Advocaat Wim Anker hekelt slogan 'Modder op de weg, het is oogsttijd'. Volgens hem ligt de verantwoordelijkheid toch echt bij de vervuiler

Modder op de weg kan niet alleen ernstige gevolgen hebben voor de weggebruiker maar ook voor de veroorzaker, waarschuwt advocaat Wim Anker.

Deel dit topic

Reacties

+8
Kars
Uitrit wegverkeer, pas op nieuw asfalt langere remweg. Zo zijn er zoveel borden. Is dat verantwoording van de veroorzaker. Dan kun je ook meteen elk verkeersbord weg halen als dat zo is. Het zijn waarschuwingsborden, geen verbods borden. Eigen risico bij niet naleven ervan.
+3
achterhoeker2
@Kars Wim Anker is een topadvocaat die zal het echt wel weten ,bovendien wist iedereen dat de veroorzaker verantwoordelijk is voor drek op de weg.
+1
Jannus
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Wim Anker is een topadvocaat

Klopt en dan weet hij ook dat het een slogan is en geen wet
+5
de Tank
@achterhoeker2 ik laat normen en waarden het liefst niet door advocaten bepalen en doe mijn best daar niet mee in aanraking te komen.
+9
walker1
Is heel simpel, vervuil jij de weg en en gebeurt daardoor een ongeval, dan ben je gewoon aansprakelijk. Maar komt zoiets bij de rechter, dan wordt er wel gekeken of er waarschuwingsborden waren geplaatst, of er al een trekker met veegmachine of modder schuif bezig was, enz. Als jij dat allemaal op orde had, dan leid het tot geen straf/schadevergoeding, of in ieder geval lager als geeisd.
+3
dorpsrandhoeve
@walker1 Zoiets.

Er wordt inderdaad altijd gekeken of je hebt geprobeerd de overlast of vervuiling te beperken. Wanneer je een bord hebt staan, en aan het schoonmaken bent, mag je er ook van uit gaan dat de weggebruiker zich aanpast aan de situatie. Tussen niets doen en dat zit veel, ook voor een rechtbank.

aansprakelijk ben je eigenlijk bijna altijd, maar bij niets doen kan er ook nog letsel (of dood) door schuld bij komen, en dan heb je een probleem.
+2
walker1
Nou hebben de gebroeders Anker veel grote zaken gedaan, maar nu ze bijna gestopt zijn met hun advocatenkantoor, gaan ze zich nog even druk maken over modder op de weg??
nos.nl/artikel/…
+1
Bartlehiemboer
@walker1 (Sssttt, er is nogal wat veranderd in de prive situatie (relatie) van deze man. Het zal uit deze hoek komen.... Hier in Friesland kennen de boeren deze vrouw wel. Ze heeft al veel teweeg gebracht. Positief of negatief daar laar ik me niet over uit. Maar de modder op de weg is vast een punt bij hun thuis aan de keukentafel)
cs-agrar
@Bartlehiemboer lijkt zo carriere als devil's advocate
de Tank
Waarschijnlijk vindt hij dat daarmee een verkeerd signaal wordt gegeven, die mening mag hij hebben. Meer is het ook niet.
Als je schade veroorzaakt ben je altijd aansprakelijk ,ook met waarschuwings borden,je trekt altijd aan het kortste eind,ik weet niet of je bedrijfs W.A verzekering dit dekt. Zie polis!! Wat dat betreft hebben deze advocaten een punt,ze waarschuwen alleen maar!!
de Tank
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl Als je alles gedaan hebt om te voorkomen en volgens regels lijkt mij dat je wa dat wel dekt.
+1
Leo,s vriend
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl Nonsens, hier aantal jaren in de buurt iemand aan het maishakselen, modderborden er bij,en veegmachine paraat, komt er een idioot langs scheuren, en rijd zich dood tegen een boom, politie en de hele mikmak er bij, boer van alle blaam gezuiverd, had er alles aan gedaan om onveilige situatie te voorkomen, dus geen schuld.
cyrus-van-gelder
Dan heeft die boer er alles aan gedaan!!

