zit een soort controle-eenheid; na wat meetwerk lijkt deze defect te zijn. Schakelaar werkt en electrohydraulisch ventiel werkt ook als ik er rechtstreeks spanning opzet.
Ik vraag me af waarvoor deze controle-eenheid dient ? Is dit om traag in te schakelen?
valtra1

Reacties

RobVolvo
Is dat zo'n zwart gegoten zuidberg blokje? Met 2 draden en 1 vlakstekkertje erop? Dan heb je in de cabine zeker ook een kastje? Met + en - erop. Daar kun je inderdaad de aangrijpsnelheid mee wijzigen. De latere bakken hebben dit niet meer omdat ze nog wel eens stuk gaan, die doen dit in de bak zelf geloof ik.
valtra1
@RobVolvo in cabine hangt inderdaad een kastje, is gewoon open, printplaat met verbindingsdraden vast gegoten. Weet niet of dit van zuidberg is. Als je de aftakas zonder regeling zou inschakelen ( direct met schakelaar ) is dit waarschijnlijk goed om snel de koppeling in de aftakas te verslijten?
RobVolvo
@valtra1 Ja het bedieningskastje, maar dan zit er als het goed is ook nog ergens onderweg een zwart blokje. Power Control ofzo staat er geloof ik op. Vaak ergens in de neus/bij de motor omdat de kabel die naar de pto gaat niet heel lang is. In principe kan dit zonder dat spul, voor nood doen we dat op het werk wel eens rechtstreeks de spoel bestromen als een klant aan het maaien is o.i.d. maar ben er geen voorstander van om het zo te laten. Je krijgt met zwaar opstartende maaiers een enorme piekbelasting in een klap, is voor de koppeling niet fijn en ook voor de verdere aandrijving niet. In het ergste geval zou je krukas ook wel een opdonder kunnen krijgen. 😉
+1
Herbert
@RobVolvo zo'n powervalve? Ik heb idd geregeld dat ik op dat blokje een tik moet geven om de front pto aan de gang te krijgen😂. Maar een keer vervangen
RobVolvo
@Herbert Juist dat dingetje... 😅
Ares550rz
@RobVolvo Hier hebben we voor 2 jaar terug de schakeling doorverbonden. Start nu rustiger op dan eerder met beveiliging.
Herbert
@Ares550rz ik heb ook het idee dat tie het opstartmoment alleen uitstelt om er dan alsnog vol in te klappen ja
valmet6400power
In het slechtste geval is door het slecht werken van dat kastje je platenpakket opgerookt in je frontaftakas. Dat was bij onze 142 zo 2 jaar terug. Als je de vulplug eruit draait en het ruikt naar verbrande koppeling kun je daar wel vanuit gaan haha
valtra1
Kastje kost bij de dealer 425 euro excl. BTW, niet goedkoop. Ik vindt bij kramp controllers kramp.com/shop-be/nl/… vraag mij af of dit gelijkaardig is, zijn wel goedkoper. Vindt ze in categorie 1, 2 of 3, iemand die weet waarover dat gaat? Misschien de aansluiting?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra 900 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!