Voorlader op minitracktor, Iseki TA267 of Kubota L1-245

Ik ben als kleine wijnboer bezig om te mechaniseren. Op zoek naar een minitracktor (vanwege afstand 1.80 tussen de rijen) die ik op 2 locaties kan gebruiken (trailer). Ik wil er mee schoffelen tussen de rijen, maaien, ruwe mest verspreiden en frezen. Verder paardenbak slepen en mestbult omzetten. Over dat laatste heb ik een vraag. Als je een minitracktor koopt met een voorlader die ca 300 KG mag doen, kun je daar dan een beetje goed de mesthoop mee omzetten?

Deel dit topic

Reacties

+1
roscho
In jouw geval zou ik kiezen voor een smalspoortrekker (dus geen mini) met 4wd (als dat tenminste financieel haalbaar is). Zo'n smalspoor is wat voorladerwerk heel wat meer mans dan een mini. Bij een mini is het met een flinke kruiwagen vol zand in de voorlader wel gebeurd. Daarbij zijn de wielen kleiner, in de natte mest een nadeel.
dennisbouter
@roscho als je moderne mini hebt ben je wel wat meer mans, mijn nh boomer 25 pakt volgens opgave van stoll 600kg maar dat is zonder bak maar 400kg pak ik zeker op
SimSom
@dennisbouter ik zie op youtube filmpjes waar het prima lijkt te gaan, er zit wel verschil tussen constructiekwaliteiten enzo denk ik. Ik overweeg nu een met een frame dat doorloopt onder de hele tracktor en die afneembaar is. Moet je voorzichtig zijn met de Boomer of kun je ondanks wat kleinere bak wel goed werken?
dennisbouter
@SimSom je moet sowieso een goed frame hebben anders heb je kans dat je trekker in 2e breekt, ik weet niet precies hoeveel liter mijn bak is ik gok 300. En die kan ik goed hebben met 200 kg in de achterhef, ik zou niet een te oude trekker kopen, de nieuwe zijn waarschijnlijk iets sterker en betrouwbaarder en ook geen chinese voorlader, het mooiste is een trekker met originele fabrieks voorlader die zijn vaak ook afneembaar
SimSom
Dat is op zich een goed idee. Heb ik ook naar gekeken. Maar de tracktor wordt dan te zwaar om nog trailerbaar te zijn en voor mij wat begrotelijk met mijn beperkte omvang 0.5-1.0 ha.
flip1150
Persoonlijk heb ik vaak mijn vraagtekens bij een voorlader op dit soort kleine trekkers.
Daarbij wordt het gewicht hoger dus misschien te zwaar voor op de trailor. Hoever moet je er mee weg? Een europese smalspoor loopt 30 tot 40 km/h terwijl de aziaten het vaak bij 20 a'25 laten.
Ik zou zeggen neem een achterlader. En echte wijnboeren hebben een knik trekker.
SimSom
@flip1150 Jaah, die echte wijnboeren hebben een Ferrari! Een Iseki van ca 25 PK weegt met voorlader ca 1250 KG. Afstand is ca 85 km. Met gewicht aanhanger 550 kg kan dat nog net achter auto.
+1
dennisbouter
@SimSom je hebt wel balast in je achterhef nodig, hangt bij mij 200kg in
+3
flip1150
@SimSom Ferrari is hobby prul. Als je voor kwaliteit gaat gaat er niets boven een Antonio Carraro. In vergelijking met dat is een Ferrari (BCS) maar een goedkope imitatie.
roscho
Quote Reactie van @SimSom:
Afstand is ca 85 km

Als de afstand tussen je 2 stukken land 85 km is, is het dan geen optie om een van beide te verkopen en dichterbij iets te kopen? Het lijkt me niet handig om 85 km te moeten rijden voor je een uurtje schoffelen kunt.
+1
SimSom
@roscho Dat is op zich waar. Maar er zit een verhaal achter, familie die er mee begonnen is, stokken die pas na 5 jaar voldoende kunnen dragen
+1
Fendt926Driver
Waar zit je zelf aan te denken als budget?
Een knik holder van een 60pk met voorlader die veel kan loopt al gauw rond de 10.000 euro.

