Illustratie van:

Deutz D4006 - Tijdens het starten van de motor horen we kortstondig geklater

Hallo tijdens het starten van de motor horen we gedurende ongeveer een kleine minuut geklater in de motor. Zouden dit de kleppen kunnen zijn die dienen afgesteld? Na die kleine minuut draait de motor perfect normaal. Hij start ook perfect. Het onderhoud is ok. Op de motor zitten nieuwe filters en 15W40 olie. In principe heeft hij dit nooit gedaan. Vandaar dat we even willen nazien wat er aan de hand zou kunnen zijn en wordt jullie bijdrage hier enorm geapprecieerd. Gegroet

Deel dit topic

Reacties

bas101
Mss beter filmpje plaatsen , geklater wordt wel tegen geluid van stromend water gezegd
DBRaymond
@bas101 ok, geklater. Misschien ongelukkig woordgebruik. Het lijkt op een tik tik tik van de kleppen (maar geen naaimachine)…
+1
Welten
@DBRaymond heeft die wel meteen olie druk als die gestart is? Of duurt dat lang?
DBRaymond
Die start gewoon normaal en oliedruklampje staat niet aan…
Voor de test ook supergoed starten, zelfs bij temperaturen ver onder nul.
bas101
@DBRaymond zou eerst t oliedruk lampje eens gangbaar maken ,
+1
DBRaymond
@bas101 oliedruk deze avond nog een extra en speciaal nagekeken.
Het lampje gaat meteen na starten uit. Dit blijft geen seconde langer aan.
Hier stelt zich dus geen probleem.
bas101
@DBRaymond dan lijkt t op een kleppen probleem of indien t geluid onregelmatig is op een verstuiver probleem
twand2505
Ik zou eerst oliedruk even meten met een mechanische meter, niet van een lampje uitgaan.. deze gaat al uit bij 0,5/1bar oliedruk maar dit is wel te laag om werk mee te gaan verzetten.. mocht dit goed zijn, even verder zoeken, klep speling controleren is een goed idee. Mocht het blijven gebeuren. Zou ik het gaan zoeken in je pompvervroeger, pomp, of verstuivers. We hebben nu gewoon te weinig informatie om een duidelijke oplossing te geven.
DBRaymond
@twand2505 Eerlijk gezegd denk ik niet dat er een oliedrukprobleem is. Hij start en meteen lampje oliedruk uit. Maar ik wil dit zeker nazien. Maar ik moet me dan eerst een meter aanschoven. Deze kost evenwel geen geld. Maar weet iemand de oliedrukcensor staan van deze motor? Want daar zal ik de oliedrukmeter inpluggen. Hoeveel bar druk moet ik ongeveer meten met deze motor?
DBRaymond
@DBRaymond Sorry, natuurljk weet ik die okiedrukcensor staan, wanneer ik op de tractor zit rechts ongeveer in midden van het blok. Sensor losdraaien, inpluggen met meter en starten.
twand2505
@DBRaymond de sensor zit op het olie filterhuis. Stationair koud rond de 2 bar of hoger half gas volgas, 3 bar of hoger. Warm stationair 1,5/2 bar of hoger half gas 2 bar of hoger. Ik denk ook niet dat dit het probleem is. Maar in zon geval zou ik het altijd even nameten. Wanneer je dit gedaan hebt zie mijn vorige bericht op verder handelen. Mooiste is als je even een filmpje plaatst.
Welten
Loopt die wel op alle cilinders als die net is gestart? Mischien pakt die ergens lucht omdat de diesel is weg gezakt, en dan met Starten loopt die op een cilinder minder. Ik probeer maar mee t denken. Ik weet niet hoe het geluid klinkt😅
DBRaymond
@Welten Deze loopt op alle cilinders wanneer hij gestart wordt. Deze loopt eigenlijk zeer netjes. Alleen bij starten dat ik zeer kortstondig een soort tik waarneem, maar die weer snel weggaat.
Welten
@DBRaymond start motor gaat goed terug?
+1
DBRaymond
@Welten Absoluut, ook daar stelt zich geen probleem. Zonder voorgooien effe aan sleutel komen en die draait…
Welten
@DBRaymond hydroliek pomp die geluid maakt omdat die lucht pakt?
DBRaymond
@Welten Neen het is niet de hydro pomp
Welten
Loopt die wel op alle cilinders als die net is gestart? Mischien pakt die ergens lucht omdat de diesel is weg gezakt, en dan met Starten loopt die op een cilinder minder. Ik probeer maar mee t denken. Ik weet niet hoe het geluid klinkt😅

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN