Advies/ervaring Kuhn en Krone middenafleg

Hallo, wij zitten er over te denken om een andere hark te kopen. Wij zitten te kijken naar een Krone TC930 en een Kuhn GA 9531 ( 2 elements middenafleg van +- 8,50 m breed. Hebben jullie ervaring met deze machines of hebben jullie adviezen? Ik hoor het graag

Deel dit topic

Reacties

+1
2850Johndeere6R
Ik heb vorig jaar een Krone TC880 op demo gehad, een oerdegelijke machine met een grote capaciteit. tevens was deze hark met lifttand uitgerust waarvan de werking dan ook duidelijk merkbaar is t.o.v. onze huidige Claas Liner 880 zo was de verontreiniging in de wier beduidend minder. De prijs van de Krone vond ik wel fors. Met Kuhn heb geen ervaring.
+3
GerbertXL
De kuhn masterdrive aandrijving vind ik wel een voordeel. Ik vind persoonlijk de krone asbesturing op papier helemaal niks, moet wel onstabieler zijn als wielbesturing. Opklapbare tandarmen bij krone lijkt me wel mooi werk.
Verder zullen ze allebei toch prima harken. Als de dealers gelijk zijn moet de prijs het toch een beetje doen.
+2
sjuu
Laat die kuhn maar staan, wat een barrel.
+1
sjuu
Koop maar een claas 2900/3100, dit zijn capaciteit machines.
Daantjes123
@sjuu want?
+1
DriveJohnDeere
@Daantjes123 zijn ook degelijker dan kuhn laast was hier een claas liner 2900 die liep bij een loonwerker doet 3x zoveel in een jaar als onze hark en was 10 jaar oud en er zat minder speling op de hark als.op onze 3 jaar oude kuhn ga 9531
+1
sjuu
@Daantjes123 Rij zelf met een 8521 hydro, deze houd zich redelijk. Capaciteit heeft hij niet max 10 km. Heb meerder keren met een 9531 gereden, teveel functies op de bedieningskast en niet logisch. Beschermbeugels die afbreken, wielstellen volledig afgescheurd. Deze 9531 is na 3 jaar ingeruild voor een Claas. Ik zou hem lekker laten staan, al is de prijs nog zo interessant.
+1
rickboer blija
@sjuu 8521 draaide hier altijd super (13 a 14 km/h), had altijd het idee dat ik met die machine meer deed per uur dan met een bredere 2 rotorhark. Nu met de 4 rotor hebben we wel echt een sprong gemaakt in capasiteit ondanks fat ik minder snel kan rijden
+1
Wij rijden nu het derde jaar met een krone tc930
Zeer tevreden over. De sturing heeft minder scharnierpunten dan de kuhn die we hiervoor hadden waardoor er minder speling op kan komen. Transporthoogte blijft onder 4m. Rechttoe rechtaan capaciteit machine. Van hieruit zeker aanrader.
Daantjes123
@fiatennewhollandpower oke, nog geen mankementen mee gehad?
+1
@Daantjes123 nee is ook nog maar 3 jaar oud aan 200-250ha per jaar
+1
deJong
@fiatennewhollandpower

Onze oude krone 850 draait ook nog steeds in de buurt. Die is al 24 jaar oud😅 wij draaien nu het 3e seizoen met een tc760 nadat we 11 seizoenen een 700 tussendoor gehad hebben. Niks serieus door slijtage aan de harken kapot gehad op een lager van een bandje naa.

Ik vindt krone harken prima machines. Niet zoals pottingers/fella harken van die inelkaar gestoken tandarmen die op den duur beginnen te ratelen. En die vicon met die stomme oliebad aandrijving waarvan alle keerringen in 4 jaar lek zijn en zwetend zwijn wordt.