tractors-and-machinery.nl/item/638385/…
Fendt926Driver
Maar een beetje tuinbouwtrekker is ook niet ver van de 10 000 af met frontlader en maar 21 pk

tractors-and-machinery.nl/item/638000/…
SimSom
@Fendt926Driver ik kijk nu naar Iseki TA257 landleader, Iseki SIAL 23 of Kubota L1-245. Kosten meestal 7000-7500 ex
+1
Fendt926Driver
Een link van marktplaats van een handelaar uit marum.
Lijkt alsof die erbest veel heeft...

marktplaats.nl/v/zakelijke-goederen/…
+1
roscho
@Fendt926Driver marktplaats.nl/v/zakelijke-goederen/…
Dit lijkt me een goede tip.
Genoemde Shibaura weegt plm. 750 kg. Gewicht frontlader misschien 200 kg. Plus een ballastgewicht van 200 kg. Totaal kom je op max. 1200 kg. Dat moet te doen zijn op een aanhanger.
En de prijs valt ook binnen het budget van @SimSom .
elmosone
@roscho ik heb een p21f en volgens mij weeg hij ruim 1500 kg. Dacht 1575 zelfs
roscho
Quote Reactie van @elmosone:
ruim 1500 kg

Dat valt mij ontzettend tegen. Ik heb gezocht op Tractordata.com. Daar stond deze niet, maar ik heb het gewicht genomen van een andere 21 pk Shibaura, die woog 750 kg.
elmosone
@roscho de p21f is een 25pk 3 cilinder diesel en door de f is hij 4wd. Hij is echt een stuk groter dan een mini tractor.
Indertijd voor gekeken maar eerst deze een dag meegehad heb de mini tractor niet eens geprobeerd 😄.

Hij weegt trouwens 1525
Shibaura P21F Dimensions

Wheelbase: 91.5 inches [232 cm]

Weight: 3364 lbs [1525 kg]
roscho
@elmosone Dat betekent dat er 1600 kg (trekker plus volle tank, olie etc.) plus 200 kg voorlader, plus 200 kg ballastgewicht op de aanhanger zou moeten. Plus gewicht van de aanhanger gaat dat flink over de 2 ton, dat zal voor @SimSom te zwaar zijn, of hij moet er een bus voor zetten.
SimSom
@roscho Ik mag tot 1700 kg idd. Verbaasd me wel dat ie zo zwaar zou zijn de shibaura, ik heb haar bekeken. Heel vergelijkbaar met Iseki Landleader (TA) serie. Die weegt 1100 KG
+1
Hannesman
@SimSom je kan ook het ballast gewicht op beide locaties zetten. Die kan je simpel maken van een 60 liter vat vol beton... Scheelt je 200kg verkarrer
dennisbouter
@SimSom weegt hij dat? (Heb je die gewogen) of zeggen ze dat dat het gewicht is? Mijn boomer weegt ongeveer 1600kg met voorlader, dat betekend een losse trekker 1050 ik ging uit van 200kg minder
SimSom
@dennisbouter Niet gewogen, ik ga uit van opgave tracktordata. Of klopt dat niet, is dat niet rijklaar ofzo?
+1
dennisbouter
@SimSom mijn kraan weegt volgens het plaatje 5460kg op de weegbrug 6200kg, als je krap zit met trekgewichten zul je echte kilo's moeten wegen
roscho
Quote Reactie van @dennisbouter:
weegt hij dat?

@elmosone geeft dat hierboven aan. En waarom zou hij erom liegen. Ik weet het niet beter, dus ik kan hem niet tegenspreken. In Tractordate.com wordt deze trekker niet vermeld en als je verder op internet zoekt, vind je hele lijsten met streepjes en "n.b."
SimSom
@elmosone ik woon 10 km bij Marum vandaan en de trekker die daar staat Shibaura P21F lijkt me veel kleiner, meer zoals keletagro.com/en/compact-tractors/…
Maakt verder niet uit hoor. We hebben wat Iseki, Shibaura, Kubota gezien en daar kiezen we er een uit die qua onderhoud het beste lijkt. Op dit formum zijn heel zinvolle dingen geroepen, zoals lage snelheid enzo. Los van die nadelen, andere redenen maken dat we toch maar gaan voor een grotere minitrekker ca 25 pk
roscho
Quote Reactie van @SimSom:
de trekker die daar staat Shibaura P21F lijkt me veel kleiner,

