Atlas 1202 - Probleem met schommel as

Hallo, deze Atlas heeft schommelas. Wanneer kraan mee wielen vrij wordt gezet schommelt as niet. We zien wel de stempels/stabilisatie gedeeltelijk uit staan. Wat kan hier fout zijn? Grten

Deel dit topic

DBRaymond

Reacties

+1
brauheist
Ik neem aan dat je weet dat 1 as altijd vast staat?
+1
roscho
Je bedoelt dus dat als je door een gat rijdt, er 1 wiel vrijkomt omdat de vooras niet tuimelt?
Voor zover ik weet wordt dat tuimelen geblokkeerd via de stempelcilinders. Normaal gesproken kan de olie vrij van de ene naar de andere cilinder stromen. Met een kraan blokkeer je dat. Je zou zeggen dat de kraan die het doorstromen van de ene naar de andere stempelcilinder regelt, dicht blijft zitten. Of de cilinders zitten gewoon vast doordat ze zo vaak op hun kop hebben gehad en dik zijn geslagen.
Wellicht wordt op zo'n Atlas e.e.a. nog weer aangestuurd via lucht, dan zou het ook daar nog aan kunnen liggen.
DBRaymond
@roscho Helemaal juist. Bij Atlas wordt naast olie ook e.e.a. aangestuurd door lucht. En luchtvat heeft een lek. Mogelijk is dit de oorzaak. Maar ik dacht dat de stabilisators gevoed worden door olie. Wat werk er naast de remmen nog met lucht op zo’n kraan? Op de vloer staan links twee knoppen en rechts 1 knop. Wanneer ik erop trap gebeurd er niets… Weet iemand de functie van deze knoppen?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1202 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!