Bij krone kun je in december ook winter korting krijgen of als er wat extra staan een lichter overname prijsje. Zou ik eerst eens informeren bij een dealer kan je zomaar een roodje schelen.
+3
geweldenaar
Zolang je nergens tegenaan rijd gaan harken bijna nooit kapot.
DriveJohnDeere
@geweldenaar met onze kuhn reed ik nergens tegenaan maar wel 5 tandarmen krom vanwege een loshangende olieslang
dirkao
Wat jullie beschrijven geldt dit ook voor 4 rotor harken? De hydraulische aandrijving van kuhn zal ook wel nadelen hebben, maar ik krijg het al benoud als ik al die kruiskoppelingen van een krone zie, die zullen toch weleens gesmeerd moeten worden
rommert14
@dirkao wij hebben een krone swadro 1400, wordt ook wel aardig gebruikt met 250 hectare per snee, je moet het inderdaad wel even smeren voordat je los gaat 😅
DriveJohnDeere
Kuhn ga 9531 is waardeloos wij hebben er nu 3 jaar 1 en hebben de klok al stuk gehad (door een struikje) en overal is speling op
JD 6110
Na al deze reacties weet je nog niks hè. Ik ben ook wel fan van kuhn. Mja. Beter ga je 2 demo's proberen of kijken naar een zo'n hark in de buurt.?
Daantjes123
@JD 6110 ja dat lijkt me wel het beste.
+3
nhmonteur
Wij hebben heel wat krone harken lopen. En eigenlijk nog nooit een echt goed kapot gehad.
1 keer is een tandwielkast kapot gedraaid door een te lange aftakas aan de trekker. En verder alleen kromme armen door het ergens tegenaan rijden.
Ook hebben we wel wat kuhn harken lopen. En hier heb ik toch al met enige regelmaat curve banen van moeten vervangen. Al paar keer gebeurd als er iets geraakt word er een stuk uit de curve baan breekt.

Dus wat betreft degelijkheid zie ik liever een Krone als een Kuhn.
+4
labella
Kijk maar naar een claas liner 2900, beter vind je niet. wij hebben jaren met verschillende kuhn geharkt maar die komt hier de dam niet meer op,is kwalitatief een stuk minder dan de claas
Daantjes123
@labella oke, hoe hard kun je er mee rijden en verneem je er nog wat van dat deze 14 armen heeft ipv 15?
+1
ford8630power
@Daantjes123 niet geschudt gras lukt nog met 13/14. Een keer schudden en je kunt 18/20 als je mooi vlak land hebt.
+1
Jorrick 1455XL
@ford8630power Jaa dat klopt wel aardig, heb ervaring met een standaard 2700 dat is in alle opzichting een no nonsens machine en een full option 2900 dat is gewoon een erg prettige machine om mee te werken, beiden leveren prima werk/capaciteit alleen de ene stel je wat meer handmatig in inplaats van hydrolisch..
labella
@Daantjes123 de snelheden die @ford8630power noemt halen wij hier ook, of een hark 14 of 15 armen heeft maakt niks uit.
J asper
Hier een swadro 900, bevalt goed en harkt als de brandweer. Alleen met in zetten wel die wel is een keer een beetje krabben.
labella
@J asper ik vind de besturing ook wat onstabieler dan bij een claas of kuhn.
+4
johndeere6230
Klant van de loonwerker waar ik werk, die heeft een nieuwere kuhn, type weet ik zo niet. Maar goed, die heeft nog wel eens de neiging wat gras langs de daadwerkelijke wiers te leggen, waardoor je in feiten een punt wiere creëert zeg maar, dat vind ik toch wel een groot nadeel, met persen kun je niet lekker slingeren dan en met oprapen rij je vaak net over dat losse spul heen en raapt de pickup hem niet altijd schoon weg. Hoor die klacht vaker om ons heen.

Krone rijdt hier in de buurt nagenoeg niet, op de 4 elements daar gelaten.

Hebben thuis sinds dit seizoen een claas liner 2900, daar zijn we erg over te spreken, ondanks ondiep harken, snel kunnen rijden en strakke wiersen maken. Krijgen er complimenten over als ze komen persen.
Ook met de 1e snee deed die het eigenlijk zonder problemen, kunnen dan uiteraard niet zo hard rijden, maar toch een flinke capaciteit
Dus ik kan een claas hark je ook zeker aanraden.

(klik om te vergroten)

Ree op de foto 14 kmh, is een beetje fijn, droog gras

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0