De trekker in de link weegt 970 kg. Dan wordt het verhaal heel anders. Trekker plus volle tank en oliën plus frontlader komt dan op zo'n 1400 kg. Op een autoambulance van 400 kg kom je dan aan een trekgewicht van 1800 kg. Moet je brood en koffie in de auto leggen, anders wordt het te zwaar.... 😉
+1
bart99
Anders misschien eens proberen bij VM service in Swifterbant, die hebben de wereld aan minitrekkers en werktuigen.
minitrekkers.nl/
Fendt926Driver
Of fruit tuin park in rilland eens kijken.

fruittuinpark.nl/index.php/?paginaID=2
SimSom
@Fendt926Driver Fruit, tuin, park ken ik niet, leuk, dank je wel. Vooral interessante werktuigen voor mij
Fendt926Driver
@SimSom ben er zelf al eens geweest.
Als je in de buurt bent een aanrader.
Je kijkt je ogen uit daar
Fendt926Driver
@SimSom waar in nederland (frankrijk?) Moeten we jou ergens zoeken met wijnstruiken?
Hier in bentelo weet ik er 1 en in lichtenvoorde.
Maar verder mij onbekend
SimSom
Hi, we zitten in Nietap en in Kubaard. Net als in Bentelo gebruiken we schimmeltolerante druiven, handig in Nederland, zijn ook veel eerder rijp. In een normaal jaar gaat dat heel goed, dit jaar lastig.
SimSom
VM service en Noordmachines bekend, geweest. Ik vroeg me af of de voorlader wel werkt op een minitracktor. Hierboven wel als je met een contragewicht achterop werkt. Ze worden veel met voorlader verkocht, maar nog wel wat twijfels
+1
Rickhn
Hou er ook rekening mee dat werktuigen voor een minitrekker opzich vrij duur zijn. en gebruikt er niet heel veel voor is.
+2
Rminitractor
Goedendag ik heb nog een iseki TA255 Landleader staan!~
deze tractor kan eenvoudig 300kilo tillen en is ongeveer 1350 kilo zwaar!
deze is zeer geschikt voor zwaar werk en is niet breder dan 150cm
van der mei tractoren de knipe (zie aanbod)
mocht het wat voor je zijn mag je me altijd even bellen (nummer staat op de website)
Landhope
Beste,

Ik ben al enkele jaren in het bezit van een gebruikte Iseki TU175 landhope met voorlader, maar met voorlader gebruik, (! volle bak) wordt hij wel licht van achter en moet je zeker je voorwielaandrijving inschakelen anders begint hij achter te slippen en blijf je staan, gewichten achter gebruiken is wenselijk! Het originele gewicht zonder voorlader is 705Kg.

Voor het gewicht van mijn backhoe en verstekklepelmaaier zou ik wel een wat zwaardere uitvoering willen hebben, maar dit is puur voor het gewicht!

Men geeft in de handel aan aan dat hij 21pk "Mitsubishi K3D" motor vermogen heeft maar Iseki geeft zelf in haar folder 17,5 Pk aan, nu zegt de handelaar dat die 17,5 Pk aan het aftakas is opgegeven maar daar heb ik mijn twijfels bii.

Pas op met de opgegeven urenstanden daar ik bij mij heb geconstateerd dat er een teller van een TU155 in zit i.p.v. een TU175, ze komen namelijk op bestelling in containers naar Europa, dus ben voorzichtig met de opgegeven uren- kilometerstanden en is zo niet te controleren!

Hopelijk kan je er wat mee, m.v.g.
roscho
Quote Reactie van @Landhope:
Pas op met de opgegeven urenstanden

Ergens bij Antwerpen in de buurt zit ook iemand die ze opkoopt in Japan, dan reviseert en vervolgens de teller op 0 zet. Die worden in veilingen nog wel eens aangeboden. Alleen weet je niet wat dat reviseren inhoudt. Sommigen vinden dat ze met een verfspuit, een oliefilter en een blik olie ook kunnen reviseren. Dan liever een met 1500 eerlijke uren.
+1
Fendt926Driver
@roscho ooit een partikuliere verkoper gesproken die zei dat de trekker die hij te koop had pas gereviseerd was.
Op mijn vraag hoe hij dat wist zei hij dat je het kon zien omdat de teller weer op 105 uur stond dus 105 uur geleden gereviseerd was.
Maar hij had er geen bewijs of rekeningen van....
Trekker was gewoon de klok rond geweest en opnieuw bij 0 begonnen met tellen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
40
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0