Atlas 1202 - Mogelijk drukverlies bij onze AB1202

Hallo beste mensen, wanneer we de motor van onze kraan stilleggen horen we drukverlies. Dit komt van onder de motorkap. Is dit al dan niet normaal? Hoeveel druk moeten we minimaal hebben om fatsoenlijk te kunnen werken met deze machine?
We kijken met veel interesse uit naar jullie erg gewaardeerde adviezen.

Deel dit topic

DBRaymond

Reacties

+1
wim-same
Jij bedoelt luchtdruk ? Tussen de 5 en 10 bar, maar meestal bij die oude machines, waar nog geen lucht droger op zit zijn de lucht ventielen geoxideerd, en lekken overal lucht. en bij te weinig luchtdruk schakelt hij ook niet.
DBRaymond
@wim-same Bedankt. Oplossing? Ventielen vervangen? Heb je enig idee hoeveel ventielen erop zitten en waar ik die zou kunnen vinden aub? Eventueel aan de hand van een schema? Bedoeling is toch dat we nog een tijdje doorgaan met deze machine, wat vervanging dan ook misschien rechtvaardigt?
+1
wim-same
@DBRaymond Ook de compressor kan lekken. die werden toen ook nog niet gesmeerd met motor olie. Ik heb er vroeger ook meerdere vervangen.
+1
wim-same
@DBRaymond Je heb sowieso al een afslag ventiel als je druk genoeg heb, een reduceer ventiel naar je hydrauliek olie tank, een rem pedaal, een schakel ventiel hoog - laag, een voet ventiel om beide pompen serie te schakelen. en misschien ben ik nog wel wat vergeten.
+1
wim-same
@DBRaymond En waar je deze onderdelen nu nog kan vinden..... geen idee. Ik heb ze niet meer nodig. Vroeger gewoon een Atlas dealer.
+2
Fendt926Driver
Zoek de druk ketel op.
Daar zit een vocht aftap ventiel aan. Draai die uit de tank en reinig hem en probeer ook de tank iets te reinigen. Zal een olie water drab uit komen neem ik aan.
Dat acheelt al enorm bij lucht verlies.
En het afblaas ventiel zoeken en schoonmaken.
DBRaymond
@wim-same @Fendt926Driver Dit is bruikbare informatie. Ziet het afblaasventiel eruit als op de foto? We willen zo weinig mogelijk drukverlies. Niemand een schema waar ik al deze ventielen kan vinden? Bedoeling is dat we deze machine ook steeds beter leren kennen.

(klik om te vergroten)

+1
wim-same
@DBRaymond Ja, dit is het afblaas / druk regel ventiel. Ik weet niet of iemand nog schema's heeft.
+1
DBRaymond
@wim-same Laat ons hopen van wel en dan zullen we hier wel zien en horen.
+1
Fendt926Driver
marktplaats.nl/v/zakelijke-goederen/…

Hoeveel onderdelen zoek je nog??
wim-same
@Fendt926Driver top Huub. T vd Vlist zit ongeveer 7 km bij mij vandaan, maar die oude onderdelen hebben hun ook niet meer.
+1
DBRaymond
@Fendt926Driver @wim-same Bedankt voor je bericht. Aan een kraan is er wel altijd iets wat scheef zit of dat niet mee wil. En wij zijn vast besloten om de kraan in een zeer nette staat te maken en houden. Dus er zal wel altijd iets zijn dat de nodig hebben. Hopelijk zo weinig mogelijk want het is altijd werk en kosten. Wanneer deze onderdelen niet meer te verkrijgen zijn, ons heeft lek gezegd dat van deze Atlassen nog steeds alle onderdelen verkrijgbaar zijn, hoe lossen we de problemen met de ventielen dan op? Gewoon zuiver maken/in een bad met diesel leggen/ontvetten? Wij appreciëren jullie hulp enorm. Jullie hebben ook een enorme kennis in huis aangaande deze machine. Eigenlijk een kennis die nooit verloren zou mogen gaan…
terpstra
Heb ventiel vervangen door een van vrachtwagen
DBRaymond
@terpstra En lang waar heb je het drukvat eruit gehaald, langs boven (cabine) of langs beneden?
terpstra
Drukvat laten zitten aleen regelventiel vervangen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1202 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!