Illustratie van:

- Zoektocht gebruikte achterbanden

Goeden avond nogmaals TF ers , als ik in t nabije verleden gebruikte banden te koop had of als ik welke zocht was 2dehands.nl een zeer goede website , je vulde bij Google de exacte maten in en als uitkomst kwam dan een hele rij tevoorschijn die op 2dehands.nl stonden , helaas vind marktplaats t nodig alle concurrenten op te kopen danwel uit de weg te ruimen , zo is Speurders sinds een klein jaar ook uit de lucht nadat 2dehands.nl en Kapaxa.nl al eerder van t toneel verdwenen , waarvan ik een sterk vermoeden heb dat marktplaats hier achter zit , als ik nu bijv 12,4-28 of 13,6-28 banden zoek dan is t resultaat bij marktplaats uiterst pover , zo zocht ik afgelopen tijd 14 9-28 banden , op marktplaats nul aanbod op tweedehands.net welgeteld 2 aanbieders , enigste site waar ik op zelf nog banden op aanbied is (na t verdwijnen van net genoemde site s) tweedehands.net , heb dan de aanvraag maar is verstuurd bij een gebruikte banden handelaar in Drente waar nul reactie op komt , iemand goede tips hoe je je zoektocht of aanbod van gebruikte banden wat meer kunt laten slagen?

