Fordson Dexta - Motorolie uit uitlaat, loopt verder goed

Hallo, sinds kort komt er olie in het uitlaatsysteem met draaiende motor.
De motor start en loopt verder prima, ook rookt ie niet overdreven veel.
Het uitlaatspruitstuk is nat van olie en blaast deze olie omhoog langs de uitlaat ( die er rechtop los in staat. Het is geen condens, maar echt motorolie.
Het is niet dusdanig veel dat het naar beneden drupt of zo, maar de uitlaatdemper wordt nat en rondom spetters.
Als de olie in de verbrandingsruimte zou komen zou ie toch blauw moeten gaan roken.
En als er 1 cilinder geen verbranding heeft door slechte compressie of zo dan zou die slecht moeten lopen, wat niet zo is.
Heeft iemand een idee wat de oorzaak zou kunnen zijn?

Deel dit topic

Kempala

Reacties

toon.m
Omdat de olie effectief er als olie uitkomt en niet als blauwe rook, kan dit volgens mij wel betekenen dat je in de cilinder waaruit het komt alvast geen ontsteking hebt. Als dit het geval is kan je mischien toch best eens kijken naar compressieverlies via een kapotte schraap/veer ring of dergelijke. Het kan natuurlijk ook zijn dat er wel ontsteking is maar er echt gewoon te veel olie binnendringt om te kunnen ontbranden. Maar dan zou je alsnog wel wat blauwe rook moeten zien denk ik. Een andere optie is natuurlijk dat de koppaking gescheurd zou zijn maar als het echt uit de uitlaat spuit zoals je zou het wel al een hele grote scheur moeten zijn. Ik zou eens naar de ringen kijken als ik jou was.
Groeten Toon
oldman
Hallo kempala. Ik denk dat de afdichtings- rubbers op je kleppen zijn verhard en de olie langs de klepsteel de uitlaat inloopt
Het vervangen is niet zo een klus maar wel tijd rovend, blaas perslucht in de cilinder zodat de kleppen blijven staan en niet naar binnen vallen als je de veer verwijderd
geen sleutel ervaring dan er niet aan beginnen.
groet Anne.
JanVD
@oldman Een dexta heeft geen klepseals helaas. Maar dit zal wel het probleem zijn mijn dexta heeft het ook als je de uitlaat spruitstuk er af haalt kanje met een lamp de natte kleppen zien zitten.
+1
Klein Rot
@JanVD
Dan kunnen de klepgeleiders te veel ruimte hebben waardoor er te veel olie langs glipt
JanVD
@Klein Rot Voor dat probleem had ik na motor revisie een andere kop gekocht (220 niet duur) bij histoparts maar ben nog niet klaar met de olie lekage.
Yanmarthomas
Vaak zijn dit te klepsteelrubbers die hard geworden zijn
blauwe tractor
@Yanmarthomas Zie de reactie van @JanVD
Yanmarthomas
@blauwe tractor grote vriend. Ik had mijn reactie eerder geplaatst als die van jan dus ik wist niet dat een dexta geen kleprubbers heeft
lutje-ford
Is de motor kort geleden gereviseerd.
+1
guy s
Ergens een dichting van een uitlaatklep die olie door laat . al zijn het geen rubbertjes kan het nog wel zijn dat de geleiders lekken , klepgeleideres vernieuwen en het zou opgelost moeten zijn
+1
twand2505
Komt de motor wel op temperatuur? Of wordt die veel gebruikt voor toeren ect, als je motor niet goed op temp komt zet je zuiger niet genoeg uit tenopzichte van de cillinder en kan die niet alle olie weer fijn mee na beneden schrapen, of een kras in je voering.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden olie en uitlaat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!