Tekening zelfbouw 8 paks balenklem gevraagd

Goedemorgen,

Wij zijn al enige tijd op zoek naar een tekening/schets van een 8 paks balenklem met daarop maten, o.a. ook van soort staal wat gebruikt is. Maar ook de werkmaten.
jitze78

Reacties

Alex Schanssema
1 kopen is goedkoper denk ik...
Sjon
@Alex Schanssema Inderdaad, er liggen er genoeg tweedehands.
jitze78
Ja maar de wintermaanden komen er aan.... Beetje vertier is ook leuk.
flip1150

(klik om te vergroten)

Zelfbouw klem 8+2
jitze78
@flip1150
Bij eat voor bedrijf heb je de haken vandaan?
+1
chef beunhaas
Ik zou een boer in de buurt zoeken met een meijer km 8 en daar een schets van maken die zijn wel simpel om te bouwen.
+1
goeiedag eem
@jitze78 Wat wil je met de klem doen? De verzamelde 8 pakken oppakken die met een verzamelwagen zijn klaar gelegd. Of net zoals wij doen, de klem aan een shovel/voorlader en ze daarmee verzamelen en oppakken, dat heeft een iets andere bouw van de klem. Mijn klem is een originele meijer en hebben hem zelf zo gemaakt dat we met de shovel verzamelen en laden zonder verzamelaar achter de pers. Zie filmpje
jitze78
@goeiedag eem
De bedoeling is verzamelen en oppakken. Net als in jouw filmpje.
goeiedag eem
@jitze78 tja ik kan je eerdaags wel een keertje een schets maken, maar makkelijkste is om er gewoon een op te zoeken en hem dan aan te passen, als je hem maken moet ben je ook veel geld kwijt, denk alleen al aan de haken die in de pakken klemmen, ken er wel een die die haken kan watersnijden, mijn collega heeft er een gemaakt voor 4 pakken. Materiaalkeuze is gewoon normaal staal en je er kan ergens een vetnippeltje op maken maar zit er eigenlijk niet op. Maar zou er een opzoeken en hem dan aanpassen ben je goedkoper uit. ik kocht de mijne met een kapotte cilinder, en heb dat verholpen en hem zo gemaakt
flip1150
Wij hebben onze zelf gemaakt omdat ik geen rechte gebruikte klem kon vinden die volgens mij zwaar genoeg was om aan een 3 ton's voorlader te bouwen. En als leer project voor mijn zonen.
Zij kwamen er achter dat er heel wat meer bij komt kijken dan alleen een frame maken en wat stangen met haken er in lassen.
Kosten: ongeveer 1200 euro materiaal en veel (volgens mijn zoon teveel) uren.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tekening , balenklem en zelfbouw geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!