Illustratie van:

Ford 3000 - Snap codering chassisnummer niet

Hoi,
ik heb de volgende nummers op mijn Ford 3000 weten te vinden:

C10 = Landbouwuitvoering van 3000 model
A283099 = Serienummer en vervaardigt in Antwerpen
en
5F255

Maar ik snap de laatste codering niet. Als ik het nazoek, dan zou mijn Ford 3000 van de band zijn gerold in 1965(5) in juni (F). Maar wat moet ik maken van de cijfers 255?

Is dat dan 2 juni, maar wat betekent 55 dan?
Of is het 25 juni, maar wat is dan 5?

Of mis ik hier iets?Ik had zelf op het eind een letter verwacht?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Klein Rot
@PieterQu
Misschien de 255ste die in juni 1965 is geproduceerd
wouterdp
Je serienummer is veel te jong voor 1965
+2
Hallo,

Ontcijfering van het nummer "5F255"
-5: het bouwjaar: 1965 of 1975, hangt af van het type grill. De eerste hadden een grill die de 'hoek' omloopt, de latere hadden een ander type grill. Als het gaat om de trekker die op uw profiel staat is de trekker van 1975
-F: de maand: juni
-25: de dag : 25e dag
-5: zou het dagdeel moeten aangeven. Er is kans dat de 5 een 'B' zou moeten zijn, dan is de trekker op 25 juni 1975 middag ploeg gemaakt.
cyrus-van-gelder
@Fendt303LS_Vincent mooie informatie
  • 👍👍👍👍👍👍
+1
PieterQu
@Fendt303LS_Vincent
Supers, dankjewel voor de opheldering! Ik heb er zelf niet bij stil gestaan dat mijn fordje wel eens 10 jaar jonger kon zijn! Want het is inderdaad de ford in mijn profielfoto.

De 5 is misschien een B? Als ik de foto zo bekijk, zie ik een echte '5' toch? Maar misschien had het wel een b moeten zijn inderdaad. Heb ik in ieder geval niets gemist.

Heb voor de gein nog eventjes de 'plaatje' toegevoegd wat aan de onderkant van motordeksel zit. En precies waar ik misschien een 'B' had kunnen vinden, zit een beschadiging 😄

Bedankt!

(klik om te vergroten)

@PieterQu Geen probleem. Ja ik denk inderdaad dat het een ´B` had moeten zijn, maar perongelijk een ´5` hebben ingeslagen. De opties voor de aanduiding die Ford gebruikte voor het dagdeel was namelijk een A, B of een C.
Dat is jammer 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden betekenis en serienummer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!