  • 👍 zoals ik al gereageerd had zijn er dus lieden die het toch voor elkaar krijgen,ondanks alle waarschuwing borden. Heb het zelf ook meegemaakt met bomen rooien. Waarschuwingsborden, en zelf draag je dan ook nog van die opvallende werkkleding. En dan nog word de rijstijl niet aangepast hoor. Dan moet je heel erg oppassen dat ze je niet van de sokken rijden.

Ouwe Gerrit
Vroeger maakte je gewoon geen tering bende op de weg. Zijn altijd de zelfde. Kinderen komen zwart thuis van school. De burger is er een keertje klaar mee he. Weg met boeren!
+2
Johny power
@Ouwe Gerrit Rustig aan. Het is maar een korte tijd in het jaar. En de wegen worden gewoon schoon gehouden. Anders heeft u toch geen eten?
+2
DriveJohnDeere
@Johny power lol weer een trol 😂
+2
cyrus-van-gelder
@Ouwe Gerrit onzin !!!!!
  • 👎
+1
Albert Altena
Deze man kijkt naar de wet.
Maar snapt niet dat het na schoonmaken nog glad kan zijn.
Sjon
Hier heeft de gemeente een maand geleden bij alle grote toegangswegen grote gele borden geplaatst. Je bent dus gewaarschuwd voor modder op de weg maar iedereen ruimt het ook zo goed mogelijk op. Maar klei die vast op de weg ligt kan nog glad worden.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Sjon:
Maar klei die vast op de weg ligt kan nog glad worden.

Kun je ook wat aan doen, weg nat maken voordat de eerste trekker van het land komt, bakt het ook niet vast in het asfalt. Als het een keer vast zit ben je verloren.
Albert Altena
@Noorderling Geen boer zeker en/of? Doe jij dat ?
+2
Noorderling
@Albert Altena
Met melken maak je de vloer toch ook eerst nat?
Direct zelf met een watertank erbij en anders komt de loonwerker met een tank.

Sproeikop die naar voren spuit, blaas je 3/4 al van de weg af en hoef je ook bijna niet te schuiven.
Albert Altena
@Noorderling Nogmaals:
Doe jij dat?
+1
Noorderling
@Albert Altena ja, 6uur sochtends had ik de weg nat. Organiseren, iemand erbij die helpt aanrijden, ploeg er direct achteraan. Met gras kan alles ook tegelijk, waarom in de maïs of bieten niet?

En als jij het niet doet, doet de loonwerker het of er wordt niet geoogst.
Gaat ook om eigen veiligheid dat banden van wagens gaan rollen en op de weg blijven. Hoe natter de weg hoe beter dat gaat. Anders breekt een wagen zo uit en kun je weer een halve dag en wagen afschrijven.
+1
de Tank
Quote Reactie van @Albert Altena:
Doe jij dat ?

