Illustratie van:

Same Explorer 70 - Same explorer 70 onderhoud

Hallo,

Iemand die onderhoudsboek heeft voor een same explorer 2 70? Of in kort kan uitleggen hoe ik zelf het onderhoud kan doen? Soort olie, hoeveelheid, aflaatpunt en dergelijke..

Deel dit topic

Reacties

+1
Martinsame
@joop-same kan dat wel leveren
+3
Jpkd
Luchtgekoelde same motoren olleverversen incl. Olie filter. lucht koeling Controleren voor al de vierde cilinder moet regelmatig schoongemaakt worden kleppen stellen o.2mm .luchtfilter schoonmaken en de eerste warm rijden als een slaperige chauffeur motoren van same zijn van betere kwaliteit als bv perkins . Onderhoud is behoud
joop-same
Bernd, Ik heb alle boeken van de Explorer serie te koop, Instructie boek, werkplaats handboek enz.
Samepower2
@joop-same hallo Joop, weet jij wat het Max toerental op de weg is voor een same 70 explorer?
+1
joop-same
@Samepower2 Het max tt voor de Explorer 70 is 2350 rpm. voor meer motoren uit dezelfde serie is het max. tt. 2500 rpm.
+1
Samepower2
@joop-same bedankt! Zou de same 70 explorer || 2500 toeren aankunnen?
+1
joop-same
@Samepower2 Natuurlijk dezelfde motor van de 80 maakt ook 2500 rpm. geen probleem
+1
Samepower2
@joop-same bedankt, want nu rijd die maar maximaal 25km/h op de weg aan 2300tr/min. Dan kan ik hem tot 2500tt/min laten gaan.
+1
roscho
Quote Reactie van @Samepower2 :
maximaal 25km/h op de weg aan 2300tr/min. Dan kan ik hem tot 2500tt/min laten gaan

Van 2300 naar 2500 is ongeveer 8% meer. Dat betekent dat je ook 8% sneller gaat. Dat is precies 2 km. Je gaat dus van 25 naar 27 km/h. Daarvoor heb je wel meer lawaai, hoger brandstofverbruik en iets meer slijtage.
+1
joop-same
@roscho Lawaai blijft gelijk en het br.stof verbruik zal voor de hobby één liter per jaar zijn, en de slijtage zal niet meetbaar verschillen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Explorer 70 en hebben de trefwoorden same en onderhoud geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!