Illustratie van:

Renault 891-4 - Pook groepenschakeling schiet uit versnelling bij zwaar trekken

Beste tf ers , heeft iemand ervaring met de versnellingsbak van de Renault 891-4?
Bij zwaarder trekwerk schiet de pook van de grote groep een cm vooruit (zonder kraken ) en staat hij uit versnelling , bij de midden en kleine groep geen probleem.
Binnen een paar weken gaat hij binnen bij de mekanieker , maar volgens "kenners" zou het om de schakelvork gaan die uitslijt.
Ik mag hopen dat het daar bij blijft want als men aan de bak begint te sleutelen lopen de kosten snel op

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

roscho
Waarschijnlijk is inderdaad de schakelvork uitgesleten, zodat de tandwielen niet helemaal goed meer in elkaar komen. Ik weet niet of zo'n vork op te lassen is of dat er een nieuwe in kan. Of dat de boel misschien af te stellen is??
Als het de schakel vork is dan kan je hem wel oplassen
Zijn de synchronisatie ringen versleten dan ben je verder van huis en is het eigenlijk niet rendabel om te repareren
Luc F
@Ferdinanddijkstra Dank voor de reactie , de groepen zijn nog niet gesynchroniseerd bij deze Renault dus ik denk dat dat al een meevaller is. Swuste zou wel de onderdelen hebben maar het is inderdaad afwachten als hij open gaat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 891-4 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN