John Deere Lanz 310 - Welke bouten voor frontgewicht

Ik wil een beugel voorop mijn john deere lanz schroeven. Er zitten 2 boutgaten voor de frontgewichten. Maar weet iemand welke maat dit is? M16 draait dol, is iets te klein. M18 loopt vast, is te groot, of verkeerde spoed. Zou dit speciale schroefdraad kunnen zijn? Het gaat om de twee bovenste gaten op de foto.

Deel dit topic

Fritske1978

Bijlages

(klik om te vergroten)

Johnn deere lanz 310

Reacties

+1
kramer
Dan zal dat engelse draad zijn van UNF 11/16
Fritske1978
@kramer zou kunnen, ik zal eens kijken of ik daar iets van kan krijgen. Al verwacht ik het eigenlijk niet dat dit engelse draad is, het is een in duitsland gebouwde tractor, en alle boutjes die ik tot nu toe heb gezien zijn metrisch.
erik9831
@kramer had ik met men 1120, Engelse draad. Ook al zijn ze in Mannheim gebouwd, ze volgen soms de Amerikaanse regeltjes.
Jeroenst
Het is unf of unc draad of npt draad zijn hij werdt inderdaad in duistland gebouwd maar wel met amerikaanse invloed van john deere
kolliesparts.com/nl/blogs/… Kijk hier maar eens voor de juiste maat
JD3010
@Jeroenst Dat klopt niet wat je zegt, er hoort M18 in te zitten.
verwijderd
+1
Fendt926Driver
@JD3010 als je dat zeker weet (en daar twijffel ik niet aan) zou topic maker er met een draadtap netjes de draad kunnen opschonen.
Of met een andere m18 bout waar hij met de slijptol 4 sleuven in slijpt van boven naar beneden met voldoende olie gebruiken ook hetzelfde als een draadtap kunnen bereiken
+2
JD3010
@Fendt926Driver Tuurlijk, je kent me toch.😂
Ik heb in het onderdelenboek van de 510 gekeken, die is gelijk aan de 310. Maar effe met een tap er doorheen en het is weer fris.👍
Fritske1978
@JD3010 bedankt allemaal, net nog inderdaad met een M18 bout geprobeerd, 1 van de 2 gaten ging wel een stukje met een M18 bout die ik als tap heb geslepen. De andere nog niet (laat dat nou net degene zijn waar ik tot nu toe steeds gepast heb, vandaar dat ik dacht dat het geen M18 was, ik wilde niks forceren)
Ik zal nog eens even achter een tap aangaan, al zal M18 misschien lastig zijn, niet heel erg gangbaar.
JD3010
@Fritske1978 M18 is inderdaad niet echt gangbaar. Succes ermee.
langeslagdiesel
Nou heb een 310 niet echt frontgewicht nodig voor zijn werk. Ze sturen van hun eigen al vrij zwaar en hebben ook zat hef vermogen. Een boer bij ons in het dorp snee er volle blokken gras mee. Eerst met een strautmann steekschop en later met een schrijver U Snijder. En dat ging goed hoor. Neusje bleef net aan de grond. Vind ik toch mans voor zo’n klein trekkertje.
Fritske1978
@langeslagdiesel een frontgewicht ga ik er ook niet aanhangen. Er komt een beugel op, waar ik een sleepketting aan kan hangen, ik vind t altijd wel mooi staan als er een zware ketting voor aan de tractor hangt, maar ik kan die nu niet echt vastzetten. Hoe t er alemaal uit komt zien weet ik nog niet, maar ik weet nu wel waar ik m op vast kan zetten.
+2
langeslagdiesel
@Fritske1978 sleepketting hoort aan de achterkant! Aan de voorkant is een teken van zwakte en gebrek aan machine kennis!! Ha ha! Lol! ( Cynisch bedoelt uiteraard ) 😉
+1
Fritske1978
@langeslagdiesel haha, ik durf mijn zwaktes toe te geven😉
+1
langeslagdiesel
@Fritske1978 ok. Ja dat kan ook niet iedereen,🤫😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Lanz 310 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!