Wie niet? Hier met de maisoogst altijd iemand op tank en schuif tijdens de hele oogst. Zoals noorderling zegt, eerst nat maken is standaard werkwijze. Vorig jaar alsnog een motorrijder een schuiver gemaakt. Reed 1e ritje op zn nieuwe motor, draaide de volgende keer wel om als hij een modderbord zag, heel verstandig.
+1
cyrus-van-gelder
@de Tank mee eens
  • 👍👍👍👍👍
+3
cyrus-van-gelder
Helaas worden de waarshuwings borden ook nog wel genegeerd hoor. Dat heb ik vaak genoeg gezien. Ook met wegwerkzaamheden krijgen ze het toch nog voor elkaar om op zo,n pijl auto te klappen. Uiteraard moet je er alles aan doen om de weg schoon te houden/maken. Maar ook andere weggebruikers hebben dan de verantwoordelijkheid om hun rijstijl aan te passen. Ben het dus absoluut NIET met ouwe Gerrit eens. Weg met Boeren?
Kom op zeg!!!! Dan kan dus helemaal niks meer!!!! Ook geen bouwverkeer, en ook geen wegwerkzaamheden. Dat geeft ook altijd wat verkeers hinder. Ik ben dus WEL met johny power eens dat het maar een korte tijd van het jaar is. Tijdelijk , net als andere verkeershinder
+1
JappieJo
Ben wel blij met 100% huuskavel wat zonder openbare weg te bereiken is.
Alleen wat natuur land op afstand
cyrus-van-gelder
@JappieJo scheelt wel een hoop gezanik Jappie!!!!
  • 👍👍👍👍👍
+1
komelker 2
@JappieJo Dan kom je ook nergens. Land op afstand vind ik wel mooi. Praat je ook eens met andere mensen, dan uit je directe omgeving.
JappieJo
@komelker 2 vroeger genoeg rondgereden met trekker met dieplader door Frl, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Als ik wat wil zien neem ik de auto wel 😎
cyrus-van-gelder
@JappieJo Dan ben je ook net eventjes wat sneller op plaats van bestemming
  • 🤪🤪🤪🤪
pieta
@JappieJo Ik ben blij dat het een stukkie van huis is. Heb je de klei in ieder geval niet in je kuil. Dat schoonmaken is nogal een gedoe. Ik kom van het zand. Het is op zijn zachtst gezegd wennen. 😁
+1
JappieJo
@pieta 😂 wij komen van veen en nu op zand dat went snel moet ik zeggen
+1
Jotke
Iedereen hoort rekening met elkaar te houden.

Als er bergen modder op de weg liggen kun je die er van af vegen/schuiven maar je kunt niet overal tegelijk zijn en alles er af vegen. Een dun laagje zand op de weg moet geen probleem zijn. Anders moet de gemeente zelf ook bij iedere trekker waarmee ze door een pad rijden in natte omstandigheden er een met veegmachine achter aan sturen. Dat gaat niet.

Als overige weggebruikers ook een beetje rekening houden met de omstandigheden hoeft er niks mis te gaan. Maar dat laatste is vaak moeilijk tegenwoordig onder de noemer "haast, haast, haast".

Hier thuis ook wel eens gehad jaren geleden dat overduidelijk zichtbaar was dat de loonwerker bezig was, trekker met veegmachine langs de weg klaar stond. Weg nat met laagje modder, goed zichtbaar door de vele lampen van de machines. Komen er nog van die idioten volgas voorbij.
+1
j h p
Loonwerker hier had bij een uitrit maisland borden geplaatst, half uur later gejat.
Jotke
@j h p

Heb hier nog nooit ergens borden van modder op de weg gezien...

De gemeente hangt spandoeken op in oogsttijd om mensen er op te attenderen dat er meer trekkers en machines rijden maar borden heb ik nog nooit gezien hier.

Tis ook een stukje zelfbewustzijn.
cyrus-van-gelder
@j h p Dat schiet dan ook niet op als ze de borden mee jatten. Kost geld he.
Wat moeten ze met die borden vraag ik me dan af. Zelf gebruiken, of gewoon om te pesten ofzo.
+1
j h p
@cyrus-van-gelder aluminium is aan de prijs meestal, ik heb foto's gemaakt van de borden die ik zelf had geplaatst met de trekker met rubberschuif er bij, voor het geval dat.
cyrus-van-gelder
Dat zou best kunnen ja. Dan worden ze als schroot verkocht. Maar dan is zo,n schroothandel ook niet goed bezig. Dat moet je toch zien dat om waarschuwing borden gaat.
+1
labella
@cyrus-van-gelder zullen wel ergens in een jeugdkeet hangen
cyrus-van-gelder
@labella Dat kan ook ja. Sommige hebben hun hele keet vol hangen met dat spul. Ook met gejatte auto nummer platen enzo.
+2
bas101
Advocaat Anker wil niet dat zn auto vuil wordt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!