Hoeveel pk’s voor grondbreker Steeno Eco-liner

Hallo beste mensen, wij hebben een grondbreker van merk Steeno Eco-liner en zouden graag weten hoeveel pk’s we hier best voorhangen? Zijn hierover richtlijnen (eventueel van Steeno) terug te vinden? De machine heeft 3 rijen tanden, 70cm lang en 15 in totaal. Deze is 255cm breed en pinnenrol 295cm. Waar kunnen onderdelen van deze machine worden gevonden en heeft hier iemand ervaring met de zwakke plekken van deze machine?

Deel dit topic

Reacties

DBRaymond
Niemand die hier enig antwoord kan op geven? Alvast bedankt voor alle relevante informatie!
+3
Pauls
@DBRaymond In welke omgeving woon je, hier zitten mensen van NL, B, F, USA, Can, ... ik denk zelfs Aussies.... By the way je bent wel karig met info op je profiel.
tombo
@DBRaymond www.steeno.be
+1
Pauls
@DBRaymond Geduld is een schone zaak. Bij Steeno of bij DKV in Veurne haal ik onderdelen. Maar soms kan je via "kramp" ook aan je spullen geraken via je lokale dealer.
Hoe diep wil je bewerken, enkel zaaibed moet lukken met 80-90 pk (als hij het kan heffen). Wil je dieper tot 15a20 cm met 15 tanden dan mag je snel richting 120 pk in zand, 150 in leem. Is echt wel een minimum. Wens je nog dieper dan is dit niet het werktuig dat je nodig hebt.
DBRaymond
@Pauls Wij zitten tussen Hoogstraten en Dongen (tussen België en Nederland dus) en hebben voornamelijk zandgrond…
Pauls
@DBRaymond Hebben jullie veel te doen met deze machine, anders is de alternatieve (namaak) markt ook een mogelijkheid. bvb Euro Stock Westmalle hebben soms wat landbouwspullen (vooral hooibouw en zaaibed) , maar zijn er niet in gespecialiseerd, verkopen sommige dingen het echte spul en voor sommige is het namaak, wat op zich ook ettelijke ha meegaat, zoals beitels, haal ik daar, maar de stelen niet, dat moet echt stevig zijn vind ik. Heb nu met hun beitels zo'n 50 ha gedaan (op overwegend zandgrond), en ze mogen bijna vervangen worden, mss nog een 20 ha. Aan welke trekker wil je de steeno gebruiken ? ik zie nogal verschillende trekkers bij je foto's.
walker1
@DBRaymond Als ik het goed begrijp heb je die grondbrekerr al? Ik neem aan dat je dan ook trekker (s) hebt? Lijkt mij dat je dan zelf ook wel kan inschatten welke trekker er het beste voor kan. Hoe vast de grond zit en of je echt tot de maximale 70 cm diep wilt losbreken zijn de belangrijkste factoren om het vermogen te bepalen. Ik denk zelfs dat het motorvermogen van de trekker niet eens het belangrijkste is, wel goede banden en voldoende gewicht om voldoende grip te hebben. Je hebt meer aan trekker van 150 pk met goed profiel op de banden, als aan een 250 pk trekker met versleten banden.
DBRaymond
@Pauls Wij gebruiken deze machine regelmatig, wat maakt dat de slijtdelen regelmatig dienen vervangen. Aan tractoren geen te kort. En intussen zijn er nog andere bijgekomen en 1tje weg. Voordien hadden we een gelijkaardige machine van Bracke maar deze was totaal op en verkocht. Deze werd steeds getrokken door onze Proxima (90pk) en deze had het daar echt niet moeilijk mee. Deze heeft op de hef ook twee hulpcilinders en heft rond de 5ton. We zullen kijken wat nu gaat worden. Anders onze Steyr ervoor maar dan licht brandstofverbruik ook weer een pak hoger. Wij trachten de machines zo efficiënt mogelijk in te zetten.
+1
Pauls
@DBRaymond als ik het goed versta heb je dus meerdere trekkers, van 90 tot 200pk. Ik heb altijd de grond zaaiklaar gelegd met een 70pk trekker (2wd) aan 11 tanden en een verkruimelrol tegen 9 km/h . Moest de grond wat dieper los, 15 tot 20 cm deed ik met dezelfde cultivator en 80 pk 4WD (en maar 3600 kg trekker met veel profiel op de banden). deze had geen overschot tegen 7 km/h en op de lemige grond was het 5,5 a 6 km/h. Veel hangt af wat je als voorbewerking deed. Bvb de grond al eens licht opentrekken (+-5 cm) om bij het drogen dan op diepte te kunnen werken, of direct aan die 20 cm willen geraken, is een groot verschil.
Pauls
@DBRaymond Ik heb dit jaar voor de eerste keer 4 70cm lange Steeno tanden met 6 cm beitel aan mijn Buts Meulepas cultivator gebouwd en er de MF 6455 (105 pk voorgezet met boost naar 125), de 4 tanden steken 30 cm dieper dan de normale beitels en tanden aan deze cultivator. Bedoeling om de ploegvoor wat te breken. Bewust boost niet gebruikt om de cultivator niet krom te trekken. Heb er nog een filmpje ergens van, maar (nog) niet op YT. Als je geïnteresseerd bent laat maar weten, dan post ik 'm.
DBRaymond
@walker1 Het is om de ervaringen van andere forum gebruikers ook eens te horen. We kunnen er een 200pk ook voorhangen, maar als het gaat met een 100pk, doen we met een 190pk, aangezien dit bijvoorbeeld alleen al op brandstofverbruik een pak scheelt. Daarom hadden we dus graag gehoord wat de forumleden hier hun ervaringen zijn…
15 tanden en een pinnenrol is nu ook weer niet zo overdreven.
walker1
@DBRaymond ik zou het dan met beide trekkers proberen en kijken welke het beste past. 100 pk is denk ik al snel aan de krappe kant bij slechte omstandigheden. Maar dat is wat ik al aangaf, er zijn veel meer factoren als enkel de pk's. Gewoon uitproberen dus.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden deutz , blauw en zwart geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN