Illustratie van:

Ford 2000 - Olie pruttelt langs peilstok

Als de motor warm is begint de olie langs de peilstok te pruttelen en drupt het er flink uit. Temperatuurmeter geeft gewone temperatuur aan, maar die meet alleen het koelwater? En als het al 'kokende' olie is zou het koelwater toch zeker ook moeten koken? Iemand die hier een idee (of liever: oplossing 😉 bij heeft?

Deel dit topic

Reacties

+1
Toch geen diesel die bij je olie komt ?
ik heb voorgehad met een ford dexta opvoerpomp kapot ?
+1
jammermaarhelaas
Hoe is de carterontluchting? Komt er witte rook uit het pijpje? Pijpje komt voor, onder bij de motor uit, zit verbonden met de kleppendeksel.

Blijft de motorolie op peil? Of stijgt het peil?

Blijft de koelvloeistof op peil?
cyrus-van-gelder
Heb je misschien veel onderdruk? Dan zou misschien een cilinderwand beschadigd kunnen zijn of misschien zijn de zuigerveren op. Die kunnen ook vast zitten hoor. In beide gevallen heb je dus compressie die dus het Carter terecht komt. Dat is dus de zgn onderdruk.
+1
bram-hamminga
Zou het ook kunnen zijn dat er te veel olie in het carter zit, als de krukas door de olie draait zou dit ook kunnen gebeuren. Weet je zeker dat de peilstok de goede lengte heeft? Als je niet overmatig carterdruk hebt en de de motor loopt best wel aardig zonder extreme blauwe rook uit de uitlaat dan denk ik dus het eerste aan te veel olie in het carter.
arnold-arentze
Zit er aan je oliepijlstok nog een afdichting. O ring of rubbertje wat beschadigd kan zijn. Hoeft niet perse een motorisch defect te zijn. Het Carter is bij draaiende motor gevuld met oliedamp en spetters van de krukas etc. De peilstok zit daar middenin bij een slechte afdichting kan daar zo olie naar buiten “pruttelen”
+1
bas101
Is teveel aan carter druk, motor loopt op z n eind
cyrus-van-gelder
@bas101 dat dacht ik dus ook al.word dus revisie. Kan ook een beschadigde cilinder wand zijn. Zuigerveren vast of op.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!