Zelfbouw Landbouwwagen registeren, hoe moet ik dat doen?

Heb zelf een veewagen en balenwagen. Die zijn beide zelfbouw, dus geen VIN nummer. Hoe kan ik deze registeren. En daar moet dan ook een heel kenteken op? Ze zijn beide met landing zwaarder dan 750 Kg. Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

+1
RooieRood
Naar de smid om slagletters te lenen. Mooi VIN nummer verzinnen, iets van voorletters bouwjaar en postcode ofzo. Geen o gebruiken in dat nummer. Nummer inslaan. Slagletters terugbrengen. Foto maken van ingeslagen cijfers. Aanmelden op rdw.nl. Klaar.
fiatfan
@RooieRood heb ik ook veel gedaan. Maar vandaag toch 6x retour gehad met afkeur
RooieRood
@fiatfan waar keurden ze op af dan?
+1
fiatfan
@RooieRood ik had wel de fabrikant naam, maar geen vin nummer. dit zelf verzonnen, maar dat is dan niet logisch volgens hen. ga het nog proberen onder de noemer zelfbouw
@RooieRood
Moeten er ook remmen op zitten of hoeft dat niet.
Ze remmen nu gewoon de het aanpik oog, mag dat of wordt daar niet op gecontroleerd?
Bijvoorbeeld hydraulisch geremd ofzo
RooieRood
@CaseMagnum7250Pro word door de rdw niet op gecontroleerd
+2
fiatfan
@RooieRood wat ik vandaag meemaak: vorige week kreeg ik een afwijzing oa. van een landbouwwagen die hier gemaakt is door een constructiebedrijf. ik had als merknaam dat bedrijf met zelf een typeplaatje en vin nummer verzonnen. vonden ze niet logisch, dus afkeur. zondagavond dacht ik, ik probeer onder zelfbouw met hetzelfde vin nummer. kreeg meteen een reply met de bekende 3 vragen van foto's typeplaatje, vin nummer en foto zijkant. ik heb gelijk precies dezelfde foto's weer gestuurd die ze eigenlijk al hadden, en vandaag zat het kenteken al bij de post...
+1
cyrus-van-gelder
@fiatfan Dan vraag je je toch af of de lui soms kunstmest(ik hou het netjes) in hun ogen hebben. Niet te geloven, wat een ezels. Maar ik geloof je meteen hoor. Zelf ook genoeg beleeft met instanties,gemeenten en dergelijke.
  • 👎👎👎👎👎👎👎👎
    • in jouw geval in het natuurlijk wel weer gunstig, je hebt het voor elkaar toch?
      • 😉😉😉😉😉


+2
RooieRood
@fiatfan ik snap ze opzich wel, als ze een merknaam gaan goedkeuren met een vin nummer dat zelf verzonnen is dan word het ook wel een rommel. Dan kunnen ze beter alle rommelnummers onder een noemer stoppen en dat is dan zelfbouw.
+2
Alex Schanssema
Sinds 3 maand mag eigenbouw ook, dus dan ben je zelf de fabrikant van de aanhanger. Dus kan je zelf een nummer aanbrengen. Foto ervan maken. En klaar.
+1
CaseCS130
Als je er niet sneller dan 25kmh mee gaat rijden mag je ook een witte plaat van het trekkende voertuig erop doen.
Romkerozema
Uit hoeveel letters en cijfers moet het zelf bedachte nummer bestaan voor Zelfbouw aan te vragen?
GerbertXL
@Romkerozema maakt niet uit. Maar je kunt het beter niet te korthouden, dan heb je minder risico op dubbelen.
+1
international xl
Op internet staat alles netjes omschreven, op de site van cumela, zoek daar maar eens op. cumela.nl/nieuws/nieuws/…
+1
fiatfan
@international xl bedankt voor het delen van de link
+2
GerbertXL
Voor iedereen die nog met zelfbouwspul aan de gang moet, doe het nu. Ik heb hier een rdw inspecteur op de dam gehad die vertelde dat het moeilijker ging worden.
Ik heb alle zelfbouw binnen, stelde weinig voor, zelf nummer er in gemept, foto van het ding zelf opsturen en klaar.
@GerbertXL
Wat voor VIN nummer heb je gemaakt als ik vragen mag? Hoeveel letters en cijfers?
GerbertXL
@CaseMagnum7250Pro 10 cijfers. Het aantal was niet echt opzet maar ik heb er een code van gemaakt, een aantal letters van de bedrijfsnaam omgezet naar cijfers en dan een volgnummer.
Ik heb ook een kipper waarvan het merk mij onbekend is, die heb ik als zelfbouw opgegeven en die heeft 7 cijfers.
Pieter Buren
@GerbertXL binnen hoeveel tijd gaat zelfbouw registreren moeilijker worden? Bedoelde de inspecteur dan volgend jaar of dit jaar nog?
fiatfan
@Pieter Buren ik denk in de toekomst. ze liggen nu zo ver achter dat het me niet verbaasd als ze dit nog met een jaar verlengen...
GerbertXL
@fiatfan Valt wel mee met de achterstand denk ik, ik heb de spullen steeds vlot binnen.
GerbertXL
@Pieter Buren Dit jaar lijkt me, het is ook al iets lastiger geworden, eerst was een nummer genoeg, nu moet er een foto bij. Volgend jaar moet alles naar het rdw geloof ik, of rdw naar jou toe.
wilbertkw
@lukasbelarus hier staan ook tips

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden zelfbouw , kenteken en kentekenplicht geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0