Zelfbouw op kenteken zetten

Graag wil ik zelfbouw haakarm op kenteken zetten door zelf nrs in te slaan. Ik heb het al enz geprobeerd met de nummers die in de haak zelf staan maar dit lukt niet (kon toen nog geen zelfbouw aangeven)
Weet iemand hoe dit werkt, en hoe je het nummer op moet bouwen?

Alvast bedankt
lukasbelarus

Reacties

mklok
Denk dat de haakarm naar de RDW moet om te keuren.
+1
jantje 8110
Nummer bedenken bv postcode huisnummer en nummer van zelfbouwwagen 1 als het je eerste is.
Nummer in het chassis slaan en zo opgeven.
Als het al een chassis nr is wat er al in staat is de kans groot dat deze als gedemonteerd bij hun bekend staat, en dat accepteren ze niet natuurlijk.
lukasbelarus
Wat een gezeik, krijg ik bericht terug van rdw: merknaam verkeerd, is geen zelfbouw....

meerdere die dit hebben?
jantje 8110
@lukasbelarus toch geen originele nummers van het chassis gebruikt...?
lukasbelarus
@jantje 8110 nee zelf erin gemept
jantje 8110
@lukasbelarus oke lastig inderdaad. Hier lag zo, na twee dagen het kentekenbewijs al in de bus.
radium45
@lukasbelarus Mijn haakarm is een samenvoegsel van Veenhuis met een Atlas haakarm opbouw. Dit leverde ook problemen op bij de aanvraag. Toen moest ik foto,s van de zijkant toezenden met een nieuwe aanvraag en toen was het met 2 dagen in orde.
NH-Ford
@lukasbelarus wat voor merknaam gebruikt dan?
lukasbelarus
@NH-Ford zelfbouw
dennisbouter
@lukasbelarus als je er nou eens een merk voor op geeft wat niet meer bestaat kunnen ze dat ook niet controleren
fiatfan
@dennisbouter dat pikken ze ook niet. hier paar keer gedaan. alles terug gekregen. zelfde nummers, fotos etc opgestuurd maar dan onder zelfbouw en gelijk pasjes terug op1 na..
lukasbelarus
@fiatfan probleem is, dit is al de 2e keer. eerste keer heb ik het gelijk gedaan toen zelfbouw nog geen optie was.. heb toen bij kiepertje als merknaam: onbekend gedaan. en bij mijn carrier het merk van het losse haaksysteem gedaan. was beide ook niet goed
Pieter Buren
Staan er ook nog stickers op van het merk? Dat je duidelijk kunt zien dat het geen zelfbouw is?
Pieter Buren
Staan er ook nog stickers op van het merk? Dat je duidelijk kunt zien dat het geen zelfbouw is?
lukasbelarus
@Pieter Buren de ene is een oude kipper (zonder merknaam) dus daar kan ik wel inkomen. andere is een zelfbouw carrier, wat dus wel degelijk zelfbouw is... wanneer is het dan wel zelfbouw
Pieter Buren
@lukasbelarus Wij hebben in alles zonder nummer een nummer ingeslagen en tot nu toe geen problemen met 'zelfbouw'. Ookal is het geen zelfbouw (bazolli kraan). Ze vragen elke keer om een foto van de zijkant van de machine, dus die stuur ik dan op en een paar dagen daarna komt het pasje binnen.
Pieter Buren
@lukasbelarus ik zie net op je profiel dat die haakarm afgelopen jaar gemaakt is. Wat heb je als bouwjaar opgegeven? Kan zijn dat ze bij nieuwe aanhangers moeilijk doen.
En anders kun je toch gewoon aan de rdw uitleggen dat het een deel van een vrachtwagenaanhanger is waar een ander front op gemaakt is en een zelfbouw haakarmsysteem op gebouwd is. Dus dat het toch wel zelfbouw is.
+1
NH-Ford
@Pieter Buren als bouwjaar 2018 of hoger is zal het inderdaad niet gaan, vanaf die tijd moeten ze al RDW gekeurd zijn en aan toel a toelatingseisen voldoen.
lukasbelarus
@NH-Ford ja las ergens al zoiets, ik heb 2020 ingevuld volgens mij.. maar daar is niets over geschreven, enkel dat het geen zelfbouw betreft
NH-Ford
@lukasbelarus ai, dan zou ik toch echt iets van 2015 kiezen.
Klopt staat zoveel niet beschreven, wordt ook van alles geroepen.... moet maar net juiste ter harte nemen
+1
lukasbelarus
@Pieter Buren ja dat heb ik nu ook gedaan... hopen op antwoord. ik heb het op dezelfde manier aangevraagd
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!