Illustratie van:

International 633 - rode lampje met teken van bliksem brand soms

Het rode lampje met het teken van een blikseminslag brand soms en dan weer niet tijdens rijden. Hoe kan ik dit oplossen en is het gevaarlijk voor de motor.

Deel dit topic

Reacties

+2
roscho
Het lampje lijkt me iets te maken hebben met het opladen van de accu. Als het zo af en toe even opflitst, zou ergens een losse draad kunnen zitten. Als het continu blijft branden, zou het te maken kunnen hebben met een defecte dynamo of accu of een te losse V-snaar, waardoor de dynamo, de koelfan en de waterpomp niet voldoende snel rond worden gedraaid.
De motor zal hierdoor niet ontploffen, maar houd wel de koelwatertemperatuur in de gaten. En als het lampje vaker brandt, dan kom je vanzelf een keer met een lege accu te staan.
+1
roscho
Voor de goede orde: het gaat toch om het rechter lampje op de afbeelding?

(klik om te vergroten)

Controlelampjes 633
cyrus-van-gelder
@roscho zo te zien exact het zelfde als bij mijn 644 dit dashboard "klokje"
  • 😉😉😉😉😉
ale
Ja het gaat om het lampje rechts, boven de bliksemflits,
tempratuur blijft goed constant, ook geen losse V-snaar
ga zoeken naar losse draad
bedankt
+1
cyrus-van-gelder
Het kan ook zijn dat de koolborstels in de dynamo bijna op zijn. Dan wil het lampje ook wel eens gaan knipperen. Zijn de koolborstels echt op dan brand het lampje constant. De acu laat dan niet meer. Koolborstels moeten dan vervangen worden.een losse draad of stekkertje is idd ook mogelijk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 633 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0