David Brown 990 - Hef werkt wel maar heeft geen kracht

Nieuwe olie
Nieuwe hydroliek pomp
Nieuw filter
Nieuwe Achterbrug
Plunges schoongemaakt
Maar helaas de hef kan nog geen grondbak omhoog tillen wat nu te doen

Deel dit topic

FDQ1

Reacties

Gerrit Hendrik
Davi Brown 990 was een grote serie is het een implematic of een selectematic ???
FransBrown
Je kan de pompdruk rechtstreeks meten op het volgende punt.
Achter het hefhandle zit een blokje met zes of vier boutjes gemonteerd(sleutel 14) Op ditblokje zitten twee pluggen. De voorste sleutel 28 de achterst sleutel 19. Dit is een plug met 3/4 unf draad.Als j e dit blokje demonteerd zie je 3 pijpjes . Het middelste pijpje komt rechtstreeks van de pomp .Als je nu het achterste pijpje afplugd ( bv met een boutje en onder de kop een O ring). Draai dan in de plaats van de 3/4 unf plug een nippel om een manometer aan te suiten.Laat de motor dan stationair draaien en lees de druk af .Je kan hier ook eventueel een debietmeter op aansluiten. Als de druk hier goed is zit er misschie n verderop een lekkage.
Klein Rot
@FransBrown
Wat is dan de goede druk 150 180 200bar
FDQ1
@FransBrown zit een splinter nieuwe pomp op dus de druk moet dan toch wel goed zijn.
DB780
Hallo FDQ1

Alles begint met meten, net zo als FransBrown zegt, begin met de olie pomp druk.
Maar niet iedereen is in het bezit van een meter, en heeft de juiste plug om af te blinden.
Ik wil je deze site onder de aandacht brengen, mocht je van het bestaan niet weten, dat praat wat makkelijker over welk onder deel je het hebt.

mycnhistore.com/us/en/…

Zou je voor mij ook het volgende willen testen, hef, leeg halve wegen laten komen in de hoogte regeling (midden stand selectamatic) tractor uit, en op de hef gaan staan, als het ventiel goed is, zou je niet mogen zakken.
Als dit het geval is, is hefcilinder, ventiel in orde, en zit het hem in de weg van de pomp naar het ventiel.

Zakt hij wel, dan kan bijvoorbeeld het ventiel intern gescheurd zijn, O-ringen op het ventiel doorgeslagen zijn, of de hefcilinder lek.
In het laatste geval zou je olie lek in de buurt van de hefcilinder moeten zien.

Overstort pomp was dacht is 180 bar, systeem druk david brown is 140bar.

Laat je jou bevindingen ons weten?
FDQ1
@DB780 op het ventiel zitten drie groeven moeten daar o ringen om?

(klik om te vergroten)

Hier het ventiel met de drie groeven
DB780
@FDQ1 Wil je mij eerst vertellen wat het bouwjaar van de tractor is, en de kleur? Is het een implematic of een selectamatic? Dan kan ik mij een beter beeld vormen waar ik naar kijk. Je kan de website link die ik jou gestuurd heb, gebruiken om aan te geven welk onderdeel ik naar kijk, even de 990 van het juiste bouwjaar op zoeken, hydrauliek map snuffelen, de link sturen mer het nummer van het onderdeel op de tekening.
FDQ1
@DB780 het bouwjaar is 1974 Selematic kleur wit. De hydrauliekpomp was defect er zit nu een nieuwe op maar het probleem blijft. Onbelast heft hij met last niet, de plunjers schoongemaakt ook de machine zonder plunjers laten draaien niks helpt.
DB780
@FDQ1 Wat was de reden om de hydrauliekpomp te vervangen?, Was deze gescheurd? Dan zou het kunnen zijn dat de overstort niet meer werkt, en ergens een barst is ontstaand. Zou je de test die ik omschreven heb uit willen voeren, dus hef leeg halve wegen omhoog, met hoogte regeling, motor uit, en dan op de hef gaan staan. Wat gebeurd er dan?
flonky
@FDQ1

(klik om te vergroten)

Uit onderdelenboek hoort ook veertje en kogeltje in te zitten
FDQ1
@flonky zoals het nu lijkt gaan we de hef demonteren om de zuiger en het plunjerblok te inspecteren. Waar heb jij die tekening vandaan het lijkt me een handig naslagwerkje
flonky
@FDQ1 origineel Onderdeel Boek
Jpkd
Waarom zijn deze onderdelen vervangen ter wijl de echte oorzak door meten is weten niet gevonden is 1000 euro weggegooid inde Linge
FransBrown
De goede druk is +/_ 175 bar. In het ventiel met drie groeven moeten geen O ringen. Wel moet deze (klep, plug ) goed in het ventielblok schuiven. Dit kan eventueel zonder kogeltje( is voor reactie snelheid ) maar wel moet het veertje er in.
FDQ1
@FransBrown waar moet ik de druk meten?
FransBrown
Lees nog maal mijn eerste reactie van drie dagen geleden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!