Welke compacte trekker past

Ik zoek een trekker naast mijn valtra A95. Moet een aanvulling zijn op deze trekker. Niet te zwaar, op 2 meter buitenwerks te zetten zijn. Werkzaamheden uitrijwagen alles rondom gras dumperen op kleine schaal.

Wat wil ik.

Stukje comfort.
Frondhef en pto
Laag gewicht
Bediengemak.
90 tot 150 pk.

Waar denk ik aan, ik heb proefgereden op een valtra G. De Gserie viel me niet tegen maar daar is het ook mee gezegd.

Denk aan een 200serie van fendt.
Een valtra new holland of kubota kan ook.

Ik ben geen fan van case claas en John Deere.

Nieuw hoeft niet maar niet ouder als 5 jaar.

Roep maar zei de gek.

Deel dit topic

Reacties

Veens
Wij hadden voorheen een New Holland T4050. Deze was 96pk en 2m buitenwerks. Een fijne trekker in gebruik, ze worden alleen niet meer gemaakt.

Inmiddels is deze vervangen door een Fendt 211. Qua comfort wel een vooruitgang, alleen zijn deze standaard bijna 2.20m. Met andere banden kun je wel iets smaller komen.

Dan heb je ook nog de bredere smalspoorvarianten, zoals de Fendt 200P, maar ik weet niet of dat is wat je zoekt.

Met Valtra en Kubota heb ik geen ervaring.
valmet 605
@Veens ik weet dat je een 211 goed binnen de 2m kan worden gezet. Ben benieuwd wat er allemaal geroepen gaat worden.
RVM
Met een jonge 211 rijdt je nog voor de helft Valtra 😉
Hangt wel een serieus prijskaartje aan, zeker jong gebruikt.
Grasbalenboer hier in de buurt doet er alles mee, tot aan injecteren met een 7 kuubs ton aan toe.
Ton_Deere
Ja ik moet zeggen fendt 200 of 300 serie. Maar 200 serie is best wel prijzig in vergelijking met wat je hebt. Bedien gemak heb je wel vario is echt ideaal met kleine en grote klussen en veel vermogen voor een klein trekkertje. Het beste kan je denk ik een demo aan proberen te vragen en zo beetje rondneuzen welke trekker en merk bij je past
+1
Fast Eddy
Fendt 200 zijn felle handige trekkers. Nadeel is het prijskaartje en de krappe cabine en je hebt kans op knullige reparaties. Als je ze een beetje bijhoud halen ze de 12.000 uur met gemak.
Een ander alternatief is Deutz/Same. Die heeft ook zat compacte trekkers in het programma van zeer eenvoudig tot super luxe.
Wil je wat aparts met een laag zwaartepunt en beproefde techniek zou je ook een Lindner kunnen proberen.
+1
valmet 605
@Fast Eddy die lindner speelt ook door mijn hoofd. Een valtra A135 kan ook nog. Voordeel van de G en waarschijnlijk ook van de A van valtra is dat je wel links overdwars kan zitten om een uitrijder te kunnen bedienen. Andere merken sta ik ook voor open. Kubota zou voor mij ook misschien wel wat zijn. Vandaag even met radium aan de lijn gehangen. De fendt blijft wel voorbij komen.
Fast Eddy
@valmet 605

Probeer de Fendt een week, zou ik zeggen. De vario met TMS werkt mooi. Maar een stoel verdraaien gaat bij een 200 nooit lukken Verder vind ik de positie van het rijpedaal niet lekker bedienen met normale werkschoenen.
+2
Rijndirk
@Fast Eddy same maakt veel trekkers in de compactere categorie. Als je naar de oude same kijkt zijn ze allemaal technisch onverwoestbaar. Dus de nieuwe zullen denk ik ook wel betrouwbaar zijn. Ook qua prijs zijn ze vrij goedkoop.
+1
Fast Eddy
@Rijndirk

Ik weet het. Ik rij vaak langs de Deutz/Same dealer vlak bij mij. Compacte trekkers staan daar nooit lang te koop terwijl de grotere modellen dat vaak wel staan.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0