Deel dit topic

Reacties

+2
langeslagdiesel
Probeer jij nou die gasten van MP even de les te lezen met deze serenade? Als ik een bandenmaat Google dan krijg je alles wereldwijd, en ook eBay gerelateerd. En laat dat nou de eigenaar zijn van MP. Je kan natuurlijk ook ff een telefoontje wagen naar je plaatselijke bandenboer. Die weet ook banden te liggen die niet op het www staan.
bas101
@langeslagdiesel juist ja dan krijg je de banden wereldwijd , maar wat moet ik met banden die in India China Nepal of Taiwan staan ? Ebay biedt hoofdzakelijk nieuwe banden aan , t lukt mij wel gebruikte banden via eBay kleinanzeigen te vinden maar daar zit dan wel transport kosten van ca 100 euro aan vast en t risico' dat t niet helemaal is waar je op gehoopt had als je t eenmaal op de plaats hebt , ben gisteren naar plaatselijke LMB geweest maar die had niks fatsoenlijks liggen antwoord was ook dat als wij banden demonteren dat doen omdat ze versleten zijn .
+4
langeslagdiesel
@bas101 bouw je toch zelf ff een website in mekaar voor gebruikte pantoffels. Sta je ook op het www. Heb je de rest niet meer nodig. Maar ik voel wel waar de schoen wringt. Het kostenplaatje. Want als een setje gebruikt, ongezien uit Duitsland al niet te vertrouwen is, hoe ga je dat dan in Nederland doen binnen de te dure marge van een meier? Wat je zoekt staat altijd aan de andere kant van het land. Maakt niet uit waar je woont. Ik kan geen halve dag vrij nemen , me auto af tanken en zelf ook nog ff een bakkie + uitsmijter kopen voor een meier. Dus ja, dan kom je al weer snel in je eigen kringetje terecht. Volgens mij ben je hier gewoon een probleem aan het creëren.
bas101
@langeslagdiesel ik ben hier geen probleem aan t creëren maar een probleem aan de kaak stellen en proberen op te lossen , en ja dat aan de andere kant van t land daar zeg je zowat , krijg regelmatig telefoontjes van mensen die mij bellen om onderdelen en dan zeggen dat ze helemaal naar de Achterhoek moeten rijden om te komen halen, mij maakt niet zoveel uit of die banden nu in Limburg of in Drenthe liggen , op de 1 of andere manier lukt t mij wel om ze efficiënt op te halen .
+1
Fast Eddy
Misschien moet je de moderne maatvoering gebruiken.
Hekman in Vroomshoop heeft misschien wel wat staan.
+2
Sjon
Nog een gebruikte bandenhandelaar. Zit ook op marktplaats, daar staat de actuele voorraad.
rvz-noordeloos.nl/
Of website Abemec occasion.
Ronijn
14.9-28 kun je qua prijs net zo goed nieuw kopen. Worden ze ook nog thuisbezorgd.
14.9R28 kom je inderdaad niet veel tegen. Ik heb een setje BKT voor je staan. Banden hebben 300 draaiuren onder een demo-trekker gelegen
bas101
@Ronijn wat vraag je voor die BKT ?
+5
1046
Kzie et probleem nie🤷🏼‍♂️ er zijn zoveel banden te koop, alleen er is meer dan marktplaats. Ikzelf doe nie veel meer met mp. Staat vaak net nie op wa ik zoek. Bel gewoon de bandenboer in de regio. Ook die heeft connecties
+2
langeslagdiesel
@1046 juist! Jij snap het..
+1
bas101
@1046 accoord dat is ook wat ik aankaart : er zijn zoveel banden te koop en er is meer dan MP
+1
AG35
Heb pas geleden, hele mooie banden gevonden via tractors-and-machinery.nl
+1
fendt2
@bas101 ben ook opzoek naar banden. Maar zie hetzelfde als jou. Facebook marketplace is nog een optie. Maar die selecreert als een wilde.
Maar het aanhod is ook matig. Ķomt ook door de afvoer kosten denk ik.
bas101
@fendt2 ja marketplace Facebook kan idd ook nog , vandaag nog bij 2 grote handelaren Vrakking en de Molen banden gekeken maar t aanbod is ook maar schaars
+4
GerbertXL
Nou ik ben het er wel mee eens, maar om een andere reden: mensen kunnen niet lezen. Iemand verkoopt een 650/65R38, wat staat er in de advertentie? 650/65/38, 650-65-38, 650x65x38, 650-38, 650/65x38 en ga zo maar door. Het staat met koeien letters op de zijkant, hoe moeilijk kan het zijn. En dan heb ik het nog niet over velgen.
new holland koen
@GerbertXL Waarschijnlijk is dat gedaan om tussen de zoekresultaten te komen. Stel ik zoek op 650/65r38 en iemand noemt zijn advertentie 650-65-38 staat die er bij mij niet tussen.
+1
GerbertXL
@new holland koen Ja dat snap ik, maar als iedereen gewoon zou kijken naar wat er op die band staat zou dat niet nodig zijn.
+2
de-wit
@GerbertXL Als je begint met 'als iedereen nou gewoon', dan is het bij voorbaat al een slecht idee. Had ik ook graag anders gehad soms😅
+2
GerbertXL
@de-wit Ha ja klopt. Als er nou een standaard zou zijn, prima. Maar de één doet 650-65-38, de ander 650 65 38... Terwijl de juiste benaming er gewoon op staat. Ik heb een lichte bandenfetish en erger me eraan dat zelfs bandenboeren vaak niet fatsoenlijk kunne benoemen waar ze in handelen.
+1
de-wit
@GerbertXL Dat ben ik zeker met je eens. Dat heb je ook bij merken: voor International wordt ook IHC, International Harvester, Case International, Case IH en zelfs Case gebruikt. Onze Inters staan bij de verzekering ook als Case te boek, terwijl dat echt een compleet ander merk is. Hoe moeilijk kan het zijn?
+1
langeslagdiesel
@GerbertXL als je op mp een geboorte golf wilt genereren qua juistheid te koop aangeboden goederen wens ik je veel succes. Dat probleem is al zo oud als ver voor mp. Dat was in het via / via krantje al zo. Maar van de andere kant. Mag een beetje zoeken naar een kwartje tussen de dubbeltjes tegenwoordig geen beetje tijd meer kosten ofzo? Volwassen mensen met handelsgeest vinden hun weg wel. Beetje creatief denken en handelen hoort daar gewoon bij.
stephan-inter
@GerbertXL inderdaad ja.
Meeste mensen lezen niet meer.
Had ik laatst ook.
Zocht een setje 650/65R38 en wat krijg je aan geboden. 18.4 20.8 enz enz enz. Maar niet wat je zoekt.
cyrus-van-gelder
@stephan-inter Is mij ook al opgevallen dat veel mensen tegenwoordig kunstmest in hun ogen hebben (ik hou het netjes) een gehoorapparaat is bij sommigen ook geen overbodige luxe. Goed kijken en luisteren is heel moeilijk blijkbaar.
+5
bas101
Heb een setje goede gebruikte kunnen vinden in Beieren via eBay kleinazeigen , in NL eenvoudig weg niets voor de prijs kunnen vinden , voor diegene die t weten wil aanschaf 100€ transport ook 100€ , , hierbij een plaatje van de tractor , de oude 12 4-28 eraf en de 14,9 die in diameter 12 cm groter zijn tractor rijdt nu 20kmh ipv 18.5kmh en hangt niet meer achterover iedereen bedankt voor t meedenken. Volgens mij ordt tijd dat er een bandenbeurs in NL komt

(klik om te vergroten)

+2
bas101
Zojuist een Nederlandse tractor bandenbeurs gevonden op t web : www.tractorbanden.nl

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Oldtimers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN