Combcut kamsnijder: goed of niet?

Ik ben zeer geïnteresseerd in de werking van de Combcut kamsnijder en wil er eventueel ook eentje aankopen voor vooral ridderzuring maar ook andere onkruiden te verwijderen in grasland. Nu twijfel ik wel of deze machine ook effectief doet wat ze vertellen. Heeft iemand ervaring met deze machine?

Bedankt!
Mathias

Deel dit topic

Reacties

2850Johndeere6R
Gewoon even de importeur opzoeken op internet en even vragen of je hem op demo kan krijgen.
Welgerap52
Hier in de buurt hebben ze er ook 1 ,ik denk dat die wel te koop is want die man is er volgens mij niet echt tevreden over ,de eerste snede mag je hem niet gebruiken voor de vogeltjes en daarnaa maai je het gewoon voor het gaat zaaien
+1
Steyr.frl
Een paar weken terug ben ik bij een demo geweest van deze machine.
Het ging daar om mechanische onkruidbestrijding in de biologische landbouw
Je moet de bewerking meerdere malen herhalen met een bepaalde tussentijd,dan krijg je het beste resultaat werd verteld,dus niet dat je 1x over het land kamt en dat ist
Je kunt er best snel mee rijden,maar het land moet wel redelijk vlak zijn omdat de machine eigenlijk star is.
De importeur is Agri Biosolutions in Groningen
+1
Mathias472
Bedankt voor de info! Ik ga de dealer eens opbellen om te vragen of ik enkele klanten zou kunnen bezoeken.
Herbert
Ik ben nu al zo'n 3 jaar behoorlijk fanatiek aan het stalvoeren en gebruik daar dezelfde paar percelen voor. Ongeveer elke 3 weken rond, iig voordat de ridderzuring ging bloeien. De ridderzuring is niet meer, maar ook niet minder geworden. Het lijkt mij dus sterk dat zo'n apparaat het wel zou redden. Als de hoeveelheid ridderzuring te overzien is gewoon met de schep uitsteken. 99% effectief. De huiskavel heb ik zo al schoon gekregen.
+1
Mathias472
@Herbert Ik denk dat deze machine meer effect gaat hebben van stalvoeren omdat je enkel de ridderzuring ertussen maait. Als je alles kort maait krijgen de jonge ridderzuringplantjes weer de volledige ruimte om te groeien, als 95% van het gras blijft staan krijgen deze jongen plantjes weinig zonlicht en hebben ze minder kans op overleven.
+1
JoramH
Inmiddels al meer ervaring met deze machine? Hoor er eigenlijk te weinig van…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN