Illustratie van:

Renault 651 - Brandstofpomp revisie komende winter

Van onze Renault 651 (1983) is vermoedelijk de brandstofpomp niet 100%.
Bij stationair draaien piekt soms heel even het toerental.
Wij zitten er aan te denken om het te laten reviseren.
Alleen is de demontage (tijdsafstelling) een hekel punt.
Iemand tips en trucs?

Heeft een MWM blok.

Deel dit topic

Reacties

+1
walker1
Als je het laten doen, dan doe je dat bij een mechanisatiebedrijf denk ik? Goede monteur weet wel hoe dat moet met de tijdafstelling en zo. Renault is overgenomen door Claas, meeste Claas dealers deden vroeger Renault en die kennen die MWM motoren wel. Die MWM motoren zaten ook in Fendt trekkers, dus bij een Fendt dealer kennen ze die blokken ook wel.
Is redelijk goed te doen maar niet makkelijk om te typen
Uitleggen als je er voor staat is makkelijker
Pas op want veel spul is niet meer leverbaar van de pompen
Laat je niet een oor aan naaien bij het reviseren
blauwe tractor
Voor de perfekte revisie naar Gouda, zeker voor pompen van een oldtimer::

stokkingdiesel.nl/
SCG1
Bel even met Erwin, de liertechneut en dieselspecialist van de ACvZ, groetjes Sieb 😆 wij hebben immers ook een 651 op de club
ajtr
Onderdelen voor deze brandstofpomp zijn nog genoeg te krijgen. Tevens als jij de brandstofpomp nog niet klaar hebt zou ik deze voor als nog niet demonteren.Het zijn relatief goeie brandstofpompen maar hebben vaak een probleem dat de achterdeksel v/d pomp en de schoepen achter deze deksel en de inlaat klepjes van deze pomp dat die slijten en daardoor ontstaan problemen. Simpel om even zelf dit achterklepje er af halen schoepen en ring controleren en de inlaat v/d pomp de klepjes even goed schoonmaken en tevens het filtertje wat daar in zit.Heb dit afgelopen zomer zelf nog voor iemand gerepareerd.Deze trekker had de zelfde symptomen als wat jij omschrijft.
ajtr
Even ter aanvulling op mijn vorige bericht.
Als je onderdelen zoekt voor je Renault zowel nieuw als gebruikt doe ik jou hierbij een link toekomen . Ze zijn beslist niet duur en als je vragen hebt leggen ze dit goed uit.
swustetractoren.nl/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 651 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0