Illustratie van:

Fendt 305 LS - Aanhanger remventiel remt heel straf

Beste tractorfanners,

Ik heb op een fendt 305 een hydraulisch remventiel. Maar als ik een aanhanger aankoppel met hydraulische remmen, en als ik dan al een klein beetje de rem intrap remt de aanhanger heel erg straf. Dus de aanhanger remt heel erg, dat de wielen bijna blokkeren. Ik heb het ook met andere trekkers geprobeerd maar daar remmen de aanhangers niet zo straf. Weet iemand misschien hoe ik er voor kan zorgen dat de aanhanger minder straf remt?

Deel dit topic

Reacties

+1
Fendt926Driver
Meet de druk van de rem eens.
Moet max 80 bar zijn meen ik.
+1
Favorit614
@Fendt926Driver 130 tot 140 bar max. Een beetje doseerbaar vanaf 80 bar naar max 140.
Kan zijn dat het remventiel een kleine plujner in zit,waardoor hij sneller aanpakt.
Arjan Tors
@Favorit614 @Fendt926Driver Ik heb de druk gemeten maar als ik het rempedaal iets indruk gebeurt er niks en als ik dan nog iets doordruk halverwege het rempedaal in dan schiet de drukmeter opeens omhoog naar de 100 bar, er zit dus geen verloop in de hydrauliek. Hebben jullie misschien tips om ervoor te zorgen dat de druk langzaam opbouwt en niet net zoals nu in een keer omhoog schiet?
Favorit614
@Arjan Tors misschien het remventiel ontluchten.(remolie zijde) misschien een luchtbel er in.
en kan zijn dat het rubbetje van de plunjer iets is uitgezet , waardoor hij minder goed schuift.
Maar dan blijft ie ook lang druk geven naar de rem vd aanhanger
josje
Ik meende dat het een 130 bar was.
wim-same
En hoe remt de aanhanger achter een andere trekker ? Kan ook zijn dat de remcilinders te groot zijn. Dan remt de aanhanger al heel straf al je nog maar weinig remt.
Arjan Tors
@wim-same Met een andere trekker remt de aanhanger wel gewoon normaal
wim-same
@Arjan Tors O. K. dan moet je het wel in het remventiel van de trekker zoeken.
Arjan Tors
@wim-same Ja heb ik vanmiddag gedaan. Als ik de rempedaal iets indruk gebeurt er niets en halverwege het rempedaal schiet de druk opeens omhoog naar de 100 bar. Heb jij misschien tips om ervoor te zorgen dat de druk wat rustiger verloopt en dus niet zoals nu in een keer omhoog schiet?
jmos
@Arjan Tors het zou kunnen dat er lucht in zit, even ontluchten kan nooit kwaad en dan kun je dat uitsluiten.
+1
Eerst eens nieuwe olie in het rempotje en ontluchten, wil het nog niet dan kun je het zuigertje er af sleutelen met 2 imbus boutjes , zit vaak een ontluchtings gaatje verstopt of vieze drap op het zuigertje, dan valt er niet meer te doseren.

succes , ben benieuwd naar de uitkomst
+1
redeagle14
@Jaring visser1991 @Arjan Tors daarom is het heel nuttig om DOT rem vloeistof 1 keer in paar jaar te vervangen. Kun je veel problemen mee voorkomen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS en hebben de trefwoorden remmen en remventiel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!